به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، برگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، شامگاه پنجشنبه اختتامیه دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، نماینده ولی فقیه در همدان، معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان، نمایندگان مردم همدان و فامنین در مجلس و جمعی از مدیران و مسوولان استانی همدان برگزار شد.
سردار مظاهر مجیدی در آیین پایانی نمایشگاه کتاب دفاع مقدس اظهار کرد: دوازدهمین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در همدان برگزار شد و از همه برای برپایی این نمایشگاه تشکر میکنم که زمینه برپایی این نمایشگاه در ایام کنگره را فراهم کردند.
وی با بیان اینکه رونمایی از کتاب شهید سعید اسلامیان از نخبههای جنگ تحمیلی در این نمایشگاه برگزار شد اظهار کرد: کتابهایی که تاکنون نوشته شده زمینه و بستری برای نگاه کردن به آینده را نشان میدهد.
تنها تالیف کتاب دفاع مقدس و ضبط حقایق کافی نیست، باید اندیشهسازی در جامعه صورت گیرد
امام جمعه همدان نیز با بیان اینکه در ضبط حقایق دفاع مقدس باید به نحوی عمل کنیم که این حقایق دست یافتنی باشد، تاکید کرد: کسانی که در عرصه کتاب قلم میزنند، باید دقت کنند آنجا که وارد داستان میشوند، آنچه حقیقت است، انعکاس یابد.
آیتالله حبیبالله شعبانی با بیان اینکه در برخی داستان پردازیها حقیقتی را بیان میکنیم که دست یافتنی نیست، گفت: امروزه در شبکه اجتماعی نیز میتوان به همان حال و هوایی که وجود داشت، دست یافت بنابراین باید حقایق به درستی و صادقانه ضبط شده و روایت شود.
وی با بیان اینکه صرف ضبط این حقایق در کتابها کافی نیست، عنوان کرد: از ارائه ۷ هزار کتاب در نمایشگاه آمار داده شده که این تعداد عناوین پر از اندیشه و فکر است و باید سعی کرد این تفکرات و هنجارها به افکار بزرگ ورود پیدا کند.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه باید برای انتقال مفاهیم کتب دفاع مقدس به جامعه و ایجاد کنش اجتماعی تلاش کرد افزود: صرف اینکه کتابی تدوین و نشر کنیم و نویسندگان بنویسند، کافی نیست بلکه بخش بزرگی روایتگری و اندیشه سازی است.
وی با تاکید بر اینکه روایتی که حرکتی در جامعه ایجاد نکند، فایده نخواهد داشت گفت: باید تلاش کنیم ظرفیتی که که در تالیف کتاب داریم به اذهان جامعه نزدیک شود.
شعبانی با بیان اینکه در استان همدان نیاز به نمایشگاههای دائمی کتاب داریم افزود: ما در عرصه کتاب فروشی در استان به شدت در استان ضعف داریم به طوری که باید از تبلیغ کتاب و خرید آن حمایت کنند.
۱۵۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز بیان کرد: امروز یاد و خاطره شهدایی را زنده میکنیم که آثارشان در نمایشگاه به نمایش درآمده است.
مسعود ویژه با بیان اینکه تعبیر ما از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس این است که این هفته میزبان صدها شهید دفاع مقدس در استان هستیم، گفت: نمایشگاه از ۱۵ مهر ماه آغاز شد و تا ۲۱ مهرماه در دو نوبت صبح و بعدازطهر به کار خود ادامه داد.
وی با اشاره به اینکه فراخوان نمایشگاه از دو ماه پیش برای ناشران دفاع مقدس از طریق موسسه خانه کتاب اعلام شد گفت: طی این فراخوان ۱۱۰ ناشر تخصصی حوزه کتاب دفاع مقدس اعلام آمادگی کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه ۴۰ غرفه نیز در بخشهای جنبی نمایشگاه حضور داشتند افزود: بیش از ۷ هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه برای مخاطبان به نمایش گذاشته شد که ۱۵۰۰ عنوان برای اولین بار به نمایشگاه آمده بود.
وی یکی از ویژگیهای این نمایشگاه را ارائه تخفیف ۳۰ درصدی به مخاطبان دانست و گفت: این در حالی است که در اغلب نمایشگاهها حدود ۲۰ درصد تخفیف برای خریداران در نظر گرفته شده بود.
ویژه به ارائه بن تخفیف برای دانشآموزان، طلاب و دانشجویان در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برگزاری نشستهای تخصصی و رونمایی متعددی از کتب دفاع مقدس با محوریت شهدا از دیگر بخشهای نمایشگاه بود.
وی تصریح کرد: غرفههای متنوع و متعددی در بخش جنبی نمایشگاه از جمله غرفه ویژه تقریظهای رهبری، غرفه ویژه لشکر فاطمیون، غرفههای تخصصی کودکان و نوجوانان، غرفه عفاف و حجاب، نهاد کتابخانهها، سازمان اسناد ملی، غرفه تخصصی هنرمندان هنرهای تجسمی و خوشنویسی، عرضه محصولات مذهبی و لوازم التحریر نیز شکل گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن قدردانی از دستگاههایی که برای این نمایشگاه ارزشمند کمک کردند تاکید کرد: با همه ویژگیهایی که در این نمایشگاه داشتیم نقاط ضعفی همچون بعد مسافت و تبلیغات و اطلاعرسانی نیز بود که امیدواریم در نمایشگاههای بعدی شاهد این ضعفها نباشیم
نظر شما