یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۳:۰۲
تاريخ‌نگاري انقلاب به سوی وقايع‌نگاري پيش مي‌رود

محمد دروديان، نويسنده و پژوهشگر حوزه دفاع‌مقدس معتقد است: مسير آينده تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي و دفاع‌مقدس، متفاوت خواهند بود. يعني، تاريخ‌نگاري 8 سال دفاع‌مقدس با تحكيم وقايع‌نگاري به سوي نظريه‌پردازي و تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي، با تثبيت نظريه‌هاي مطرح شده به سمت وقايع‌نگاري خواهند رفت.\

محمد دروديان، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در حاشیه همايش دو روزه "تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي"، درباره ارتباط تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي و دفاع‌مقدس اظهار داشت: اين دو مقطع تاريخي ايران، در عين تفاوت در برخي از زوايا، داراي ماهيت پيوسته‌اي هستند. در واقع، ماهيت دفاع‌مقدس و چارچوب نظري و مباني دفاع، در قالب انقلاب اسلامي قابل توضيح هستند. چون دلايل و ريشه‌هاي جنگ تحميلي به وقوع انقلاب در ايران بازمي‌گردد. 

وي جلوگيري از صدور انقلاب به خارج از كشور را به عنوان يكي از دلايل آغاز تجاوز عراق به ايران معرفي كرد و افزود: دفاع مردمي در دوران جنگ تحميلي نيز براي دفاع از انقلاب صورت گرفته، بنابراين جداسازي تاريخ دفاع‌مقدس از انقلاب، امكان‌ ناپذير است. اگر وقايع جنگ 8 ساله ايران و عراق را از تاريخ انقلاب جدا كنيم،‌ آن را به سقوط حكومت پهلوي محدود كرده‌ايم، در حالي‌كه اين اتفاق، سرآغاز تاريخ انقلاب بوده است.

نويسنده كتاب "پرسش‌هاي اساسي جنگ" تصريح كرد: دفاع‌مقدس نسبت به انقلاب، از نظر اصول تاريخ‌نگاري قوي‌تر است. چون وقايع‌نگاري جنگ، همزمان با وقوع آن در ايران آغاز شد، ‌در حالي‌كه تاريخ‌نگاري انقلاب با جمع‌آوري اسناد، خاطره‌گويي و نظريه‌پردازي فعاليت خود را آغاز كرد.

دروديان در ادامه، بر تاثيرگذاري تاريخ دفاع‌مقدس بر انقلاب اسلامي تاكيد كرد و گفت: وقوع جنگ تحميلي، سير تاريخي انقلاب و گرايش آن به مباحثي مانند آزادي و ساختاربندي نظام را به سوي دفاع و ارتباط استراتژيك با كشورهاي متجاوز تغيير داد.

وي در پايان خاطرنشان كرد: مسير آينده تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي و دفاع‌مقدس، متفاوت خواهند بود. يعني، تاريخ‌نگاري 8 سال دفاع‌مقدس با تحكيم وقايع‌نگاري به سوي نظريه‌پردازي و تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي، با تثبيت نظريه‌هاي مطرح شده به سمت وقايع‌نگاري خواهند رفت.

همايش دو روزه "تاريخ‌نگاري انقلاب اسلامي"، به همت موسسه خانه كتاب، صبح امروز (ششم ارديبهشت ماه) در تالار سوره حوزه هنري آغاز شده و تا عصر فردا ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها