در گفتوگو با دکتر معصومه ابتکار مطرح شد
انتشار کتاب با چوب صنعتی به حفظ منابع زیست محیطی کمک میکند/ ورود محیط زیست به کتابهای درسی
دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، گفت که استفاده از چوب صنعتی راهحل مناسبی برای تداوم انتشار کتابهای کاغذی بدون ضرر برای محیط زیست است. او همچنین از برنامه مشترک با سازمان آموزش و پرورش برای ورود مباحث زیست محیطی در محتوای کتابهای درسی خبر داد.
دکتر معصومه ابتکار ادامه داد: علاوه براین تلاش میکنیم با کمک سازمانهای مردم نهاد در سراسر کشور، کتابهایی که در جشنوارههای مختلف مربوط به محیط زیست شاخصههای اولیه در حوزه فعالیتهای زیست محیطی را داشتهاند، از طریق برگزاری برنامههای کتابخوانی در مدارس با حضور نویسندگان کتابها به دانشآموزان معرفی کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: واقعیت این است که با وجود همه دسترسیهای چند رسانهای موجود همچنان نیاز به کتابهای کاغذی احساس میشود. کتاب کاغذی را میتوان در کتابخانه نگهداری کرد و بارها و بارها آنها را خواند. ما میتوانیم با استفاده از کاغذهای بهدست آمده از چوب صنعتی همچنان به انتشار کتابهای خوب ادامه دهیم. چوب صنعتی، چوبی است که جایگزین خوبی برای چوب طبیعی محسوب میشود و میتوان بدون آسیب رساندن به محیط زیست از آن کاغذ تولید کرد.
این نویسنده و مترجم در ادامه سخنانش به علاقهاش به کتابخوانی اشاره کرد و گفت: من علاقه زیادی به مطالعه دارم و غالبا کتابهایی را که در حوزه محیط زیست منتشر میشود مطالعه میکنم.
ابتکار کتاب «کوههای سفید» را نخستین کتابی معرفی کرد که در دوران نوجوانیاش مطالعه کرده است و گفت: زمانی که نوجوان بودم به خواندن سهگانهای علمی تخیلی از جان کریستوفر که با عنوانهای «کوههای سفید»، «شهر طلا و سرب» و «برکه آتش» برای نوجوانان از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده بود علاقه داشتم . این مجموعه مربوط به دوره عصیانگری نوجوانی در فضای قبل از انقلاب ایران بود و مطالعهاش برایم بسیار جذاب و تاثیرگذار بود به طوری که هنوز مطالب آن را بهیاد دارم. چندی پیش هم کتابی داستانی درباره زندگی سهروردی مطاله کردم که برایم بسیار جالب بود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پایان سخنانش به بچهها توصیه کرد کتابهایی را مطالعه کنند که از سوی بزرگترها تائید، در جشنوارهها برگزیده و همچنین از سوی ناشر خوبی منتشر شده باشد.
نظر شما