نویسندگان و شاعران پاکستانی از مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای نقشی که 40 سال برای رشد و اعتلای زبان و فرهنگ فارسی و همچنین پاکستانی ایفا میکند تشکر کرد.
این گروه از شاعران و نویسندگان به زبانهای مختلف هفته گذشته در مراسمی دور هم گرد آمدند. محمد ضیاالدین، شاعر و محقق در این مراسم گفت استان خیبر پختونخوا در پاکستان میزبان 30 زبان و فرهنگ مختلف بوده است. «این زبانها و فرهنگها جزء داراییهای ما به حساب میآیند. خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران همیشه نقش مثبی در ارتقای این زبانها و فرهنگها در کنار زبان فارسی داشته است و با تعصب و فقط به زبان فارسی نپرداخته است.»
ضیاالدین، که مؤلف چند کتاب تحقیقی است معتقد است خانه فرهنگ ایران تمرکز اصلیاش بر روی زبان فارسی است اما در کنار زبان فارسی و با ایجاد گردهماییهای مکرر بستر مناسبی برای نویسندگان و شاعران زبانهای مختلف پاکستانی فراهم کرده است.
وی در این باره گفت: «کشورهای غربی امکانات بهتری نسبت به ایران دارند اما تنها کشور برادر و مسلمان ایران است که مرکزی فرهنگی در پیشاور دارد.»
دکتر صلاحالدین، فعال فرهنگی شناختهشده نیز معتقد است خانه فرهنگ ایران همیشه پشتیبان فعالیتهای ادبی و فرهنگی بوده است و نقش ایران در ارتقای فرهنگها و زبانهای موجود در پاکستان قابلتقدیر است: «تلاشهای خانه فرهنگ برای ارتقای زبان فارسی به مرکزی که دایر کرده است محدود نمیشود و به دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی در پیشاور و دیگر شهرهای پاکستان نیز گسترش یافته است.»
دکتر صلاحالدین معاون سازمان گاندهارا هیندکو و همچنین سخنگوی شورای همدرد پاکستان نیز است میگوید روشهای فعالانه خانه فرهنگ سبب شده است موجب پیشرفت زبان فارسی شده است.
صلاحالدین از تلاشهای دکتر عباس فاموری، رئیس خانه فرهنگ ایران در پیشاور تقدیر کرد و اعلام کرد سه دهه است زبان فارسی در مراکز مختلف تدریس میشود.
سمیعالله جان متا، نویسنده پشتو نیز معتقد است خانه فرهنگ ایران در پاکستان موجب گسترش زبانهای فارسی، اردو، پشتو، هیندکو، خوار، و دیگر زبانها است. «ارتباط نزدیک با اهالی فرهنگ و ادب، خبرنگاران، و منتقدین ادبی به استحکام روابط ایران و پاکستان کمک شایانی کرده است. خانه فرهنگ تفکر مثبت را از طریق ایجاد ارتباط با گروههای فکری مختلف ایجاد کرده است.»
آفتاب احمد اَوان، فعال ادبی دیکری است که میگوید 22 سال پیش با شرکت در کلاسهای ادبیات فارسی در این مرکز فرهنگی موفق شد این زبان را بیاموزد: «دوست داستم زبان و ادبیات فارسی را یاد بگیرم. با قیمتی بسیار ناچیز در کلاسهای خانه فرهنگ ثبتنام کردم.»
نظر شما