انتشارات تفکر آیندهساز منتشر کرد؛
«آیندهپژوهی روابط ایران و عربستان»؛ نگاهی به فرصتهای و چالشهای دو کشور قدرتمند
انتشارات تفکر آیندهساز کتاب «آیندهپژوهی روابط ایران و عربستان» تالیف زهرا خوشاندام را به چاپ رساند. قدرتمندی دو کشور ریشه در ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آنها دارد. این وضعیت باعث شده دو کشور بتوانند در تحولات منطقهای نقش چشمگیری را ایفا کنند.
ایران و عربستان سعودی دو قدرت بزرگ منطقهای در خاورمیانه هستند. قدرتمندی دو کشور ریشه در ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آنها دارد. این وضعیت باعث شده دو کشور بتوانند در تحولات منطقهای نقش چشمگیری را ایفا کنند. چالشها و فرصتهایی پیش روی دو کشور وجود دارد که طبیعتا بر آینده جایگاه آنها در چرخه قدرت منطقهای خاورمیانه اثرگذار است. درک این مسئله روشهای مختلف آیندهپژوهی میتوانند یاریگر پژوهشگران باشند. یکی از این روشها، روش آیندهپژوهی پیتر شوارتز است. حال سوال پژوهش این است: سناریوهای پیش روی ایران و عربستان سعودی در آینده چرخه قدرت منطقهای خاورمیانه با استفاده از رویکرد آینده پژوهی شوارتز کدام است؟
در پاسخ به سوال بالا بعد از جستوجو و کنکاش سناریوهای زیر بر اساس روش آیندهپژوهی پیتر شوارتز در ارتباط با آینده جایگاه ایران و عربستان سعودی در چرخه قدرت منطقهای خاورمیانه مطرح شد. سناریوهای مربوط به ایران عبارتند از: سناریوی اول: حفظ موقعیت کنونی به عنوان قدرت بزرگ منطقهای در منطقه خاورمیانه، سناریوی دوم: تبدیل ایران به هژمون در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، سناریوی سوم: تبدیل ایران به عنوان یک کنشگر منطقهای و سناریوی چهارم: تبدیل ایران به یک ریز قدرت منطقهای.
در مقابل سناریوهای مربوط به عربستان سعودی عبارتند از:
سناریوی اول: حفظ موقعیت کنونی به عنوان قدرت بزرگ منطقهای در منطقه خاورمیانه
سناریوی دوم تبدیل عربستان به هژمون در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا
سناریوی سوم: تبدیل عربستان به یک کنشگر منطقهای
سناریوی چهارم: تبدیل عربستان به یک ریز قدرت منطقهای
هدف این کتاب بررسی آینده جایگاه ایران و عربستان سعودی در چرخه قدرت منطقهای خاورمیانه است.
انتشارات تفکر آیندهساز کتاب «آیندهپژوهی روابط ایران و عربستان» مولف زهرا خوشاندام را در 196 صفحه به بهای 60 هزار تومان به چاپ رساند.
نظر شما