دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۷
بهبود خدمات کتابخانه‌ای با فناوری‌های جدید

کتاب «NFC و RFID: فناوری‌های مدرن در کتابخانه‌ها و مراکزاطلاعات» با هدف تعیین توان تکنیکی فناوری‌های NFC و RFID در بهبود ارائه خدمات کتابخانه‌ای منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «NFC و RFID: فناوری‌های مدرن در کتابخانه‌ها و مراکزاطلاعات» با هدف تعیین توان تکنیکی فناوری‌های NFC و RFID در بهبود ارائه خدمات کتابخانه‌ای و مقایسه این دو فناوری به دنبال پاسخگویی به این پرسش‌ها است:
 
چه تجهیزات و امکاناتی برای به‌کارگیری هر یک از فبناوری‌های NFC و RFID در محیط کتابخانه‌ای لازم است؟ نقش و کاربرد هر یک از اجزای فناوری‌های NFC و RFID در رابطه با ارائه خدمات در محیط کتابخانه‌ای چیست؟ فناوری‌های NFC و RFID در بهبود ارائه خدمات کتابخانه‌ای چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ فناوری‌های NFC و RFID در بهبود ارائه خدمات کتابخانه‌ای، با استناد به الگوی Beredy‌ چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ الگوی پیشنهادی برای استفاده از این دو فناوری در کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی چیست؟
 
به گفته مؤلفان، هدف اصلی از استفاده فناوری‌های NFC و RFID در کتابخانه، انجام عملیات مختلف با استفاده از گوشی‌های هوشمند و مداخله کمتر کتابدار و با کمترین زمان صرف شده توسط کاربر است.
 
همچنین مؤلفان معتقدند استفاده از این فناوری‌ها به سرعت انجام امانت، بازگشت و گردش دوباره کتاب‌ها، تبادل مستقیم اطلاعات از تگ‌ها به کامپیوتر کتابدار و به‌روزرسانی خودکار تراکنش‌های حساب کاربری کمک می‌کند. همچنین این فناوری‌ها موجودی کتابخانه را مدیریت می‌کنند و منابع کتابخانه‌ای موجود در کتابخانه می‌توانند به وسیله حسگر، به طور همزمان خوانده شوند.
 
در مقدمه می‌خوانیم: «از آن‌جایی که بستر NFC در ایران وجود دارد و استفاده از آن در خدمات پرداخت سیار در حال توسعه است، بنابراین انتظار می‌رود که این فناوری در آینده‌ای نه چندان دور، در کتابخانه‌های دانشگاهی نیز به کار رود، لذا شناخت این فناوری در کشور ضروری به نظر می‌رسد. شناخت NFC باعث توسعه فرهنگ استفاده از آن خواهد شد و مقاومت کتابخانه‌ها را در برابر تغییر و ورود فناوری جدید کاهش خواهد داد. کتابداران و کاربران کتابخانه‌ها با آگاهی قبلی از مزایای آن، با ورودش به کتابخانه، همگام با کشورهای پیشرفته به سهولت از آن استفاده خواهند کرد و لذا از هزینه‌ها و خسارت‌های ناشی از عدم شناخت فناوری در آینده جلوگیری خواهد شد.»
 
قاضی میرسعید، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیشگفتار درباره اهمیت نگارش این اثر چنین بیان کرده است: «این اثر گردآوری و تنظیم گردیده تا به مخاطبان خویش یادآوری کند که فرصت‌ها زود گذر و همگامی با آن یک الزام حرفه‌ای می‌باشد. علاوه بر آن در این مجموعه سعی بر آن شد تا با معرفی اجمالی این دو فناوری و مقایسه جهات تکنیکی آن، مخاطبان با زوایایی از توانمندی‌های این دو رهاورد عرصه فناوری هزاره سوم آشنا گردند.»
 
نخستین چاپ کتاب «NFC و RFID: فناوری‌های مدرن در کتابخانه‌ها و مراکزاطلاعات» اثر مشترک سیدجواد قاضی‌میرسعید، طاهره صادقی و فاطمه شیخ‌شعاعی، با شمارگان 500 نسخه، در 124 صفحه، به بهای 100 هزار ریال از سوی نشر کتابدار راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها