گواهی صعود به قله دماوند همزمان با روز شعر و ادب پارسی به موزه زندهیاد نادر ابراهیمی اعطا شد.
این مراسم با حضور فرزانه منصوری همسر زندهیاد ابراهیمی، سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، مهدی قزلی، مدیر خانه شعر و ادبیات، رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی، اقبال افلاکی فاتح اورست و سرپرست تیم ملی سنگنوردی همچنین حسن امانی، سرپرست تیمهای صعودکننده به هیمالیا در موزه زنده یاد نادر ابراهیمی برگزار شد.
فرزانه منصوری تهرانیمقدم، همسر نادر ابراهیمی در این مراسم بیان کرد: نادر از نوجوانی کوه میرفته و سالها بعد با همراهی دوستانش زندهیاد محمود فتوحی و شکور لطفی که از کوهنوردان بنام بودند، موسسهای کوهنوردی بنام «ابر مرد» را راهاندازی کردند و از آن به بعد کوهنوردی را به صورت حرفهای شروع و قلههای متعددی از جمله سهند، سبلان، دنا و دماوند را صعود کرد. ابراهیمی علاقهمند به تماشای طلوع آفتاب از قله کوه بود و با این کار احساس ارتباط بیشتری با کائنات و هستی میکرد.
وی با اشاره به کتاب «یک صعود باورنکردنی» نوشته نادر ابراهیمی گفت: این صعود در زمان خودش منحصربهفرد بوده چراکه 1500 کوهنورد از جادههای مختلف به سمت دماوند حرکت کردند و موفق به صعود شدند و با وجود آنکه ابراهیمی در این صعود حضور نداشته با گردانندگان و کوهنوردانی که موفق به صعود شدهاند مصاحبه کرده و در نتیجه کتاب زیبایی با عنوان «یک صعود باورنکردنی» نوشته شده است.
سیدمحمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، نیز در این مراسم ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول و بزرگداشت روز شعر و ادب پارسی اعلام کرد: ما در خانه شعر و ادبیات واقع در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد برآن شدیم تا بخشی از فضا را به موزه تخصصی نادر ابراهیمی اختصاص بدهیم. نادر ابراهیمی طبیعت را دوست داشت و به کوه و کوهنوردی علاقه بسیاری داشت. با توجه به پیشنهاد فدراسیون کوهنوردی قرار شد گواهینامه صعود به قله دماوند به نام این نویسنده به خانه موزه زنده یاد ابراهیمی اهدا شود.
وی ضمن قدردانی از فرزانه منصوری تهرانی مقدم، همسر نادر ابراهیمی و همکاری خانواده آن مرحوم با خانه شعر و ادبیات درباره تلفیق شعر و ادبیات با ورزش توضیح داد: هر اندازه که بتوانیم رابطه فرهنگ، شعر و ادب را با ورزش بیشتر کنیم این امر موجب ارتقای هر دو حوزه میشود.
رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی نیز پس از اهدای گواهینامه صعود به قله دماوند به موزه نادر ابراهیمی بیان کرد: بالغ بر 20 هزار صعود به قله دماوند داریم که توسط کوهنوردان داخلی و خارجی انجام میشود و این گواهی نامه را بعد از صعود دریافت میکنند. نادر ابرهیمی جزو نسل اول علمی و ادبی ایران است و چون کوهنورد هم بوده احساس کردیم جای یادبودی از سوی فدراسیون کوهنوردی در این موزه خالی است به همین دلیل با عنایت مدیر خانه شعر و ادبیات، نشان دماوند و حکم صعود به این قله به موزه زندهیاد نادر ابراهیمی اضافه شد.
وی همچنین از مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، همسر نادر ابراهیمی و مدیر خانه شعر و ادبیات دعوت کرد تا از مجموعه یادبودهای قدیمی کوهنوردان و کتابخانه موجود در این فدارسیون بازدید کنند.
در متن حکم صعود به قله دماوند زندهیاد نادر ابراهیمی آمده است: «گرامی میداریم یاد و نام کوهنورد فقید نادر ابراهیمی قاجار کرمانی را که در تاریخ 23/04/1351 موفق به صعود قله دماوند بام ایران از جبهه جنوبی گردیدند.»
مهدی قزلی، مدیر خانه شعر و ادبیات نیز در جملات کوتاهی بیان کرد: برگزاری مراسم عصر روایت دماوند در روز ملی دماوند و حضور رییس فدراسیون کوهنوردی در این مراسم منجر به اعطای این گواهینامه شد.
نظر شما