شماره هشتم فصلنامه «نقدِ کتابِ هنر» با صاحبامتیازی «خانه کتاب» روانه بازار نشر شد.
در تازهترین شماره از این فصلنامه، آثاری از سیده طرفه ابطحینژاد مقدم، علی اتحاد، محمدجواد احمدینیا، کیان اشرافی، نسرین امیری، محمد آزادی احمدآبادی، محمدرضا بهزادی، هادی پور صادقیان، مژگان دنیاداری، منصور حبیبدوست، شیدا رحیمی، علی شیخ مهدی، مریم صلاح، مریم صلحکننده، شروین طاهری، افسانه فانی، سید عمادالدین قرشی، حمیدرضا قلیچ خانی، دلارام کاردار طهران، پرویز محبی، عبدالله ناظر، مهدی نورمحمدی و علیرضا هاشمینژاد آمده است.
این فصلنامه با سرمقاله سردبیر «علی بوذری» آغاز میشود که در بخشی از آن میخوانیم: «کتاب خواندن یکی از عادتهایی است که باید از دوران کودکی نهادینه شود. اگر از شیفتگان کتاب که از کودکی عاشق خواندن و جمعآوری کتاب هستند، بگذریم، غالبا عادتهای والدین و حساسیت آنها نسبت به در دسترس قرار دادن کتاب از عوامل کتابخوان شدن کودک بهشمار میرود. گرچه در فهارس پیشنهادی شورای کتاب کودک و لاکپشت پرنده، کتابهای مناسب برای کودکان را به والدین و کتابداران پیشنهاد شده، ولی دسترسی نه چندان آسان به این فهارس از یکسو و بیخبری و بیمیلی والدین از این فهارس از سوی دیگر، مانعی برای تأثیرگذاری این پیشنهادها در عرصه جامعه است.»
در این فصلنامه دو نشست «نقد و بررسی کتاب تاریخهای تئاتر» و «تأمین منابع آموزشی هنر» در بخشی با عنوان «نقد شفاهی» آمده است.
معرفی و بررسی کتاب «در جستوجوی زمان نو» به قلم شروین طاهری، «ابهام پیرامون گرافیک محیطی» نوشته کیان اشرافی، «سکههای ایران از طاهریان تا خوارزمشاهیان» نوشته عبدالله ناظر، «مختصر اما مفید»: نگاهی به دو کتاب «سید امیر سقراطی» از مجموعه «گلستان هنر» نوشته سید عمادالدین قریشی، «نگاهی به فرش دستباف، هویت ناشناخته» نوشته افسانه فانی و نگاهی به «کتابشناسی سینما در ایران (۱۳۰۶-۱۳۹۴)» به قلم سیده طرفه ابطحی نژاد مقدم نیز در بخش «نقد تألیف» گنجانده شده است.
بخش سوم این فصلنامه با نام «نقد ترجمه» مطالبی همچون «درباره هنر در عصر دیجیتال» نوشته علی اتحاد، «فیلمنامه نویسی انیمیشن» نوشته مریم صلح کننده و علی شیخ مهدی، نقدی بر کتاب «دیزاین بریف» نوشته محمد آزادی احمدآبادی، «آی وی وی در تقابل سنت و مدرنیته» نوشته نسرین امیری و مریم صلاح و «نگارستان گمشده» نوشته محمدرضا بهزادی را در خود جای داده است.
«نقدِ نقد» بخش چهارم این فصلنامه است که «توهم افسانهسازی درباره میرعماد» نوشته مهدی نورمحمدی و «تکملهای بر نقد سبکشناسی خوشنویسی قاجار» نوشته علیرضا هاشمی نژاد را شامل میشود.
«هندسه قدسی و علم خوشنویسی عربی» نوشته دلارام کاردار طهران، حمیدرضا قلیچخانی و شیدا رحیمی در بخشی از فصلنامه با عنوان «شایسته ترجمه» آمده است. حیات خوشنویسان: «تذکرهای منظوم از شاعری هندی» به قلم «شیدا رحیمی»، مدرن برای دیروز: نقد کتاب «موسیقی مدرن» نوشته «منصور حبیبدوست» و مروری بر کتاب «صنایع کهن در دوره قاجار (1925-1800) پرویز محبی» با برگردان «مژگان دنیاداری» عناوین دیگر بخش این فصلنامه با نام «نقد دیروز» است.
در بخش پایانی با نام «گوناگون» مطلبی با عنوان «حمایت دربار و فضای اجتماعی عباس امانت» با ترجمهای از محمدجواد احمدی نیا منتشر شده است.
«کتاب خواندن یکی از عادتهایی است که باید از دوران کودکی نهادینه شود. اگر از شیفتگان کتاب که از کودکی عاشق خواندن و جمعآوری کتاب هستند، بگذریم، غالباً عادتهای والدین و حساسیت آنها نسبت به در دسترس قرار دادن کتاب از عوامل کتابخوان شدن کودک به شمار میرود. گرچه در فهارس پیشنهادی شورای کتاب کودک و لاکپشت پرنده، کتا های مناسب برای کودکان را به والدین و کتابداران پیشنهاد شده، ولی دسترسی نه چندان آسان به این فهارس از یک سو و بیخبری و بیمیلی والدین از این فهارس از سوی دیگر، مانعی برای تأثیرگذاری این پیشنهادها در عرصه جامعه است.»
در صفحه ۳۲ این شماره از فصلنامه «نقدِ کتابِ هنر» در بخش نتیجهگیری مربوط به کتاب تألیفی «در جستوجوی زمان نو» آمده است: «کتاب «در جستوجوی زمان نو»، نه چیزی را جستوجو میکند و نه تصویری کلی از زمان نو میسازد؛ تنها یک سریدوزی است از مقالاتی که عناوین مشابه داشتهاند. شاید تنها فایده کتاب برای کسانی باشد که مجلدات حرفه هنرمند را نخواندهاند. از آن بدتر اینکه بسیاری از مقالات خوب بهسرعت از طریق مقالاتی توصیفی و گاه سطحی بیاثر میشوند. طبق معمول ایده میانجیگری برای ساختن تاریخ، جای خود را به وجد جمعآوری نوشتارها و چاپ منظم و فاخر میدهد و کتابی دیگر با عنوانی که تنها تزئین کننده جلد است، برای زینت کتابخانهها متولد میشود.»
شماره هشتم فصلنامه «نقدِ کتابِ هنر» به صاحبامتیازی موسسه خانه کتاب و سردبیری علی بوذری در ۲۸۰ صفحه به بهای ۱۰ هزار تومان بهتازگی روانه بازار نشر شده است.
نظر شما