شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۵
نظر تشکل‌های نشر در تعیین مکان نمایشگاه کتاب تهران دخیل است/ مخالفت وزارت ارشاد با افزایش تعرفه گمرکی کاغذ

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابگردی این هفته خود با حضور در کتابفروشی مرکز گفت: نظر تشکل‌های نشر برای تعیین مکان برپایی بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهمیت دارد. به همین دلیل در این زمینه حتماً با آنها همفکری و هم‌اندیشی خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدعباس صالحی در کتابگردی این هفته خود، عصر امروز (شنبه 12 دی ماه) در نشر مرکز حضور یافت و پس از این‌که با استقبال علیرضا رمضانی، مدیرمسئول این انتشارت مواجه شد، در جمع خبرنگاران در جایگاه پاسخگویی قرار گرفت.
 
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که «رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در نشست رسانه‌ای خود که چندی پیش برگزار شده بود، گفت بود «پیشنهاد شهرداری تهران برپایی این رویداد فرهنگی در مجموعه شهر آفتاب است» در چنین شرایطی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه تصمیمی برای مکان آینده این رویداد گرفته است؟» اظهار کرد: این موضوعی که مطرح کردید در گفت‌وگو با رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران اعلام شده است اما ما هنوز لااقل تا قبل از ظهر امروز، هیچ نامه‌ای با این عنوان از شهرداری تهران دریافت نکردیم. اجازه دهید این نامه به صورت رسمی به دست ما برسد سپس به صورت کامل در این زمینه در خدمتتان خواهیم بود.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از جمله مسائل مهم به شمار می‌آید، عنوان کرد: در این مسأله برای تفویض هر چه بیشتر امور به تشکل‌های نشر می‌کوشیم. به همین دلیل با آنها همفکری و هم‌اندیشی خواهیم کرد. درباره تعیین مکان آینده نمایشگاه کتاب تهران نیز نظر تشکل‌های نشر برای ما اهمیت دارد.
 
صالحی در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات کتابفروشی‌ها در شهرستان‌ها چه خواهد کرد؟» گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه اقداماتی را آغاز کرده است و برخی دیگر از اقدامات در حال برنامه‌ریزی هستند. نخست این‌که این وزارتخانه به منظور حمایت از کتابفروشی‌ها به عنوان ویترین کتاب، طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» را آغاز کرده است. همچنین طرح تقویت و تجهیز ویترین‌ها از طریق ارائه وام به کتابفروشان، به زودی اجرایی خواهد شد.
 
وی در ادامه سخنانش، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌کوشد برای حمایت از کتابفروشی‌ها، تسهیلاتی به منظور تأسیس راحت‌تر و میسرتر کتابفروشی، در اختیار علاقه‌مندان این حوزه (کتابفروشان) قرار دهد. همچنین این وزارتخانه طرح تسهیلات حمایتی در حوزه تعرفه‌ها و بیمه‌ها را نیز برای کتابفروشان در نظر دارد تا به کمک آن، از هزینه‌های بالاسری ویترین‌های کتاب کاسته شود.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که جویای موضع این وزارتخانه در برابر افزایش تعرفه گمرکی کاغذ شد اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این مسأله همچنان موضع خود را حفظ کرده است؛ تاکنون نمایندگان این وزارتخانه و تشکل‌های صنفی نشر در همه کارگروه‌های شکل گرفته به این منظور، شرکت داشته‌اند و از تعرفه کاغذ به همان قیمت قبل، حمایت کرده‌اند.
 
صالحی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این‌که «نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره گزارش‌های ماهانه‌ای که دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی این وزارتخانه درباره صدور و عدم صدور مجوز نشر کتاب‌ها ارائه می‌دهد، چیست؟» گفت: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی این وزارتخانه را درباره آن‌چه گزارش می‌کند، تأیید می‌کند.
 
وی ادامه داد: اکنون متوسط ارزیابی‌های کتاب دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمتر از یک ماه است. البته مشروطی‌هایی وجود دارد که ممکن است ناشران و مؤلفان نسبت به آنها معترض باشند. در این شرایط، رفت و برگشت‌هایی صورت می‌گیرد که ممکن است زمان ارزیابی‌ کتاب را طولانی کند اما در مجموع در بررسی‌های اولیه، ارزیابی‌ها در یک هفته اول و باقی مانده، در فضای زیر یک ماه انجام می‌شوند. موارد بسیار محدود وجود دارند که ممکن است بیش از یک ماه به طول انجامد.
 
همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و محمدرضا توکل‌صدیقی، عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در این دیدار، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی می‌کردند.
 
سید عباس صالحی در کتابگردی هفته آینده خود در نشر فرهنگ معاصر حضور خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها