یکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
رئیس جمهوری ایران: در هیچ کتاب قدیمی ندیدم که بگوید زن باید در خانه حصر باشد/ توانمندی‌های زنان را دهه 40 در دانشگاه تهران دیدم

دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دومین همایش «اعتدال با محوریت زنان، اعتدال و توسعه» با بیان اینکه تفکرات فمینیستی را قبول نداریم اما تحجر را هم نمی‌پذیریم، گفت: هرچه فقه، اصول، تفسیر و سیره ائمه را مطالعه کردیم جایی ندیدیم که گفته باشد زن با حصر در خانه برای همیشه بماند اگر شما یک کتاب قدیمی در این باره خواندید به ما هم نشان بدهید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشور صبح امروز (18 بهمن‌ماه) در دومین همایش «اعتدال با محوریت زنان، اعتدال و توسعه» که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: زنان از ابتدای نهضت اسلامی در صف مقدم مبارزه و نهضت بودند و همه آثار حضور آنها در فیلم‌ها و عکس‌های آن دوره به خوبی نمایان است. در همان دوره عده‌ای این سوال را مطرح می‌کردند که آیا زنان می‌توانند به خیابان‌ها بیایند و شعار دهند. در هفته‌های آخری که امام در پاریس در تبعید بود یکی از علما از تهران از ایشان سوال کردند که آیا حضور زنان و شعار دادن آنها در خیابان‌ها مجاز است و امام نیز بر حضور زنان در مبارزه صحه گذاشتند.
 
وی ادامه داد: هرچند امروزه سخن از اعتدال در تفکر و جامعه ما نمود دارد، تفکر افراط و تفریط نیز نمایان است. امام خمینی (ره) پس از بازگشت به کشور در همان روزهایی که زیر چادر اسکان داشتند با این سوالات مواجه می‌شدند که آیا نمازخواندن زنان در کنار مردان در زیر این چادرها بدون اشکال است و امام معتقد بودند زن می‌تواند در کنار مرد نماز بخواند و همان‌طور که می‌دانید ایشان راه را برای زنان باز کردند.
 
روحانی افزود: برخی همواره از ابتدای انقلاب این شبهات را مطرح و این سوال را بیان می‌کردند که آیا زنان می‌توانند رای بدهند یا خیر چون حق رای زن را به معنای ایفای نقش او در ولایت و تولیت جامعه می‌دانستند.
 
رئیس جمهوری کشورمان با اشاره به اینکه امروز ما از همه این موانع عبور کرده‌ایم، یادآور شد: بیان این موضوعات اگرچه امروز ممکن است بسیار ساده به نظر بیاید اما نشان‌دهنده مسیری است که زنان تاکنون طی کرده‌اند. البته این وضعیت تنها ویژه ایران نبوده و در تاریخ جهان نیز وضعیت زنان به همین شکل بوده است؛ به طور مثال چندین قرن پیش در انگلیس ورود زنان به دانشگاه‌ها ممنوع بود و در بسیاری از کشورهای خارجی زن‌ها حق رای نداشتند.
 
به گفته رئیس قوه مجریه، امروز زنان جامعه ما برای ورود به مسایل آموزشی مشکلات چندانی ندارند. اما در مسایل اقتصادی اگرچه حضور داشتند اما به عنوان نیروی کار دست دوم به شمار می‌آمدند و درآمدشان در اختیار مردان بوده است و چندان نتوانسته‌اند از کار خود بهره اقتصادی ببرند.
 
وی با بیان اینکه امروز در زمینه آموزش دیگر فاصله چندانی با نقطه مطلوب وجود ندارد، یادآور شد: در این حوزه‌ها گاهی زنان حتی از مردان نیز پیشی گرفته‌اند و در بسیاری از زمینه‌ها به عنوان معلم، پزشک، محقق، پژوهشگر و ... حضور داشتند. بنابراین شکاف‌های موجود در این حوزه بسیار کم بوده و یا اینکه وجود ندارد. در حوزه اقتصاد نیز نقش زنان پررنگ است اما هنوز هم بی‌عدالتی‌هایی وجود دارد که قابل رفع است.
 
روحانی اضافه کرد: با تحول بر فناوری‌های نو نقش زنان در این حوزه پررنگ‌تر شده و اکنون زنان در حوزه‌هایی چون آی‌تی، نانو، بیوتکنولوژی و... حضور دارند. حتی در این حوزه‌ها گاهی نقش زنان بیشتر هم بوده است.
 
رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه زنان باید خود برای حضور بیشترشان در جامعه پیش‌قدم شوند، اظهار کرد: زنان نباید تنها به این فکر کنند که برای حل مشکلاتشان مقاله ارایه کنند بلکه باید به صحنه عمل بیایند و فعال شوند و نقد کنند به عبارت دیگر زنان باید نقش خودشان را به رخ جامعه بکشانند چون مادامی‌که زنان در جامعه حضور نیابند و نقش‌شان روشن نشود کاری از پیش نمی‌رود.
 
روحانی با بیان اینکه مردها گاهی در برخی مسایل دیر باورند، افزود: مردان باید به چشم خود توانمندی‌های زنان را ببینند. من زمانی که در دهه 40 در دانشگاه تهران دانشجو بودم توانمندی زنان را در دو نفر از همکلاسی‌های دخترمان مشاهده کردم و از آنجا متوجه شدم که فرقی بین زن و مرد وجود ندارد همین موضوع را بعدها در مجلس شورای اسلامی دیدم که چگونه زنان نماینده در کنار مردان و حتی بیش از آنها فعال بوده‌اند.
 
رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه باید حضور زنان را در جامعه باور کنیم، گفت: ما به دنبال رشد و توسعه هستیم، مگر امکان‌پذیر است کشوری که در مسیر توسعه قرار دارد 50 درصد جمعیتش در این مسیر حضور نداشته باشند.
 
وی تاکید کرد: ما می‌خواهیم رشد کنیم و ارزش افزوده را بالا ببریم. زنان در تولید علم، کالا و خدمات می‌توانند همانند مردان حضور پیدا کنند و این ظرفیت، قدرت و استعداد در زنان وجود دارد و ما تنها باید زمینه را فراهم کنیم تا زنان در مسیر تعالی قرار بگیرند و کار و توان خود را به نمایش بگذارند.
 
به گفته روحانی، باید بین علم و اقتصاد و علم و سیاست تناسب و تعادل وجود داشته باشد و نباید اینگونه باشد که زنان در علم و دانش دوشادوش مردان پیش بیایند اما در حوزه اقتصاد آنقدر موانع پیش رویشان باشد که نتوانند مانند مردان باشند و کالایشان را با ارزش کمتری ارایه کنند.
 
رئیس قوه مجریه با انتقاد از کاستی‌های موجود در استفاده از ظرفیت زنان در حوزه مدیریتی عنوان کرد: در این سمینارها باید راه‌های عملی تبیین شود چرا که اعتدال یک شعار انتخاباتی نیست و گفتمان است و امروز مشکل جامعه ما که افراط و تفریط است باید با تاسی از اعتدال رفع شود چون افراط از مشت و چماق شروع نمی‌شود و از مغز آغاز می‌شود.
 
وی اضافه کرد: امروز برخی اندیشه افراطی دارند و به نام دین افراطی‌ می‌اندیشند و دین را افراطی تبیین می‌کنند. این در حالی است که اساس اعتدال از اندیشه و تفکر آغاز می‌شود و اعتدال تنها روش نیست بلکه یک بینش است و اعتدال یک منش نیست بلکه مسیر تفکری است. بنابراین بخش زیادی از مشکلات ما امروز به دلیل افراط و تفریط است.
 
رئیس جمهوری ایران در ادامه با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی تدوین شود، گفت: ما تفاوتی بین مرد و زن ندیدیم و همان‌گونه که زنان باید در خانه نقش مادری ایفا کنند مردان هم باید نقش پدری ایفا کنند.
 
روحانی با بیان اینکه تفکرات فمینیستی را قبول نداریم اما تحجر را هم نمی‌پذیریم، گفت: ما هرچه کتاب‌های قدیمی را خواندیم چیزی نیافتیم و هرچه فقه، اصول، تفسیر و سیره ائمه را مطالعه کردیم جایی ندیدیم که گفته باشد زن با حصر در خانه برای همیشه بماند اگر شما یک کتاب قدیمی در این باره خواندید به ما هم نشان بدهید.
 
رئیس قوه مجریه در بخش پایانی سخنانش یادآور شد: برخی آنچنان افراط می‌کنند که حتی مقام فاطمه زهرا را به زور می‌خواهند بپذیرند در حالی که زندگی حضرت فاطمه زهرا نشان می‌دهد که زنان لیاقت هر مقام و جایگاهی را دارند.
 
وی یادآور شد: تلاش می‌کنیم در این همایش با همکاری مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و ... گفتمان اعتدال را تبیین کنیم و توسعه را به عنوان آرزوی ملی ایران تبیین کنیم و بگوییم زنان باید در توسعه کشور حضور داشته باشند و اگر نگذاریم بانوان از فرصت‌ها استفاده کنند به آینده زنان و ایران ظلم بزرگی کرده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها