در این نشست ده نفر از کتابداران، فعالان فرهنگی و مسئولان شهری اسلامشهر به معرفی و ارائه کتابهای خوانده شده خود پرداختند که خلاصهای از کتابهای ارائه شده به شرح زیر است:
«شبیخون فرهنگی» نوشته منصور میرزایی؛ ارائه توسط: منصور میرزایی، بخشدار مرکزی اسلامشهر؛ این کتاب در شش فصل و به همت نشر احرار منتشر شده است و شامل تعاریف، مظاهر، شیوهها، نمودها و راههای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب است.
«گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان» نوشته ایگناس گلدزیهر؛ ارائه توسط: سید ناصر طباطبایی، مترجم اثر؛ این کتاب اثر خاورشناس و اسلام پژوه مجارستانی، ایگناس گلدزیهر میباشد که از متن عربی به فارسی ترجمه شده است. این کتاب به تحول تفسیر و تکامل مکاتب تفسیری پرداخته است. نویسنده در این کتاب دیدگاه تفسیر صوفیانه را بیان و تفسیر رمزی یا تأویلی را بررسی میکند.
«قصههای حسنی» نوشته محمد رضا یوسفی، ارائه توسط: سینا ملکی، دانش آموز؛ این کتاب از مجموعه قصههای زیبایی گرد آمده که بسیاری از آنها بر اساس ضربالمثلها قدیمی پدید آمدهاند. شیوه نگارش آنها نیز مانند افسانهها و حکایتهای عامیانه است.
«آقا شستی» نوشته مهشید مجتهد زاده، ارائه توسط: مهشید مجتهد زاده، سرپرست کتابخانه عمومی امیرالمؤمنین؛ این کتاب در حوزه ادبیات کودک با موضوع دفاع مقدس میباشد. نویسنده در این کتاب داستان دو دوست به نامهای سارا و کیمیا؛ برادر کیمیا و شخصیتی دیگر به نام آقا شستی را بازگو میکند.
«بودجه و برنامه ریزی دولتی» نوشته فیروز کیومرثی، ارائه توسط: فیروز کیومرثی عضو شورای شهر از استادان دانشگاه؛ در این کتاب، مظاهر فساد از دیدگاه خرد و کلان بررسی شده است. این اثر با هدف کمک به شناخت جنبههای گوناگون فساد اداری و ارائه دید جدیدی نسبت به این معضل در سازمانها، شناخت روابط درون و برون سازمانی و همچنین ارتقای سطح دانش کارکنان و مدیران حراست شهرداریها تدوین شده است.
«به مجنون گفتم زنده بمان» نوشته فرهاد خضری/ ارائه توسط: سهیلا آذر براءT کتابدار کتابخانه عمومی شهید صارمیY کتاب حاضر، روایتهایی است درباره «شهیدمحمدابراهیم همت» (1362ـ 1334) براساس خاطرات و سخنانی از کسانی که او را دیدهاند، و با او معاشرت داشتهاند. در یکی از خاطرات، همسر ایشان، «ژیلا بدیعیان»، نحوه رفتار و گفتار ابراهیم همت را شرح میدهد.
«خلبانان» نوشته علیرضا پور بزرگ، ارائه توسط: عباس هزار خانی، رییس اداره بنیاد شهید اسلامشهر؛ کتاب «خلبانان» خاطراتی از خلبانان هوانیروز اصفهان، در مناطق عملیاتی جنوب کشور را بیان کرده است .
«ابوالفضل العباس (ع)» نوشته قاسم رجبیان، ارائه توسط: فاطمه پاشازاده، مسئول کتابخانه عمومی امام خمینی «ره» این کتاب درباره زندگینامه، فضایل، آموزهها، شجاعتها و فضیلتهای حضرت عباس (ع) است که عمر خود را به خدمت دفاع از حقیقت و عدالت نهاد.
«پایی که جا ماند» نوشته سید ناصر حسینی پور، ارائه توسط: فاطمه جودکی، دانش آموز؛ این کتاب یادداشتهای روزانه سید ناصر حسینیپور از زندانهای مخفی عراق است که انتشارات سورة مهر منتشر کرده؛ سید ناصر حسینیپور این کتاب را به گروهبان عراقی، ولید فرحان، سرنگهبان اردوگاه 16 تکریت، که در زمان اسارت، او را بسیار شکنجه و آزار داده، تقدیم کرده است.
«زندانی فاو» نوشته عماد جبار زعلان، ارائه توسط: سمانه برارزاده، کتابدار کتابخانه عمومی امام خمینی (ره)؛ این کتاب، دربرگیرنده خاطرات یکی از اسیران عراقی به نام گروهبان دوم «عماد جبار زعلان الکنعانی» از دوران جنگ تحمیلی ارتش متجاوز صدام علیه ایران است.
«زندانی فاو» خاطرات دوران نوجوانی، اعزام به خدمت سربازی و منطقه فاو، چند ماه زندگی مخفیانه، صحنههای شجاعت سربازان ایرانی و نحوه اسارت عماد جبار زعلان الکنعانی روایت شده است.
«دختر شینا» نوشته بهناز ضرابی زاده، ارائه توسط: صدیقه عبدی، دبیر؛ کتاب دختر شینا خاطرات زندگی قدم خیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر به قلم بهناز ضرابی زاده است.
سلسله نشستهای «کتابخوان» به منظور اشتراکگذاری کتابهای خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار میشود و در آن کتابداران، نویسندگان، فعالان فرهنگی، اهالی رسانه، اعضای کتابخانههای عمومی و همه علاقهمندان به کتابخوانی، به معرفی کتابهای موردنظر خود میپردازند و در جلساتی که در فضایی صمیمی و با محوریت کتاب برگزار میشود، افراد شرکتکننده تجربیات مطالعاتی خود را برای استفاده سایر علاقهمندان کتاب و کتابخوانی به اشتراک میگذارند.
نظر شما