انتشارات شیرازه کتاب ما چاپ سوم «زمین و انقلاب در ایران 1340- 1360) نوشته اریک ج. هوگلاند با ترجمه فیروزه مهاجر را راهی بازار نشر کرد.
اصلاحات ارضی نه فقط به دلیل تغییرات جامعهشناختی که در کشور بهوجود آورد، بلکه از منظر تغییرات سیاسی نیز از اهمیت بالایی در تاریخ معاصر ایران برخوردار است. این تغییرات که در دهه ۱۳۴۰ بهصورت تضعیف نیروهای سیاسی فعال در دهه پیشین و همچنین وابستگی مالکان بزرگ به دولت ایجاد شد، در دهه ۱۳۵۰ با بروز مشکلات جدی در پیشبرد این برنامه، افزایش آگاهی روستائیان نسبت به موقعیت فرودست خویش، افت تولید کشاورزی و جابجاییهای کلان جمعیتی همراه بود، زمینه برآمدن نیروهای سیاسی جدیدی را در صحنه سیاسی کشور فراهم کرد. نیروهایی که بهطور مستقیم و غیرمستقیم در تغییر انقلابیِ اوضاع کشور در سال ۱۳۵۷ دخیل بودند. ارزیابی دلایل عدم موفقیت این برنامه و همچنین نتایج اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن، مضامین اصلی بحث در کتاب حاضر است.
این کتاب درباره سیاست اقتصادی و حکومتی ایران درباره اصلاحات ارضی در بازه زمانی 1340 1360 ش نوشته شده است. در این راستا ابتدا سابقه تاریخی برنامه اصلاحات ارضی سال 1341 ش مطرح میشود. ضمن اینکه روشهای کشاورزی با توجه به شرایط طبیعی محیط و ماهیت جامعه دهقانی بررسی میشود.
در ادامه مجموعه قوانین وضعشده در سه مرحله اصلاحات ارضی تحلیل میگردد. در پایان به پرسشهایی چون: «چقدر زمین توزیع شده است؟»، «کدام روستاییان زمین دریافت کردهاند؟» و «اندازه زمینهای تقسیم شده؟» پاسخ داده میشود. همچنین در این رهگذر به دگرگونیهای ساختار اقتصادی و ساختارهای سیاسی روستا پس از اصلاحات ارضی پرداخته میشود و نیز تأثیر اصلاحات ارضی و پیامدهای آن بر مواضع و حرکتهای روستاییان در طول خیزشهای انقلابی منجر به سقوط سلطنت ایران مورد ارزیابی قرار میگیرد.
انتشارات شیرازه کتاب ما چاپ سوم «زمین و انقلاب در ایران 1340- 1360) نوشته اریک ج. هوگلاند با ترجمه فیروزه مهاجر در دویست و نود و چهار صفحه به بهای دویست هزار تومان راهی بازار نشر کرد.
نظر شما