کتاب «تغذیه درمانی بیماریهای شایع» به تشریح روشهای صحیح تغذیه در درمان بیماریها پرداخته است. نویسندگان در این اثر تلاش کردهاند تغذیه اصولی را برای بهبود و درمان بیماریهایی که اغلب افراد در سنین بزرگسالی مبتلا میشوند ارائه دهند.
«دستگاه گوارش و فرآیندهای هضم و جذب»، «بیماریهای رودهای و مراقبتهای تغذیهای»، «درمان تغذیه بیماریهای کبدی و بیماری دیابت و بیماریهای صفراوی و پانکراس»، «تغذیه درمانی بیماریهای فشار خون، بیماریهای کلیوی و رویوی»، «تغذیه درمانی بیماریهای عصبی، سایر بیماریها و دورانهای مختلف زندگی»، «آشنایی با منابع غذایی اسیدهای آمینه و انتیاکسیدانها»، «تغذیهدرمانی سرطان» عناوین هفت فصل این کتاب به شمار میروند.
در بخشی از کتاب که به پیشگیری از بیماریها به وسیله غذا و کاهش هزینههای درمانی اشاره دارد، آمده است: «از آنجا که امراض ناشی از پرخوری بیش از پیش فراوان است هزینه درمان پزشکی در آمریکا افزایش یافته است. انجمن متخصصان قلب آمریکا امیدوارند در صورتی که مردم به مصرف غذاهای پیشگیریکننده از امراض عادت کنند دولت میتواند با صرفهجویی برای بهداشت هزینه کمتری را برای درمان صرف کند. در عمل بسیاری از تصورات قدیمی مربوط به امر تغذیه دوباره با دقت مورد مطالعه قرار گرفته است.» در حقیقت این اثر به بررسی انواع مصارف مواد غذایی در بروز بیماریها پرداخته و راههایی برای پیشگیری و درمان آن ارائه داده است.
در بخشی دیگر از کتاب به درمان آلزایمر با استفاده از رژیم صحیح غذایی پرداخته است در این بخش متخصصان معتقدند به احتمال زیاد اولین نشانه در افراد مبتلا به آلزایمر پرخوری است و مشخص نیست که آیا افزایش در میزان متابولیسم پایه وجود دارد یا خیر؟ بعضی از بیماران غذا خوردن را فراموش میکنند و کاهش وزن در نتیجه دریافت ناکافی بودن غذا ایجاد میشود.»
«تغذیه درمانی بیماریهای شایع»، در 352 صفحه، به شمارگان، 500 نسخه، به قیمت هجدههزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان منتشر شد.
نظر شما