چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۴
زنگ دانایی در پایتخت کتاب به‌صدا درآمد

محسن جوادی؛ معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مدرسه طالبیان کاشان بر تکمیل و اصلاح زیرساخت‌های نشر تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از کاشان، محسن جوادی؛ معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مراسم افتتاحیه بیست‌وششمین هفته کتاب، با حضور در مدرسه طالبیان این شهر «زنگ دانایی» را نواخت.

جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جمع دانش آموزان این دبستان طالبیان مقدم کاشان، گفت: خوشحالم که زنگ دانایی در شهر کاشان که شهر دانایی و حکیمان و شاعران است نواخته شد. از تمام مسئولان شهری اعم از وزارت آموزش و پرورش کاشان، شهرداری این شهر و اداره کل ارشاد استان برای برپایی چنین برنامه‌ای تشکر می‌کنم.

او سپس با اشاره به دانش‌آموزان حاضر در مراسم اظهار کرد: مطمئنم که روزی از بین همین دانش آموزان مفاخر بزرک و پرآوازه‌ای به کشور معرفی خواهد شد و فرزندان و آیندگان ما از این‌که چنین تاکیدی بر کتاب‌خوانی داشته‌ایم سپاس‌گزار خواهند بود.

جوادی در ادامه بیان کرد: اگر می‌خواهیم دانش‌آموزان کتاب بخوانند برای این است که آماده آینده شوند، چرا که دانایی توانایی است. در دنیای امروز اشتغال از مسیر دانایی و دانش می‌گذرد و فعالیت‌های دانش بنیان در جریان است. پس دانایی را هم از همین کودکی باید آموخت.  

معاون فرهنگی وزارت ارشاد تاکید کرد: از آموزش و پرورش می‌خواهیم تا از دانش‌آموزان کتاب خواندن بخواهد و در کنار آموزش رسمی حتما توجه آن‌ها را به کتاب خواندن و ارتقای دانش عمومی و توانایی زندگی جلب کند.

جوادی سپس با اشاره به شعار هفته کتاب«حال خوش خواندن» اظهار کرد: کتاب خواندن فقط بحث منفعت و خواندن نیست؛ بلکه حال خوش ما را نیز رقم می‌زند وقتی تنها و غمگین هستیم، خواندن کتاب حالمان را خوب می‌کند و حتی امروز بحث کتاب درمانی مطرح است.

او افزود: کتاب خواندن دینداری و ادب است. و پیامبر اسلام نیز در روایت متعدد به این امر تاکید کرده است و حتی متذکر شده بسیاری از مردم نه با دیدن پیامبران که با خواندن کتاب‌های آسمانی ایمان آورده‌اند.

جوادی در پایان سخنرانی‌اش گفت: کاشان شهر غیاث‌الدین جمشید کاشانی، محتشم کاشانی سهراب سپهری است، باشگاه کتاب‌خوانی مدرسه طالبیان مقدم نیز جزو باشگاه نمونه کتابخوانی در سال گذشته بود به همین منظور و برای تقدیر از بچه‌ها، قرار شده تا این دانش‌آموزان با مشورت و راهنمایی مربیان خود سه کتاب انتخاب کنند و لیست آن‌ها را در اختیار ما قرار دهند تا به کتابخانه مدرسه ارسال کنیم.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به انتخاب کاشان به عنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران گفت: شهر کاشان مفاخر علمی و فرهنگی زیادی دارد که در طول تاریخ چهره‌های فرهنگی زیادی را به ایران معرفی کرده است.

جوادی افزود: برنامه‌ها و طرح‌هایی که کاشان در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ارائه کرد باعث شد که این شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شود بنابراین امیدوارم بیشتر طرح‌های ارائه شده عملی شوند.

این مدیر فرهنگی سپس با تاکید بر اهمیت اقتصاد نشر ییان کرد: باید با تکمیل و اصلاح زیرساخت‌های نشر، بسترهای مناسب اشتغال‌زایی در این حوزه فراهم شود.

وی افزود: باید تمام چرخه نشر را مورد توجه قرار دهیم. میزان فروش کتاب در نمایشگاه‌های استانی خبرهای خوبی‌ست که نشان‌دهنده استقبال از کتاب در شهرهای مختلف کشور است.

جوادی اضافه کرد: حمایت از مولفان جزو برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و هست و به‌زودی خبرهای خوبی در مورد ارائه تسهیلات به اهالی قلم خواهیم داشت. البته تلاش داریم برای دیگر بخش‌های نشر هم تسهیلاتی در نظر بگیریم تا همه منتفع شوند.


در ادامه این مراسم، پیام سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیست‌وششمین هفته کتاب، توسط نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل خانه کتاب قرائت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها