حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور پیشنهاد داد: پیش از امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایرانشناسی، همایش «ایرانشناسان جهان» با رویکردهای نو و کشفیات جدید و پُر ثمر به منظور تقویت ایرانشناسی در عرصه بینالملل برگزار شود.
در این دیدار که با حضور دکتر سیدعبدالمجید میردامادی، معاون اداری و مالی بنیاد ایرانشناسی، دکتر رضا کلهر، مشاور عالی ریاست بنیاد ایرانشناسی و جمعی از مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ترتیب یافت، بر ضرورت همکاری بین دو سازمان با توجه به ظرفیتهای فرهنگی، تمدنی، ایرانی و اسلامی تاکید شد.
رجبیدوانی، رئیس بنیاد ایرانشناسی نیز در این دیدار، مطرح کرد: امروز، بحث ایرانشناسی با هر نگاهی در سرتاسر دنیا مطرح میشود که باید محوریت آن ایران باشد.
وی با اشاره به موضوع «تمدن سازی نوین اسلامی» در نگاه رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: با توجه به تأکید حضرت آقا نسبت به تمدن سازی نوین اسلامی باید ترویج فرهنگ و تمدن ایران پس از انقلاب اسلامی مدنظر قرار گیرد.
رجبیدوانی افزود: بنیاد ایرانشناسی با ظرفیت علمی و اجرایی خود برای همکاری مشترک در ساماندهی مراکز و کرسیهای ایرانشناسی اهتمام جدی دارد و و رویکرد ایران نوین اسلامی را پیش روی خود قرار میدهد.
رئیس بنیاد ایرانشناسی بیان کرد: امید است تعامل و همکاری تنگاتنگی بین بنیاد ایرانشناسی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایجاد شود و دیدار امروز به عنوان یک شروع خوب برای عملیاتی کردن تفاهم نامه فی مابین، باشد.
وی در همین حال، با تأکید بر اهدای نشان ایرانشناسی افزود: پیشنهاد میشود نشان ایرانشناسی به منظور شکوفایی ظرفیت و توان علمی ایرانشناسان و به پاس قدردانی از تلاشهای آنان در عرصه معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در جهان، اهدا شود.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور نیز در این دیدار طی سخنانی، با تأکید بر معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به جهانیان گفت: زمینههای همکاری فراوانی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایرانشناسی وجود دارد که باید در راستای ارتقای آگاهی بخشی در خصوص ایرانشناسی و شناساندن ظرفیتهای فرهنگی، تمدنی، ایرانی و اسلامی در عرصه بینالملل به کار گرفته شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا در سالهای اخیر، کتابی تحت عنوان «طرح تاریخ شفاهی ایرانشناسان ایتالیایی» به چاپ رساند که مبنای آن مصاحبه با ایرانشناسان بود.
وی بر ضرورت تبیین و نگارش تاریخ شفاهی ایرانشناسان جهان تأکید کرد و گفت: در گام اول همکاریها میتوانیم با استادان دانشگاهی و ایرانشناسان جهان که گنجینهای از مطالعات خود نسبت به فرهنگ و تمدن غنی ایران، مشاهیر و مفاخر ایران و جهان بینی ملت بزرگ ایران را دارند، مصاحبه کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور تصریح کرد: مصاحبه با ایرانشناسانی که سالیان متمادی از عمر خود را صرف تحقیق و پژوهش و مطالعه در باب ایران و فرهنگ ایران زمین کردهاند، میتواند برای دانشجویان ایرانشناسی، آموزگاران زبان فارسی به غیر فارسیزبانان و زبان شناسان مفید واقع شود.
وی در همین حال، تأکید کرد: برای برقراری ارتباط بیشتر میان ایرانشناسان داخلی و خارجی باید این آثار به صورت ویدیو کلیپ تهیه و در شبکههای سراسری پخش شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به غفلت از ظرفیتهای گسترده در حوزه ایرانشناسی گفت: تعداد اندک اساتید این حوزه نیز بسیار به چشم میخورد و لازم است اساتید متخصص در زمینه ایرانشناسی به خارج از کشور اعزام شود.
وی ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای دانشجویان ایرانشناسی را ضروری خواند و اظهار داشت: ایجاد فرصتهای مطالعاتی فرصتی مغتنم برای متخصصان حوزه ایرانشناسی است که در زمینه مطالعات ایران گردهم آیند و دانش خود را به بحث بگذارند.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم به تقویت کرسیهای ایرانشناسی پرداخته و هم نسبت به تعمیق و گسترش ادبیات فارسی همت کرده است که ترسیم بهتری از ایران واقعی برای علاقهمندان این مرز و بوم ایجاد کند.
وی پیشنهاد داد پیش از امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایرانشناسی، همایش «ایرانشناسان جهان» با رویکردهای نو و کشفیات جدید و پُر ثمر به منظور تقویت ایرانشناسی در عرصه بینالملل برگزار شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنانش، برگزاری المپیاد ایرانشناسی و تقدیر از ایرانشناسان برتر را یادآور شد.
نظر شما