دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
دفتر هنرهای نمایشی و تئاتر رضوی راه‌اندازی می‌شود

مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: دفتر هنرهای نمایشی و تئاتر رضوی با رویکرد استعدادیابی هنرمندان جوان در حوزه تئاتر رضوی و همچنین حمایت از آثار فاخر این حوزه کار خود را آغاز می‌کند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امام‌ رضا(ع) در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: جشنواره ملی رضوی که در رشته‌ها و بخش‌های گوناگونی برگزار می‌شود ۲۰ سال طول عمر دارد و توانسته با رویکرد عدالت فرهنگی در سراسر کشور برگزار شود و در قامت یک جشنواره حرفه‌ای اجرایی شود.

وی افزود: رویدادهای بسیاری را امسال در جشنواره تجربه کردیم و برنامه‌ریزی‌های تازه‌ای برای آن داشتیم که یکی از آن‌ها راه‌اندازی دفتر هنرهای نمایشی و تئاتر رضوی است که از ابتدای تیرماه آغاز می‌شود و با رویکرد استعدادیابی هنرمندان جوان در حوزه تئاتر رضوی و همچنین حمایت از آثار فاخر این حوزه کار خود را آغاز می‌کند. یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی این دفتر برگزاری جشنواره تئاتر رضوی با هدف تولید آثار در یک جریان رقابتی است تا آثاری درخور و در راستای پاسداشت فرهنگ رضوی اجرا شود.

سعیدی‌زاده ادامه داد: تولیدات در فضای بستر رسانه‌های کشور با ارائه آثار تولیدی تله‌تئاتر و مناسب پخش تلویزیونی و فضای مجازی یکی دیگر از اهداف ما خواهد بود. همچنین اجرای آثار تولیدی جشنواره تئاتر رضوی به‌صورت زنده و روی صحنه تئاتر در تمامی روزهای سال به‌منظور برقراری جریان تولیدبه‌مصرف فرهنگی تئاتر رضوی از دیگر اهداف بلندمدت ما خواهد بود. جریان جشنواره جریان بابرکتی است که در صورتی که به تولید ختم بشود و به مصرف سبد فرهنگی جامعه برسد موفق خواهد بود که البته این امر به همکاری هنرمندان تئاتر کشور نیاز دارد.

وی با تقدیر از کوروش زارعی دبیر این جشنواره گفت: از کوروش زارعی که با عبور موفق از اداره جشنواره سخت و دشوار تئاتر فجر سال گذشته، دبیری جشنواره تئاتر رضوی را عهده‌دار شد و به‌خوبی جشنواره را پایدار و پویا نگه داشت و آن را به پایان رساند قدردانی می‌کنم. همچنین از هیئت داوری و آیت‌الله آل‌هاشم، امام‌جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی که ما را بسیار در برپایی این جشنواره یاری کردند کمال تشکر را دارم.


مهدی لزیری، پیشکسوت تئاتر تبریز، تقدیر شد

مهدی لزیری رئیس هیئت داوری شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی که طی سال‌ها تلاش در تئاتر تبریز آثار بسیاری را تولید و هنرمندان بسیاری را تربیت کرده و پرورش داده است در آیین اختتامیه این رویداد با اهدای لوح یادبود و جایزه‌ای نقدی تقدیر شد.

مهدی لزیری متولد ۱۳۲۷ از پیشکسوتان تئاتر تبریز و آذربایجان است که فعالیت‌های تئاتر و نمایش خود را از سال ۱۳۴۵ هجری شمسی آغاز کرده و ۱۰ سال به‌عنوان مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و ۱۲ سال به‌عنوان رئیس امور هنری اداره کل آموزش و پرورش استان بوده و هم‌اینک نیز به‌عنوان مدرس دانشگاه هنر تبریز به تدریس مدیریت صحنه می‌پردازد.

لزیری پیش از این نیز به‌عنوان مدیر خانه هنرمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز منصوب شده است. همچنین وی در سی‌وهشتمین جشنواره تئاتر فجر در سال ۹۸ به‌خاطر «یک عمر فعالیت هنری» مورد تجلیل قرار گرفت.

استاد لزیری نمایش‌های بسیاری را در کسوت کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه در کارنامه هنری خود دارد که از آن جمله می‌توان به نمایش‌های «تو قهرمان نیستی»، «تسلیم‌شدگان» و «توی گوش سالمم زمزمه کن» اشاره کرد.

لزیری پس از این تقدیر در سخنانی گفت: از کلیه عواملی که برای برپایی این جشنواره به هر شیوه‌ای تلاش کردند قدردانی می‌کنم.

وی در ادامه گفت: بایسنقر یکی از شخصیت‌های هنری تاریخ کشور ماست که به شش نوع خط از جمله نسخ و ثلث مسلط بود و استاد تذهیب بود. وی دیوان فردوسی را تجمیع کرد و حدود ۲۲ ورق نگارگری درون آن کاشت که اکنون جزو میراث فرهنگی ما است.

لزیری افزود: بایسنقر میرزا از استادان برجسته و طراز اول خط محقق و ثلث در تاریخ خوش‌نویسی به شمار می‌رود. او در خطوط شش‌گانه خوش‌نویسی شاگرد شمس‌الدین محمّد بن حسام هروی معروف به شمس بایسنقری بود. خطوط زیبای کتیبه‌ای در مسجد گوهرشاد که به دستور مادرش گوهرشاد آغا در مشهد بنا شده، به خط ثلث بایسنقر به رشته تحریر درآمده و سپس بر کاشی انتقال یافته است.

پیشکسوت تئاتر تبریز در ادامه گفت: این آثار را هنوز هم بر کاشی‌های درخشان ایوان جنوبی مسجد که در یکی از نمایش‌های این جشنواره هم اشاره‌ای به آن شده است می‌توان مشاهده کرد. در این کتیبه که از قدرت و قوت قلم آن تمجید شده، رقم «بایسنقر بن شاهرخ بن تیمور گورکانی فی ۸۲۱» دیده می‌شود که به این ترتیب باید بایسنقر آن را در بیست‌سالگی نوشته باشد. این موضوع نشان می‌دهد که با اینکه بایسنقر تنها ۳۵ سال عمر کرد اما از قرن ۱۹ تا کنون همچنان به‌واسطه این آثار زنده است. پس هرچه را بخواهیم زنده بماند باید به هنر بیاراییم و با هنر عجین کنیم.
وی گفت: سرفرازیم که به‌همت هیئت‌های گوناگون تبریز، این شهر شهری بدون گدا است.

به توفیق شما هنرمندان برای تولید اثر هنری در فرهنگ رضوی غبطه می‌خورم

محمود سالاری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری با حضور در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با بیان خاطره‌ای به کرامت امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: فرمود «هرجا اسم ما باشد حرم ما آنجاست». به این ترتیب میان شما که حرف از فرهنگ رضوی می‌زنید بخشی از حرم آقا امام رضا(ع) است. بنده بسیار به شما که افتخار کار و فعالیت به نیت امام هشتم را داشتید غبطه می‌خورم. به‌حقیقت نسبت به وجود شما احساس کوچکی در این سالن می‌کنم.

وی با اشاره به تجلیل از استاد لزیری گفت: قطعاً این هنرمند پیشکسوت تئاتر تبریز کاری کرده که به چشم امام رضا خوش آمده است. قدم‌برداشتن برای اهل‌بیت(ع) توفیقی است که ابتدا به لطف و اذن اهل بیت انجام می‌شود و بعد گام‌های بعدی برداشته می‌شود.

توفیق زیارت و خدمت به اهل‌بیت بسیار عظمت دارد که به هر کسی داده نمی‌شود. در دیدار با جمعی از پیشکسوتان هنر کشور که برای زیارت امام رضا(ع) دعوت شده بودند عنوان شد که هر کدامشان مشکل مالی نداشتند اما توفیق زیارت پیدا نمی‌کردند. به این ترتیب از اینکه چنین توفیقی نصیبشان شده بود بسیار خوش‌حال بودند. یکی نصیبش ساخت فیلم عنکبوت مقدس می‌شود که لعنت دائم برای خود می‌خرد و دیگری توفیق عرض ادب برای علی‌بن‌موسی‌الرضا را پیدا می‌کند.

وی در پایان از تمامی مسئولین و هنرمندانی که این جشنواره را برپا کردند تقدیر کرد و برایشان آرزوی توفیق برای خدمت به امام رئوف کرد.

گفتنی است شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به‌دبیری کوروش زارعی و به‌میزبانی تبریز از ۱ تا ۵خردادماه۱۴۰۲ با اجرای ۱۴ نمایش صحنه‌ای از ۹ استان کشور یعنی آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد، قزوین و استان تهران برگزار شد و عصر امروز طی مراسمی برگزیدگان خود را شناخت.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها