چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۵
30 درصد افزایش فروش نسبت به دوره گذشته داشتیم

جعفر مروارید درباره میزان فروش در بیستمین نمایشگاه کتاب مشهد در مقایسه با دوره گذشته، به خبرنگار ایبنا گفت: تا اینجای کار فروشی 700 میلیونی داشتیم که البته این مقدار جدا از خرید نقدی است. در ابتدای کار حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان بُن برای نمایشگاه تخصیص داده شده که با توجه به استقبال، 300 میلیون تومان دیگر به این میزان افزوده شده و جمع آن به یک‌ونیم میلیارد تومان رسید. در مقایسه با دوره قبل، 20 تا 30 درصد افزایش فروش داشتیم.

جعفر مروارید؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره میزبان استقبال از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد، بیان کرد: ساعت کار نمایشگاه از 15 تا 21 درنظر گرفته شد و روزهای تعطیل و پایان هفته نمایشگاه از 10 صبح میزبان علاقه‌مندان به کتاب است. در این دوره از نمایشگاه بسیاری از ناشران شناخته‌شده کشور حضور پیدا کرده‌اند. علاوه بر سالن‌های ناشران عمومی و کمک‌آموزشی، بخش‌ ناشران کتاب کودک نیز در نمایشگاه برپاست. همچنین برای این گروه سنی، بخش کافه کتاب نیز با برنامه‌های متنوع در نمایشگاه راه‌اندازی شد. همچنین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز با اجرای برنامه‌هایی، فرهنگ کتابخوانی را به‌صورت تجربی به کودکان و نوجوانان آموزش می‌دهد . با توجه به استقبال خوبی که از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد صورت گرفته، براساس برآوردها تا روز پنجم حدود 20 درصد افزایش بازدیدکنندگان را شاهد هستیم.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این دوره از نمایشگاه با چهلمین سال انقلاب، هفته وحدت و هفته بسیج مقارن شده، تلاش کردیم متناسب با هریک از این موضوعات برنامه‌های فرهنگی ویژه‌ای را طراحی کنیم. در این نمایشگاه، جریان خرید کتاب را در کنار خواندن کتاب و گفت‌وگو درباره کتاب وهمچنین استفاده درست از فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال برای ارتقایذ سطح فرهنگ داریم. سعی کردیم مطابق ایده اولیه، این رویداد را از فروشگاه کتاب، به یک کلان رویداد فرهنگی تبدیل کنیم.
 
مروارید، درباره نظر برخی ناشران به‌ویژه ناشران کودک نسبت به ساعت برگزاری نمایشگاه نیز گفت: روزهای جمعه دوم آذر و یکشنبه چهارم آذر نمایشگاه از صبح دایر بوده و پنجشنبه هشتم آذر نیز چنین خواهد شد. در این روزها میزان بازدیدها بیشتر بوده و کودکان همراه با خانواده این فرصت را داشتند تا در این رویداد بزرگ فرهنگی حضور پیدا کنند. در ارتباط با بازدید گروهی مدارس نیز گفتنی است که جلسات متعددی با مسئولان آموزش و پرورش داشتیم و به‌طور ویژه در جلسه‌ای که با مدیرکل آموزش و پرورش داشتم، از آن‌ها خواستیم برنامه‌های ویژه‌ای را برای نمایشگاه داشته باشند که همینطور هم شد. در این راستا سرویس‌هایی در مدارس درنظر گرفته شد که یک روز کودکان را همراه با خانواده به نمایشگاه بیاورند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، افزود: ما معتقدیم که یکی از پایه‌های آموزش، مدارس هستند و در این زمینه مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش کوچکی را برعهده دارد. در جریان کتابخوانی آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و نهاد کتابخوانی عمومی همگی مشارکت و سهم دارند. ما هم به‌عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی داریم خدمتگزاری در عرصه فرهنگ را به نحو احسن انجام دهیم. ما یک هفته در سال این رویداد را داریم و در بقیه روزهای سال باید نهادهای یادشده و خانواده‌ها این کار را پیش ببرند. البته ما افتخار می‌کنیم در طول سال هم در پیشبرد این اهداف مشارکت داشته باشیم.
 
وی اظهار کرد: تاکید ما بر حضور دانش‌آموز با والدین در نمایشگاه است. این‌که دانش‌‌آموز به‌صورت اردویی در یک چنین رویدادی حضور پیدا کند، یک نوع تاثیری دارد و محدود به فرهنگ رسمی کتابخوانی می‌شود، ولی اینکه کودک با خانواده شرکت کند، تاثیر مضاعف دارد و منجر به ماندگاری این فرهنگ در خانواده می‌شود.
 
مروارید درباره میزان فروش تا پنجمین روز نمایشگاه، گفت: تا اینجای کار فروشی 700 میلیونی داشتیم که البته این مقدار جدا از خرید نقدی است. فروش 700 میلیونی براساس بُن‌های توزیع شده بود. در ابتدای کار حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان بُن برای نمایشگاه تخصیص داده شده که با توجه به استقبال، 300 میلیون تومان دیگر به این میزان افزوده شده و جمع آن به یک‌ونیم میلیارد تومان رسید. در مقایسه با دوره قبل، 20 تا 30 درصد افزایش فروش داشتیم. البته نگاه ما کمی نیست. وقتی می‌توانیم بگوییم موفق بوده‌ایم که آثار کتاب را در جامعه و زندگی روزمره ببینیم.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان افزود: فرهنگ کتاب و کتابخوانی از روزگاران قدیم در این دیار وجود داشته و پدران و نیاکان ما وقتی می‌خواستند به کسی هدیه‌ای بدهند، آن هدیه کتاب بود. در جلسات و دورهمی‌های خانوادگی متون کهن ادبی ایران همچون اشعار سعدی و حافظ و شاهنامه خوانده می‌شد. باید بتوانیم این فرهنگ را به زبان روز به فرزندان‌مان نیز بیاموزیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها