شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴
احتشامی: از شش سبک شعری تنها یکی از آنِ اصفهان نیست

خسرو احتشامی در برنامه بزرگداشت روز اهل قلم در اصفهان، گفت: اصفهان در ادبیات چندهزارساله ایران جایگاه خاصی دارد؛ به عنوان مقال از شش سبک شعری تنها یک سبک از اصفهان نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، در روز قلم، باشگاه شماره دو شهرداری اصفهان میزبان اهل قلم اصفهان از قدیمی‌ترها و پیشکسوتان تا جوانان بود که به بهانه این روز از ادبیات و اصفهان و عده‌ای نیز از خاطرات انجمن‌های ادبی و دوستی‌های دیرینه‌ای که به بهانه قلم و نوشتن ایجاد شد، گفتند.

خسرو احتشامی، شاعر پیشکسوت اصفهانی در ابتدای این نشست، گفت: بزرگترین داستان‌نویس ایرانی، جمالزاده است که اصفهانی بود. در خوشنویسی و سینما و تئاتر نیز نصف جهان حرف اول را می‌زند.

 نویسنده کتاب «افسانه اصفهان آبی» در ادامه افزود: جمال الدین عبدالرزاق آغازگر سبکی بود که بعد‌ها حافظ و سعدی آن را به قله رساندند. از اواخر قرن پنجم شعر به مرکز ایران رسید و اصفهان در مرکزیت ادبیات قرار گرفت.

این شاعر با اشاره به اینکه سبک بازگشت نیز از اصفهان آغاز شد، گفت: حیدرعلی کمالی و وحید دستگردی در دوران مشروطه شعرهای باکیفیتی در اصفهان سرودند. در شعر نو نیز سیاوش کسرایی و ضیا موحد که از پایه‌های شعر نو هستند، اصفهانی هستند.

محمدرضا سنگری دیگر سخنران نشست اهل قلم اصفهان هم گفت: بعد از ۲۵ سال این جمع ادبی بار دیگر در کنار هم گرد آمدند و اساتید امروز این جمع، جوانان دیروز هستند. امیدوارم جمع‌های ادبی همدیگر را گم نکنند و همواره کنار هم بمانند.

این نویسنده با اشاره به اینکه حتی در خواب و نماز نیز انسان‌ها به آرامش می‌رسند، افزود: برای اهل قلم در این زمان‌ها نیز آثار ارزشمندی خلق می‌شود. گاهی اوقات در انبوه اطلاعاتی که ما را دربرمی‌گیرند، خود را گم می‌کنیم. حتی دوستان خود را گم می‌کنیم در حالی که باید قدر هم را بدانیم و قدردان هم باشیم.

قاسمعلی فراست دیگر سخنران روز اهل قلم اصفهان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه حاضران در این جلسه، همه با قلم و ادبیات محشور شوند، تصریح کرد: در دنیایی زندگی می‌کنیم که قرآن آن را رنجکده می‌نامد. اهل قلم و ادبیات با خواندن و نوشتن مرهمی بر این رنج پیدا می‌کند.

وی در ادامه افزود: انسان‌های بزرگ و وارسته سراغ ادبیات می‌روند و قدر و قداست ادبیات را می‌دانند. بسیاری از بزرگان ادبیات که روزی در انجمن ادبی اصفهان عضو بودند، امروز از کشور رفته‌اند، باید به دلیل این کوچ توجه کرد. 

یادآور می‌شود، در پایان این نشست که جمعه 14 تیرماه در باشگاه شماره دو شهرداری اصفهان برگزار شد، سعید بیابانکی به شعرخوانی درباره زاینده‌رود پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها