
پنجم اردیبهشت، بیست و نهمین سالروز شهادت محمد منتظرقائم (1327 ـ 1359) است. محمد منتظرقائم پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نظر آیتالله شهید صدوقی(ره) به سمت نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد انتخاب شد. "ایبنا" مروری دارد بر آثاري که تاکنون درباره این شهید منتشر شدهاند./
وی در سال 1351 همراه برادرش ـ حسن ـ یک گروه مبارزاتی مسلحانه به نام "فلاح" را تشکیل دادند که در همان سال به وسیله ساواک دستگیر و روانه زندان شد.
محمد منتظرقائم پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نظر آیتالله شهید صدوقی(ره) به سمت نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد انتخاب شد و با شروع غائله کردستان در آنجا حضور یافت و در مناطق سقز، بانه، بوکان، پاوه و روانسر حضوری فعال داشت و به فرماندهی سپاه سقز برگزیده شد.
منتظر قائم پس از بازگشت از کردستان، در سپاه یزد به فعالیت پرداخت. او پس از اطلاع از حضور و نابودي آمریکاییها در صحرا و ماجراي طبس، همراه یک گروه از پاسداران به منطقه اعزام شد و هنگام خارج ساختن اسناد تجاوز آمریکاییها از بالگردهای باقیمانده آمریکايي، بر اثر بمباران مشكوك بالگردهاي ايراني به شهادت رسید.
مهمترین کتابهایی که تاکنون درباره شهید محمد منتظرقائم منتشر شدهاند، عبارتند از:
ـ ققنوس عشق / صدرالدین دهقان / بنیاد شهید انقلاب اسلامی استان یزد / 1377.
ـ مفاخر یزد (جلد 2) / سیدمحمدکاظم مدرکی و میرزا محمد کاظمینی / بنیاد فرهنگی پژوهشی ریحانهالرسول (س) (یزد) / 1382.
ـ پیمان عشق / محمدعلی صمدی / پیام فاطمیون (مشهد) و موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی / 1384.
ـ طبس / رها مولویان / روزنامه ایران، موسسه انتشاراتی / ۱۳۸7.
ـ هجوم (با نگاهی به زندگی شهید محمد منتظرقائم) / حمید نواییلواسانی / نشر شاهد / 1387.
نظر شما