یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
​«حکومت نظامی» در بازار نشر ایران

رمان «حکومت نظامی» نوشته خوسه دونوسو با ترجمه عبدالله کوثری منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «حکومت نظامی» نوشته خوسه دونوسو با ترجمه عبدالله کوثری طی روزهای گذشته از سوی نشر نی منتشر شد.

در پشت جلد این کتاب آمده است: «مانونگو ورا، خواننده انقلابی شیلیایی که کمی قبل از کودتای پینوشه، به‌گونه‌ای تصادفی از شیلی خارج شده و بعد از کودتا به پاریس رفته، در چند سال نخستِ بعد از کودتا با ترانه‌هایش زبان گویای وطن خفقان‌گرفته‌ خود شده و در میان جوانان اروپا جایگاهی بی‌همانند پیدا کرده. اما حالا، دوازده سال بعد از کوتای ۱۹۷۳ دیگر نه اعتقادی به آنچه می‌خوانده دارد و نه چشم‌انداز امیدبخشی پیش‌روی خود می‌بیند. دیگر نمی‌خواهد به خودش و مخاطبانش دروغ بگوید. از سوی دیگر، صداهایی قدیمی و مرموز او را به زادگاهش، به وطنش می‌خوانند. پس به این امید که هستی تکه‌تکه‌شده‌ی خود را بار دیگر به هم پیوند بدهد، به شیلی بازمی‌گردد. اما آنچه در وطن می‌یابد بسی دور از انتظار و آرزوی اوست...»

رمان حکومت نظامی، تصویری است از زندگی درونی و بیرونی آدم‌هایی از اقشار مختلف جامعه شیلی در دوران خفقان‌آور دیکتاتوری پینوشه. رمان به‌گونه‌ای پرمعنی با مرگ ماتیلده اوروتیا، همسر شاعر بزرگ شیلی، پابلو نرودا و مراسم تشییع و تدفین او آغاز می‌شود. مانونگو ورا، خواننده محبوب مردم در دوران انقلاب آلنده، بعد از سال‌ها دوری از وطن در این روز به شیلی بازمی‌گردد، در پی یافتن خود و کشف دوباره میهن. جهان متفاوتی که این خواننده محبوب پیش چشم می‌بیند و آشنایان دیروزش که امروز هر یک با کوله‌باری از تجربه‌های دردناک دوران دیکتاتوری می‌کوشند تا پیوند‌های گذشته را بار دیگر زنده کنند و ماجرای تلاش این مرد برای برقراری پیوند با «خانه»، این رمان را که در عین برخورداری از رنگ‌وبوی سیاسی مثل همه رمان‌های دونوسو کندوکاوی ژرف در هستی آدم‌های شیلیایی نیز هست، به چشم‌اندازی جذاب از سرنوشت آدمیان و تلاش بی‌امان آن‌ها برای بودن و معنی بخشیدن به هستی خود بدل کرده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «از نظر خیلی‌ها ماتیلده بیش از حد ساده و زمخت بود. اما هیچ‌کس نمی‌توانست به توانایی او در حفظ آرامش آن خانه ایرادی بگیرد، خانه‌ای که همه چیزش، از آشپزی گرفته تا روابط اجتماعی، آن‌قدر پیچیده بود. در آن سال‌ها همه آدم‌های اسم و رسم‌دار گذرشان به لاچاسکونا می‌افتاد و این خانه همیشه دری باز داشت و سور سوروش به راه بود.»

خوسه دونوسو در سال 1356 جایزه شهرداری سانتیاگو را برای مجموعه داستان‌های کوتاه خود دریافت کرد. همچنین جایزه مشترک ایتالیا و شیلی برای فعالیت‌های ژورنالیستی‌اش به او تعلق گرفت. او در سال 1962 برنده جایزه بنیاد ویلیام فاکنر، در سال 1983 برگزیده منتقدان اسپانیایی و در سال 1990 برنده مهم‌ترین جایزه ادبی شیلی شد.
 
رمان «حکومت نظامی» نوشته خوسه دونوسو با ترجمه عبدالله کوثری در 472 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه، به بهای 30 هزار تومان از سوی نشر نی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها