یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۳
گاهی پرونده قاچاق کتاب به نفع ناشر تمام نمی‌شود

صادقی با تاکید بر اهمیت تشکل پلیس کتاب برای پیشگیری و پیگیری پدیده قاچاق کتاب گفت: زمانی می‌‌توان درباره تشکیل دادگاه تخصصی کتاب بحث کرد که حجم پرونده‌های قاچاق کتاب قابل توجه باشد. وقتی موارد این پدیده چند پرونده معدود است تشکیل دادگاه تخصصی کتاب بی‌معناست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی؛ معاون فرهنگی رئیس قوه قضائیه در حاشیه بازدید از سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران درباره وضعیت قاچاق کتاب بیان کرد: درباره قاچاق، دزدی و یا چاپ غیرقانونی کتاب باید تمهیدات جدی انجام شود؛ با توجه به اینکه قانون نیز درباره این موضوع وجود دارد. اما رسیدگی قانونی به قاچاق کتاب کافی به نظر نمی‌رسد. 

به گفته این مقام مسئول اتحادیه ناشران و کتابفروشان و همچنین پلیس و کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید طرحی را با هدف پیشگیری از بروز قاچاق کتاب تدوین و ارائه کنند. برای تحقق این هدف حضور میدانی نمایندگان همه موارد یادشده ضروری است.

صادقی با تاکید بر لزوم نگاه تخصصی و کارشناسی به بحث قاچاق کتاب گفت: اتحادیه ناشران با همکاری پلیس می‌تواند برای ردیابی، شناسایی و آشنایی با شیوه‌های قاچاق و دزدی کتاب را کشف کند. در جلسه مشترک قوه قضائیه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل پلیس کتاب را پیشنهاد کردم. پلیس کتاب به محض دریافت خبری مبنی بر وقوع پدیده قاچاق کتاب می‌تواند وارد عمل شود.

معاون فرهنگی رئیس قوه قضائیه تاکید کرد که در واقع جریان کارشناسی بررسی پدیده قاچاق باید پیش از ارائه پرونده به دادگاه انجام شود. دادگستری نیز بعد از بررسی شواهد مانند پرونده‌های دیگر به پدیده قاچاق نیز رسیدگی می‌کند.

صادقی با اشاره به بروز مشکلاتی در بررسی پرونده قاچاق کتاب بیان کرد: گاهی پرونده‌های قاچاق از نظر شواهد نقص دارند؛ آنچنانکه حق با ناشر است، نمی‌تواند این موضوع را اثبات کرد. بنابراین تاکید داریم شواهد لازم پیش از طرح دعوا با نگاه کارشناسی جمع‌آوری شود.

این مقام مسئول در قوه قضائیه درباره تشکیل دادگاه تخصصی کتاب افزود: زمانی می‌‌توان درباره تشکیل دادگاه تخصصی کتاب بحث کرد که حجم پرونده‌های قاچاق کتاب قابل توجه باشد. وقتی موارد این پدیده چند پرونده معدود است تشکیل دادگاه تخصصی کتاب بی‌معناست.

صادقی درباره قابلیت عملیاتی شدن ایده تشکیل پلیس کتاب گفت: اجرای ایده پلیس کتاب بسیار آسان است لازم نیست مانند پلیس فتا در قالب واحد جداگانه تشکیل شود. بلکه کافی‌ است اطراف میدان انقلاب به‌عنوان بازار اصلی کتاب یک کلانتری اختصاصا به جریان بررسی پدیده قاچاق بپردازد.
 
معاون فرهنگی قوه قضائیه درباره ضعف قانون و پی‌گیری ناامیدانه ناشران گفت: ضعف قانونی درباره پی‌گیری پدیده قاچاق وجود ندارد بلکه به نظر می‌رسد برای بررسی پدیده قاچاق ضعف کارشناسی داریم. به عبارت دیگر جمع شواهد و قرائن صورت نمی‌گیرد و ناشران نمی‌دانند مشکل خود را پیگیری کنند. بنابراین پلیس تخصصی کتاب به ناشران برای شکایت بیشتر و نتیجه‌گیری سریع‌تر کمک می‌کند.

وی درباره ضعف قانون در ایجاد بازدارندگی متخلفان حوزه نشر افزود: تا وقتی تخلف اثبات نشود متخلف ممکن است با وثیقه آزاد شود. علاوه بر این جرائم نقدی درباره همه جرائم چندان بازدارنده نیست. به عبارت دیگر می‌توان گفت که احکام قانونی ضعف کلی دارد.

صادقی در ارزیابی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی تهران نیز بیان کرد: به نظر می‌رسد نمایشگاه کتاب تهران زمینه نشاط نشر را تا حدودی فراهم کرده است.

سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها