چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۵
داستان باران و کتاب‌های کودک / استقبال خوب خانواده‌ها

حضور کودکان و هرآنچه مربوط به آن‌هاست به هر مکانی و هر رویدادی، پویایی و طراوت می‌دهد. در تمامی نمایشگاه‌های کتاب نیز شاید بدون اغراق بتوان اذعان کرد که بخش کودک یکی از رگ‌های حیاتی است. به این بهانه، در پنجمین روز از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد، در گشتی یک ساعته در بخش کودک این نمایشگاه، لحظاتی پای درددل برخی از ناشران حاضر نشستیم و نقاط قوت و ضعف برپایی این بخش را از زبان آن‌ها شنیدیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد و پنجمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال خراسان رضوی، جمعه دوم آذرماه کار خود را آغاز کرد و تا پنجشنبه هشتم آذرماه، میزبان دوستداران کتاب و اهالی علم و فرهنگ است. در این دوره از نمایشگاه، ٨٠٠ غرفه برپا شده و 700 ناشر داخلی و بین‌المللی حضور دارند.
 
این نمایشگاه نیز همچون دیگر نمایشگاه‌های کتاب، دارای بخش‌های اصلی و جنبی است. ناشران کودک در بیستمین دوره از نمایشگاه کتاب مشهد در ساختمان هشت ضلعی جانمایی شده‌اند. در این بخش، حدود 30 ناشر این حوزه در غرفه‌هایی تقریبا یک شکل با اندازه‌هایی متفاوت به عرضه آثار  خود می‌پردازند. میزان رضایتمندی و نارضایتی ناشران حاضر در بخش کودک نیز متفاوت است.
 
جانمایی و چیدمان نامناسب غرفه‌های کودک
 
اولین غرفه در ورودی سالن، متعلق به انتشارات «قدیانی» است که از جانمایی و چیدمان نامناسب غرفه‌های کتاب کودک، گله‌مند است. به گفته مسئول غرفه انتشارات قدیانی، یک ناشر نام‌آشنای حوزه کودک به‌صورت مجزا در ورودی سالن هشت ضلعی در فضایی مناسب قرار گرفته و دیگر ناشران کودک در این قسمت جانمایی شده‌اند. بسیاری از بازدیدکنندگان گمان می‌کنند که بخش کودک محدود به همان ناشر بوده و لذا به این سمت که با دیواره‌هایی کور شده، نمی‌آیند.
 
وی برخلاف عقیده برخی از ناشران و کتابفروشان، از میزان فروش و همچنین ساعت برپایی نمایشگاه (15 تا 21) رضایت داشت و معتقد بود اینکه کودکان همراه با والدین خود در ساعات عصر و شب در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند، یک حُسن است.


فروش ضعیف در روزهای بارانی
 
«سایه گستر» از دیگر ناشران حاضر در این بخش است. وی تبلیغات برای این دوره از نمایشگاه کتاب مشهد را در سطح شهر و رسانه‌ها خوب توصیف کرد، ولی این ناشر هم از چیدمان و جانمایی بد غرفه‌ها در این بخش ناراضی بود. وی درباره میزان فروش نیز معتقد بود که روزهای بارانی در این دوره از نمایشگاه، بازدید چندان رضایت‌بخش نبوده و به تَبَع آن میزان فروش نیز خوب نبود، ولی در روزهای دیگر فروش خوب بوده است. این ناشر همچنین بیان کرد که اگر نمایشگاه مانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، صبح و عصر برگزار می‌شد، در افزایش میزان بازدید به‌ویژه از سوی مدارس تاثیرگذار بود.
 
استقبال خوب خانواده‌ها از بخش کتاب کودک
 
یکی دیگر از ناشران کودک حاضر در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد، «نورسا» بود که در مجموع از وضعیت موجود رضایت نسبی داشت. به بیان وی،‌ اگرچه به جز چند مورد بازدید گروهی مدارس را شاهد نبودیم، ولی در مقابل خانواده‌ها استقبال خوبی از این بخش داشتند. به‌نظر وی جانمایی و چیدمان غرفه‌ها مناسب بوده، ولی اگر ساعات کار نمایشگاه به صبح و عصر تقسیم می‌شد، استقبال بهتری را شاهد بودیم. این ناشر درباره میزان فروش نیز واژه «بد نبود» را به‌کار برد.
 
خسارت ناشی از نفوذ آب باران به داخل برخی غرفه‌ها
 
انتشارات «پرتقال» از دیگر ناشران نام‌آشنای حوزه کودک نیز در این دوره از نمایشگاه کتاب مشهد حاضر بود. دو جوانی که مسئولیت این غرفه را برعهده داشتند، ضمن ابراز خرسندی و رضایت از فروش خوب و حضور پرشور بچه‌ها همراه با خانواده در این بخش، از مواردی نیز گله‌مند بودند. به گفته آن‌ها به دلیل مشکلات زیرساختی، در روزهای بارانی آب به داخل غرفه نفوذ کرده و باعث خیس شدن کتاب‌ها شد که ناچار به پهن کردن پلاستیک‌های بزرگ در کف غرفه شدند. موکت خیس و پلاستیک‌های موجود، نشان از صحت این ادعا داشت.
 
مسئولان غرفه انتشارات پرتقال، همچنین از آلودگی شدید صوتی، جانمایی نامناسب غرفه و خاموش شدن ناگهانی برق‌های سالن بدون اعلام قبلی در پایان ساعات کار نمایشگاه‌، گله‌مند بودند.  
 

«لیدا»، «تیزهوشان برتر»، «تسنیم دانش»، «دیده پردازان چکاد» و «پینه‌دوز» برخی دیگر از ناشران حاضر در بخش کودک بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد بودند که نظرات مخالف و موافقی مشابهی با نظرات ذکر شده داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها