دستاوردهای پژوهشی موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام رونمایی شد
صفوی: با شعار هنر نزد ایرانیان است دچار رخوت شدهایم
سید حمزه صفوی، مدیرعامل موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام گفت: به اعتقاد من ما با شعارهایی مثل هنر نزد ایرانیان است و بس و تمدن 2 هزارساله باعث توقف و رخوت خود شدهایم.
دکتر صفوی در رابطه با ساختار این مجموعه کتابها ابتدا بهصورت مختصر چگونگی شکلگیری علوم شناختی را بیان کرد و گفت: به اعتقاد من ما با شعارهایی مثل هنر نزد ایرانیان است و بس و تمدن 2هزارساله باعث توقف و رخوت خود شدهایم.
وی ادامه داد: ما در موسسه آیندهپژوهی در جهان اسلام در گام اول و برای شناخت کشورهای جهان اسلام حدود 10 جلد ترجمه انجام دادهایم، در گام بعدی نهضت پالایش را شکل داده و در گام سوم گردآوری و تالیف آثار شکل گرفت که در همین راستا مجموعه 8 جلدی کتابهای جهان اسلام پدید آمد.
صفوی افزود: در گام چهارم و آخر مطالعه موردی کشورهای مورد نظر همراه با عمقبخشی و نگاه لایهای صورت پذیرفت که حاصل آن مجموعهای از کشورهایی است که کتاب آنان رونمایی میشود. این کتابها ویژه دانشجویان و موسسات و افرادی است که نیازمند اطلاعات تخصصی در حوزه این کشورها هستند.
مدیرعامل موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام اعلام کرد: من اینجا این ادعا را میکنم که این کتابها از فنیترین کتابها در این زمینه است، چون اطلاعات آنها دقیق و دارای منبع است و در عین بیطرفی و رعایت انصاف نوشته شدهاند و دو کتاب جهان اسلام و اقتصاد دانش بنیاد و سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی از جمله کتابهایی هستند که با هدف و رویکرد انگیزشی تالیف شدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان سخنانش از جهاد دانشگاهی و مدیریت انتشارات آن برای معرفی و نشر این کتابها تشکر کرد و گفت: یقین داریم حرکتی که شروع کردهایم به نتیجه خواهد رسید و خروجی آن باعث بهبود زندگیها میشود.
اقتصاد دانشبنیان دانشگاه را کارآفرین میکند
محمد اخباری در ابتدا مقدمهای در رابطه با تغییر روابط اقتصادی و اجتماعی و سیاست خارجی در جهان امروز بیان کرد و با اشاره به شکلگیری مراکز اسلامشناسی گفت: در جهان اسلام فرهنگ و تمدن و غنای فکری عوامل همگراییاند که کشورهای جهان اسلام را بههم نزدیک کرده و در کنار این عوامل، عواملی مثل قرائتهای مختلف از اسلام شامل گستره عظیمی از احزاب، از وهابیت گرفته تا شیعه، وابستگی سران برخی از کشورهای جهان عرب به قدرتهای غربی و... عوامل واگراییاند که ما را از یکدیگر جدا میکنند.
وی افزود: یکی از کارهای خوبی که در این زمینه صورت گرفته است همین کتابهایی است که امروز رونمایی میشود، یکی از این کتابها، کتاب جهاناسلام و اقتصاد دانشبنیان است. باید بدانیم امروز دانایی مساوی با توانایی است و علت پیشرفت و توسعه یافتگی ملتها فروش دانش است. متاسفانه دانشگاههای ما هنوز به مرحله کارآفرینی نرسیدهاند. چون هنوز به اقتصاد دانشبنیان دست نیافتهاند و این اقتصاد دانشبنیان است که دانشگاه را کارآفرین میکند. این کتاب میتواند ما را به رسیدن به اقتصاد مقاومتی که از تاکیدات چندساله مقام معظم رهبری است کمک کند و برنامه اقتصادی بداند که متاسفانه در کشور بهجزء چند سمینار و جلسه هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است.
نگاه ما به کشورها باید همراه با شناخت باشد
سیدمهدی نبوی با اشاره به درگیر جنگ بودن کشورهای اسلامی گفت: جهان اسلام در حال حاضر بیمار است، دچار آشفتگی ژئوپلتیک است و لازم است درمان شود، ما با یک اسکن افقی از کشورهای جهان اسلام نقشه کلی آنها را داریم، لازم است یک اسکن عمودی هم داشته باشیم تا به شناخت عمودی از این کشورها دست یابیم.
وی افزود: هزینه تصمیمات سیاست خارجی ما زیاد است و باید برای سیاستمداران کار کارشناسی صورت گیرد تا تصمیم درست اتخاذ شود و زمانی تصمیم درست خواهد بود که شناخت حاصل شود.
قائممقام موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام بیان کرد: دلیل تمایز این کتابها و کتابهای دیگر در این حوزه این است که به توصیف صرف اکتفا نشده و در کنار آن یک تحلیل دقیق و علمی ارایه شده است و شناختی خوب از جهات مختلف بهدست میدهد.
وی گفت: ادعا نمیکنیم که هیچ اشکالی در این کتابها نیست چون هر اثر و کار تولیدی علمی مطمئناً با اشکالات و نواقصی همراه است و از کسانی که حوزه تخصصیشان این است استقبال میکنیم که چه از لحاظ شکلی و ویرایشی و چه از لحاظ معنایی و منبعی اشکالی در آثار مییابند اطلاع دهند تا در ویرایشهای بعدی رفع شود.
نبوی در رابطه با ساختار کتابها گفت: پنج فصل ابتدای این کتابها شامل جامعه انسانی، طبیعی، سیاست، آموزش بهداشت و گردشگری است. بعد از این فصل نقاط قوت و ضعف و چالشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن کشور است که میتواند مبنای تصمیمگیری قرار گیرد، و در بخش آخر هر یک از کتابها 8 صفحه رنگی شامل عکسهای مختلف از آن کشورها قرار گرفته است.
قائممقام موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام گفت: در کتاب سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی تعاریف مختلف گردشگری شامل گردشگری اسلامی، حلال، درمانی، اکوتوریسم و دیگر مسایل اینچنینی آورده شده است.
وی افزود: نوع نگاهی که ما به کشورها داریم نگاه درستی نیست و باید همراه با شناخت باشد، باید در نوع نگاهمان تغییر ایجاد کنیم و پیشفرض نداشته باشیم که این کتابها با نگاه علمی و بدون غرض میتواند این نگاه را شکل دهد.
نبوی در پایان سخنانش گفت: این مجموعه چون کار اول است مطمئناً اشتباهات ویژه خود را دارد که با همدلی دوستان این اشتباهات رفع شود.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
نظر شما