چاپ کتابی درباره دکل حفاری امیرکبیر و چاه نفت میرزا کوچک خان/ شرح سرازیر شدن آلودگی عملیاتهای استخراج به دریای خزر
سیدمحمد موسوی روحبخش، مدیر پیشین اداره کل زمینشناسی دریای خزر ضمن معرفی «چینهشناسی و زمینشناسی نفت دریای خزر» بهعنوان جدیدترین کتاب خود گفت: چینهشناسی و زمینشناسی نفت دریای خزر» درباره دکل حفاری امیرکبیر و چاه نفت میرزا کوچک خان است.
وی افزود: کتاب «چینهشناسی و زمینشناسی نفت دریای خزر» درباره دکل حفاری امیرکبیر و چاه نفت میرزا کوچک خان جنگلی در فاصله 185 کیلومتری شمال غرب آبهای دریای خزر است. چاه در اردیبهشتماه سال 93 در عمق دوهزار و 800 متری زیر سطح دریا ایجاد شده است.
موسوی روحبخش درباره دلایل تالیف کتاب «چینهشناسی و زمینشناسی نفت دریای خزر» ادامه داد: کتاب به سفارش سازمان زمینشناسی کشور، شرکت نفت فلات قاره نوشته شده و شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی از خریداران و متقاضیان تالیف این کتاب بودند.
این مسئول پیشین در شرکت ملی نفت گفت: کشورهای همسایه دریای خزر مانند آذربایجان و ترکمنستان پسماندهای حاصل از استخراج نفت را راهی دریا میکنند. آلودگی که حتی بدون استفاده از فیلتر صورت میگیرد. کشورهایی مانند آذربایجان از سال 1905 یعنی بیش از یک قرن با عنوان «نفت قفقاز» در حال استخراج نفت هستند در حالی که جمهوری اسلامی ایران از دو سال گذشته اقدام به حفر چاه در دریای خزر کرده است.
موسوی افزود: کشورهای پیشگام در استخراج نفت از دریای خزر در حالی آلودگیهای عملیاتهای استخراح را به دریا سرازیر میکنند که جمهوری اسلامی ایران دست به چنین اقدامی نزده است. مسئولان ایرانی زبالههای حفاری را با کشتیهای لجنکش حمل و با رعایت اصول استاندارد در منطقه سواحل انزلی و ماهشهر دفن میکنند.
به گفته وی، فصل «محیط زیست خزر،آلودگیها و چارهجویی آلودگی» شرحی از وضعیت زیستمحیطی دریای خزر است. کشورهای همسایه دریای خزر بر لزوم رعایت اصول زیست محیطی در حفاری و استخراج نفت تاکید دارند.
نظر شما