کتاب «درآمدی بر سبک زندگی اسلامی» در قالب هشت درس ابعاد مختلف سبک زندگی اسلامی را در قالبهای فردی و اجتماعی معرفی میکند.
در این راستا، کتاب «درآمدی بر سبک زندگی اسلامی» اثر نعمتالله یوسفیان در قالب هشت درس با عنوانهای «کلیات»، «اصول سبک زندگی اسلامی»، «سبک زندگی اسلامی و اخلاق و رفتار فردی»، «سبک زندگی اسلامی و خانواده»، «سبک زندگی اسلامی و اقتصاد مقاومتی»، «سبک زندگی اسلامی و الگوی مصرف»، «سبک زندگی اسلامی و اخلاق اجتماعی» و «سبک زندگی اسلامی و سیما و سیره صالحان» با استناد به آیات و روایات، ابعاد مختلف سبک زندگی اسلامی را در قالبهای فردی و اجتماعی معرفی کرده است.
در صفحه 20 کتاب درباره «سبک زندگی در قرآن و سنت و سیره معصومین (ع)» میخوانیم: «سبک زندگی در معنای حقیقی و اصلی آن ریشه در قرآن کریم دارد و در امتداد آن در آموزههای نبوی، سپس علوی و پس از آن نیز دیگر امامان معصوم (ع). این سبک در سیره همه پیشوایان دین یکی است و اصول آن، اصولی یکسان در زندگی آنان است و آنچه تفاوت بهنظر میآید، روشهاست که به تناسب شرایط و اوضاع و احوال تغییر یافته است. اهل بیت (ع)، در کمالات انسانی، چگونه زیستن و چگونه مردن، برای ما سرمشقاند، لذا برترین خواسته ما این است که خداوند، حیات و ممات ما را چون زندگی و مرگ محمد و آل محمد قرار دهد.»
در ادامه مباحث این کتاب درباره «جلوههای سبک زندگی اسلامی در خانواده» آمده است: «در سبک زندگی اسلامی، زن و شوهر باید اهل عبادت و بندگی، تلاوت قرآن، دعا و مناجات، راز و نیاز، توبه و استغفار و ارتباط با خدا باشند. از دنیا و خواستههای ناچیز آن فراتر رفته و مرغ دلشان به پرواز درآید و اوج بگیرد. داراییهای دنیا، جاه و مقام، شهرت و امثال این امور اعتباری، نتواند سیرابشان سازد. پیوند آنها با یکدیگر ذرهای از منویتشان نکاسته، بلکه بر توفیقاتشان بیفزاید و ارتباطشان را روزبهروز با خدای سبحان بیشتر و مستحکمتر سازد. آیا میشود در این دنیای پرآشوب با انواع مشکلات، خانوادهای را با این ویژگی یافت که در سیر ملکوتی و معنوی و عرفانی به پرواز درآمده و راه تعالی و ترقی را با سرعت طی کند، میگوییم بله، شدنی است. مانند علی (ع) و فاطمه (س).»
همچنین در بخش پایانی این کتاب نیز در معرفی اسوههای صالحان، درباره حضرت «فاطمه زهرا (س)» میخوانیم: «رفتار و گفتار و سیره حضرت فاطمه (ع) به گونهای بود که غیر از خدا هیچچیز برایش جلوه نمیکرد. آنجا که رسول خدا (ص) بیان داشت: «فاطمه جان، جبرئیل میگوید: خداوند به تو سلام رساند و فرمود: به فاطمه بگویید که هر حاجتی دارد از من درخواست کند. هرچه میخواهد بگوید» حضرت زهرا اندکی فکر کرد، سرش را بالا آورد و عرض کرد: «لذتی که از خدمت حضرت حق میبرم، مرا از هر خواهشی باز داشته است. حاجتی جز این ندارم که پیوسته ناظر جمال زیبا و والای خداوند باشم.» این کلام تنها میتواند بر زبان کسی جاری شود که به کمال واقعی رسیده باشد و لذت را فقط در مناجات او ببیند... حضرت زهرا (س) در بسیاری از امور میتواند سرمشق باشد؛ او نمونه بارز همسرداری، تربیت فرزند، عبادت و بندگی، دفاع از ولایت و امامت، حجاب و عفاف، استقامت و پایداری است.»
کتاب «درآمدی بر سبک زندگی اسلامی» در 136 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه به بهای هشت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات زمزم هدایت به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما