یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰
​نهال تجدد در جشنواره کتاب موآن‌سارتو  از اهمیت کتاب سخن گفت

سی‌امین جشنواره کتاب موآن‌سارتو امروز به کار خود پایان می‌دهد. نهال تجدد، نویسنده و پژوهشگر ایرانی و ژان‌کلود کاری‌یر، فیلمنامه‌نویس و کارگردان فرانسوی از جمله دو شخصیت شناخته شده‌ای بودند که در این جشنواره‌ درباره اهمیت کتاب سخنرانی کردند.

به گزارش خبر‌گزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از سایت لو‌فستیوال‌دو‌لیور، سی‌اُمین جشنواره کتاب موآن‌سارتو که فعالیت خود را از 6 اکتبر (14 مهر) در جنوب فرانسه آغاز کرده‌ بود امروز (8 اکتبر) به پایان می‌رسد.
 
این جشنواره هرساله نویسندگان و ناشران بسیاری را در این شهر ساحلی مدیترانه‌ای واقع در جنوب‌شرقی فرانسه گردهم‌می‌آورد و در آن برنامه­‌های ‌گوناگون علمی، فرهنگی و هنری اجرا می‌شود. برنامه‌های این جشنواره‌ سه روزه با هدف تشویق مخاطبان به کتابخوانی و همچنین دیدار با هنرمندان، نویسندگان و سینماگران تدارک دیده می‌شود. 
 
این رویداد فرهنگی، هر سال شعاری را متناسب با برنامه‌های خود در نظر می‌گیرد که به موضوع بحث و مناقشه میان میزبانان و اهالی فرهنگ تبدیل می‌شود. «رفتن به سوی ایده‌آل» شعار امسال نمایشگاه بود.
 
نهال تجدد، وندانا شیوا، مریم بنراد، ادگار مورین، ژان کلود کاری‌یر، پیتر بروک، پینار سلک و ژان ویار از نام‌های سرشناس ادبی و هنری بودند که در این جشنواره حضور یافته و سخنرانی کردند. متاسفانه جزئیاتی از سخنرانی این چهره‌های شناخته در رسانه‌های فرانسه منتشر نشده است.
 
نهال تجدد، نویسنده و پژوهشگر ایرانی و همسر ژان‌کلود کاری‌یر، کارگردان شهیر فرانسوی یکی از سخنرانان این جشنواره بود. از او در ایران چند اثر از جمله کتاب «عارف جان‌سوخته» که به زندگی مولانا و شمس می‌پردازد، منتشر شده است. او داستان‌ها و رمان‌هایش را به زبان فرانسه می‌نویسد. دو سال پیش نیز کتابی از ژان‌کلود کاری‌یر با عنوان «از کتاب رهایی نداریم» در ایران منتشر شده که گفت‌وگو کاری‌یر با امبرتو اکو، نویسنده‌ی ایتالیایی بود.

جشنواره کتاب موآن‌سارتو سال 1988 میلادی پایه‌گذاری شد. این جشنواره در اولین دوره خود میزبان تنها 500 بازدیدکننده بود. اما سال گذشته نزدیک به 60 هزار نفر از این جشنواره بازدید کردند. 

به گفته مسئولین برگزاری این جشنواره، جشنواره کتاب موآن‌سارتو درست در برهه‌ای آغاز به کار کرد که تقریبا هیچ رویدادی شبیه به آن در این منطقه وجود نداشت و تا چند سال نخست برگزاری آن، بسیار ناشناخته بود و حتی زمانی که از ناشران و نویسندگان دعوت می‌کردند در موآن‌سارتو حضور پیدا کنند، اسم این مکان برایشان عجیب بوده است. اما حال با گذشت سی سال، این جشنواره هر سال با استقبال بیشتری روبه‌رو شده و تعداد بازدیدکنندگان آن در حال افزایش است.
 


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها