پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۳
من راوی غریب نبودم؛ نیرویی بزرگتر مرا هدایت می‌کرد

محمدحسین لطیفی در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی به مناسبت اکران فیلم غریب حاضر شد و پس از اکران جلسه پرسش و پاسخی درباره فیلم و حواشی آن برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ محمدحسین لطیفی به بهانه اکران فیلم غریب در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی حاضر شد و پس از اکران جلسه پرسش و پاسخی درباره فیلم و حواشی آن برگزار کرد. وی تصریح کرد: خبرنگاران از من می‌پرسند چرا وقتی در برابر اوج موضع می‌گیرید، برای اوج فیلم می‌سازید؟ سازمان اوج دست من را باز گذاشته تا هر چه می‌خواهم بسازم، نه آنچه که خود می‌خواهد. بیایید کمی فکر کنیم ما قهرمانانی ملی داریم، چرا من نباید برای اوج بسازم وقتی پول می‌دهد. اگر من در برابر اوج نظر می‌دهم چرا نباید برای اوج فیلم بسازم؟ من با شاید با بعضی سیاست­های اوج مشکل داشته باشم ولی ذات هنرمند مستقل این است که از هر فرصت برای خلق اثر استفاده کند. من می‌دانم این فیلم ۱۶ سال قرار بود ساخته شود و نشد، به دست چند نویسنده و چند کارگردان چرخید و به سرانجام نرسید، این موقعیت برای من ایجاد شد تا این فیلم را بسازم. نسل نو و جدید جامعه شعارزده است و همه جوانان از شعار بیزارند و من باید برای این شخصیت فیلم بسازم و این شخصیت را بشناسانم بدون هیچگونه حرف شعاری، تنها با حرف دل همانگونه که می‌گویند آن چه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند.

وی افزود: مثلا می‌گویند چرا در سکانسی که شهید بروجردی با ماشین از دالان مرگ رد می‌شود هزاران تیر به ماشین برخورد می‌کند ولی یکی از این تیرها به شهید برخورد نمی‌کند، می‌گویند این شعار است و اغراق. اما من خودم دیدم وقتی دوستم از جبهه برگشت، در مسیر حمل یک مصدوم از خط مقدم 7 تیر به شلوار او برخورد کرده بود و شلوار او از 7 جا سوراخ شده بود ولی یک تیر به پای او نخورده بود.

لطیفی عنوان کرد: درباره آن ۲۳ دقیقه که از فیلم کم شده بود باید بگویم به خواست تهیه‌کننده صلاح بر این دیده شد که فیلم کوتاه‌­تر شود تا به جشنواره ارسال شود و نسخه کامل آن بر روی پلتفرم پخش شود،  وی افزود: باید بگویم که این 32 دقیقه نه ممیزی سازمان سینمایی بود و نه ممیزی اوج. اگر شما بعد این فیلم کتاب مسیح کردستان را بخوانید یک متوجه‌ خواهید شد که این کتاب برای من انگیزه گ‌ای بود که بتوانم اشتیاق در شما برای خواندن زندگی شهید ایجاد کنم.

کارگردان فیلم غریب تصریح کرد: به من میگویند: چرا موضع نمیگیری؟ چرا تحریم نمیکنی؟ اگر قرار باشد من تحت تاثیر اتفاقات قرار نگیرم که هنرمندی بدردنخور هستم، اما اگر باید در مسیر روایت شهدا قدم بگذارم هیچکس نمی‌تواند جلوی من را بگیرد. شهید بروجردی در جایی می‌گوید امروز به تپه‌­های اوین رفتم، اوین پر است و نباید پرتر شود. این کلام ایده آل من است و در فیلمم این موضوع را نشان دادم. ولی تحریم کردن را راه ­حل نمی‌دانم. وی افزود: بچه­‌های عزیز نصیحتی به شما می‌کنم، همیشه سعی کنید حرف حق بزنید، حرف حق زدن به معنای چپ زدن نیست. دو آتیشه چپ و راست همیشه در حال تیغ زدن هستند. من هنرمندم و مجبور و مسئولم که حق بگویم چه خوششان بیاید و چه خوششان نیاید. چه برای من در جشنواره خارجی دست بزنند؛ چه دست نزنند.
لطیفی مطرح کرد: در کل ساخت فیلم تلاش کردم از خودبینی و خودآگاهی خود فرار کنم و  دقت داشتم که موضع نگیرم. 
وی افزود: من فقط به طور خالصانه روایتی از شهید کردم که این روایت به دست من شکل نگرفت بلکه من فردی ناآگاه بودم در سیر مسیری بزرگتر که به سمت هدف هدایت می‌شدم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها