قائم مقام رئیس نمایشگاه کتاب در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد
نمایشگاه کتاب نماد همکاری، بخش خصوصی و دولتی است
امیرمسعود شهرامنیا قائم مقام رئیس سیامین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در مدیریت نمایشگاه کتاب و شهر آفتاب دوگانگی در کارها دیده نمیشود و نمایشگاه کتاب تهران ر ا سمبل همکاری صمیمانه فرهنگی میان دستگاههای مختلف و بخش خصوصی و دولتی است.
وی ادامه داد: البته تصور میکنم سی ساله شدن نمایشگاه پیامی نیز برای ما دارد. به عبارت بهتر به نظر میرسد نمایشگاه کتاب تهران یک جوان بالغ شده و در حال ورود به میانسالی است. بنابراین انتظار میرود در کاکردها، وظایف و اهدافش بازبینی صورت گیرد. اگر در جایی از این درخت تنومند آفتی باشد، نیاز به هرس است و اگر نیاز به رسیدگی دارد، اقدامات لازم صورت بگیرد.
قائم مقام رئیس سیامین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: این دوره از نمایشگاه کتاب تهران دومین سال است که صاحبخانه شدن را تجربه میکند. اگرچه این خانه آنگونه که باید و شاید آمادگی لازم برای پذیرایی از میلیونها ناشر و بازدیدکننده را ندارد اما بهتدریج در حال جا افتادن به عنوان منزل نمایشگاه، است.
شهرامنیا بیان کرد: در مجموع نمایشگاه کتاب تهران در روال عادیاش، شرایط بهتری را تجربه کرده است اما دیگر زمان پوستاندازی آن رسیده است. در برخی ابعاد این رویداد فرهنگی بسیار موفق بوده است به طور مثال در بُعد بینالمللی شدن جنبه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران موفقیتهای خوبی به دست آمده است؛ موضوعاتی مانند مهمان ویژه، شهر مهمان، بورسیه نمایشگاه کتاب ایران، حضور چهرههای فرهنگی و مدیران ارزشمند صنعت نشر، نویسندگان، ناشران و آژانسهای ادبی از کشورهای مختلف به بعد بینالمللی جنبه نمایشگاهی نمایشگاه افزودهاند. البته بُعد فروش بینالمللی نیز همچنان پابرجا است؛ این بعد بهتر و کم ایرادتر شده است.
قائم مقام رئیس سیامین نمایشگاه بینالمللی تهران با اشاره به دیگر ویژگیهای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: به لحاظ مدیریتی، فعالیت صنوف در برگزاری نمایشگاه جدیتر و پررنگتر شده است. فکر میکنم نمایشگاه آماده بازبینی گذشته خود به منظور بهینهسازی، دگردیسی و آغاز یک دوره حیات جدید است.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا انتظاراتی که از شهرداری تهران برای میزبانی بهتر نمایشگاه کتاب تهران داشتید برآورده شده است؟» گفت: شهرداری برای آماده کردن شهرآفتاب هم در سال گذشته هم در سال جاری زحمات زیادی را متقبل شدهاند؛ همه دستگاههای مدیریت شهری از معاونت خدمات شهری و سازمانهای وابسته آن مانند زیباسازی، پسماند، آتشنشانی و شهروند تا معاونت حمل و نقل شهرداری و سازمانهای وابسته آن مانند اتوبوسرانی، شرکت مترو و تاکسیرانی تا بخشهای فرهنگی مانند ادارهکل فرهنگی، سارمان فرهنگی ـ هنری و همچنین مدیریت شهر آفتاب و بانک شهر طی این روزها کار را از خود دانستهاند و بنده شخصاً هیچگاه در جلسهها احساس نکردم که مدیریت شهر آفتاب نوعی دوگانگی در کارها داشته باشد. البته طبیعی است که در پروژهای به این گستردگی نقایصی هم وجود دارد اما امسال نقایص بسیار کمتر بوده و مواردی هم که تذکر دادهایم، به سرعت برطرف شدهاند بهگونهای که بتوان نمایشگاه کتاب تهران ر ا سمبل همکاری صمیمانه فرهنگی میان دستگاههای مختلف و بخش خصوصی و دولتی است؛ در شرایطی که در سطح کشور انواع رقابتهای سیاسی وجود دارد در نمایشگاه کتاب تهران دو دستگاه صمیمانه در کنار یکدیگر برای برگزاری آن همکاری کردند.
قائم مقام رئیس سیامین نمایشگاه کتاب تهرن در پاسخ به این پرسش که «سیامین نمایشگاه کتاب تهران تا چه اندازه فرمایشات و بیانات مقام معظم رهبری را محقق کرده است؟» اظهار کرد: در دیداری که مقام معظم رهبری در دوره بیست و ششم و بیست و هشتم نمایشگاه کتاب تهران، داشتیم نفس برگزاری نمایشگاه و استقبال چشمگیر آن را مثبت ارزیابی کردند، در عین حال همواره تأکید کردند مبادا از اهداف اصلی و مسائل جدی حوزه نشر و کتاب مانند سرانه مطالعه غافل شویم. در مجموع خود نمایشگاه کتاب تهران را فرصت مغتنمی برای پرداختن به این دغدغهها میدانم.
شهرامنیا در پاسخ به این پرسش که «آیا مقام معظم رهبری از این دوره از نمایشگاه بازدید خواهند کرد؟» گفت: همه ما و اهالی صنعت نشر مشتاق حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب هستیم. در این راستا روز گذشته مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این تقاضا اشاره کرد. امیدواریم تمهیدات لازم برای حضور ایشان در نمایشگاه کتاب فراهم شود. بهویژه اینکه خاطرم است زمانی که نماشگاه کتاب تهران در مصلا بود ایشان دغدغههای تأمین امکانات و رفاهی داشتند. بسیار مشتاقم فرصتی فراهم شود تا از شهر آفتاب که برای دومین سال میزبان نمایشگاه است و تا حدودی این دغدغهها برطرف شدهاند، بازدید کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که «چه پیشنهادی برای ناشران حاضر در نمایشگاه دارید تا شاهد کمترین میزان تخلف در این رویداد فرهنگی شویم؟»گفت: به نظرم برای صنفی که بیشترین زحمت را متحمل میشود و شرایط سخت نشر را تحمل میکنند واژه تخلف مناسب نباشد البته نمیخواهم با این جمله غیرقانونی بودن اعمال برخی ناشران را توجیه کنم. اما در مجموع بیشتر تخلفات به فروش کتاب غیر مربوط میشود همچنین بعضی ناشران کتابهای تاریخ گذشته عرضه میکنند و برخی دیگر بهویژه در حوزه کودک و نوجوان اقلام غیرکتابی ارائه میکنند خوشبختانه کمیته رسیدگی به تخلفات نمایشگاه و شورای نظارت به دقت موارد را رصد میکنند. روز گذشته که مواردی از این قبیل گزارش شد، احکام لازم را دریافت کردند.
قائم مقام رئیس سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: در بخش بینالملل بهصورت طبیعی شاهد موارد غیرقانونی هستیم چراکه ممکن است با ناشران خارجی با ضوابط کشور ما آشنا نباشند و ما هم باید به کار نظارت را ادامه دهیم و در صورت تخلف، برخوردهای لازم را داشته باشیم.در بخش داخلی نمایشگاه نیز برای اینکه شاهد موارد غیرقانونی نباشیم نیازمند همکاری و همدلی ناشران هستیم؛ وقتیکه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امر واسپاری به صنوف نشر اعتماد کردهاند، شاید بهترین شیوه برای استمرار این اعتماد این باشد که ناشران از تخلفات دوری کنند.
نظر شما