بر اساس نظریه تکامل گونههای مجزایی مانند پرندگان و خفاشها جهت بقا سازگاریهای مشابهی داشتند. درباره مکاتب فلسفی که کیلومترها از هم دورند و فاصلهای به وسعت اقیانوسها دارند نیز چنین است. همان مکتبهایی که با روشهای منحصربهفردشان به مقصد مهم مشابهی رسیدهاند. این که برای تسلط کامل بر زندگی شخصی و برای زندهماندن و رشدکردن در هر شرایطی بدون توجه به شلوغی و همهمه محیط سکوت ذهن ضروری است.
در این میان رایان هالیدی یکی از نویسندگان و ذهنهای برتر عصر ماست که در کتاب «قدرت سکوت ذهن» یک طرح کلی برای پاککردن ذهن، شارژ دوباره روح و پسگرفتن قدرت در اختیار مخاطبان میگذارد. کال نیوپورت، نویسنده کتابهای پرفروش کار عمیق و مینیمالیسم دیجیتال معتقد است که بعضی از نویسندگان در کتابهایشان مشاوره میدهند؛ اما در این کتاب رایان هالیدی عصاره خرد را در اختیار ما میگذارد. در واقع قدرت سکوت ذهن روشی برای عاقلماندن، شفافاندیشیدن و غلبه بر مشکلات در دنیای دیوانهوار امروز است.
پاسخ این است که اگرچه بهطور طبیعی سکوت ذهن را در خود داریم؛ اما دست یافتن به آن آسان نیست. انسان باید واقعا گوش کند تا وقتی این سکوت با ما سخن میگوید، صدایش را بشنود و پاسخگویی به چنین ندای نیازمند استقامت و تسلط بر خویشتن است.
گفتنی است، سکوت بهآرامی هویدا میشود و دنیای مدرن با این آرامش و سکوت میانه خوبی ندارد؛ زیرا علاوه بر هیاهو و سر و صدا، دسیسهها و کشمکشهای تنگاتنگ مربوط به عصر سنکا، صدای بوق ماشینها، صدای استریوها، زنگ تلفنها و زنگ هشدار برنامههای رسانههای اجتماعی، صدای اره برقیها و هواپیماها را هم داریم. مشکلات شخصی و اجتماعی ما نیز به همان نسبت بیشتر شده است. رقبا به زور وارد پیشه و هنر ما میشوند؛ میزهایمان با انبوهی از کاغذ انباشته و صندوق الکتریکی ما از پیامها سرریز میشود. همیشه در دسترس هستیم و این بدان معناست که در جریان موضوعات و مسائل روز قرار داریم.
لازم به ذکر است، کتاب «قدرت سکوت ذهن» در سه بخش نوشته شده است که بخش اول، ذهن، بخش دوم، روح و بخش سوم، جسم را دربرمیگیرد و خوانندگان متوجه میشوند که این کتاب بیشتر از آنچه که فکرش را میکردند، میتواند در دنیای کنونی به دردشان بخورد. گفتنی است این اثرِ فرناز کامیار، از سوی انتشارات گوتنبرگ راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما