کتاب جدید انتشارات دانشگاه کمبریج با عنوان «اقتصاد نژادپرستی ساختاری: اقتصاد طبقاتی و بازار کار آمریکا» از مجموعه مطالعات این دانشگاه در زمینه اقتصاد طبقاتی است که به بررسی تبعیض نژادی ساختارمند در اقتصاد آمریکا میپردازد.
این کتاب با بررسی اقتصاد هویت نژادی، مکانیسمهای قشربندی و نظامهای نژادپرستی ساختاری آغاز میشود و در ادامه، روندهای نابرابری نژادی در آموزش و تغییرات در ساختار خانواده از زمان مرگ جیم کرو را تحلیل میکند.
این کتاب همچنین روندهای نسلی را در زمینه درآمد، ثروت و اشتغال، در میان خانوادهها و افراد بر اساس نژاد، جنسیت و منطقه ملی بررسی میکند. بررسی تفاوتهای اقتصادی میان آمریکاییهای آفریقاییتبار بر اساس منطقه، قومیت، زادگاه، جنسیت و هویت نژادی نیز از دیگر محورهای این کتاب است.
کتاب «اقتصاد نژادپرستی ساختاری» در نهایت، تحلیلی نظری از نژادپرستی ساختاری، بهرهوری و دستمزدها را با تمرکز ویژه بر نقش مدیران و تبعیض سیستماتیک درون سازمانها ارائه میکند و با بررسی تبعیض ابزاری، جرایم ناشی از نفرت، نظام حقوقی کیفری و تاثیر زندانی شدن فرد بر ساختار خانواده و نابرابری اقتصادی به پایان میرسد.
در مقدمه این کتاب آمده است: «درآمد یک خانواده آفریقایی آمریکایی 63 درصد درآمد خانوادهای سفیدپوست و ثروت یک خانواده آفریقایی آمریکایی 4 تا 14 درصد ثروت خانواده سفیدپوست است. زنان و مردان آفریقایی آمریکایی به ترتیب 84 درصد و 68 درصد دستمزد هفتگی زنان و مردان سفیدپوست را دریافت میکنند. هر دو نسبت، کمتر از اواسط دهه 1970 هستند. حقیقت این است که برای چند دهه، نرخ بیکاری آفریقایی آمریکاییها دو برابر نرخ بیکاری سفیدپوستان است.»
«هویت نژادپرستانه به عنوان یک اصل اقتصادی»، «مکانیزمهای طبقهبندی» و «نظامهایی با طبقهبندی نژادی»، «پیشرفت آموزشی و تحولات آموزشی آمریکاییهای آفریقاییتبار در ساختار خانواده، 1965 تاکنون»، «پیشرفت آموزشی آفریقایی آمریکایی» برخی از سرفصلهای این کتاب را تشکیل میدهند.
پاتریک ال میسون، اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه ماساچوست است. «جنگ و صلح در زمانه ما: دیدگاه مورمونها»، «بازسازی یک شهادت»، «آب تیره»، «دایرهالمعارف نژاد و نژادپرستی» و «آفریقایی آمریکاییها در اقتصاد آمریکا» از جمله آثار میسون است.
«اقتصاد نژادپرستی ساختاری: اقتصاد طبقاتی و بازار کار آمریکا» در 388 صفحه از سوی انتشارات دانشگاه کمبریج وارد بازار کتابهای انگلیسی زبان شده است.
نظر شما