«انسانشناسی هنر» نوشته روبرت لیتون با ترجمه اصغر ایزدی جیران، منتشر شد. نویسنده در این کتاب به بررسی پژوهشهای مردمنگارانه درباره هنر جوامع غیرغربی پرداخته است.
وی افزود: لیتون در این کتاب در پنج فصل «هنر فرهنگهای دیگر»، «هنر و زندگی اجتماعی»، «هنر و ارتباط دیداری»، «سبک» و «خلاقیت هنرمند» به بحث و بررسی کار انسانشناسانی پرداخته که هرکدامشان کارهای پژوهشی میدانی در میان جوامع و قبایل آسیایی، آفریقایی، استرالیا و اقیانوسیه انجام دادهاند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: لیتون در اصل به کار انسانشناسانی پرداخته که هنر هر جامعه خاص را در مبدا خود و با استفاده از معیارهای همان جامعه سنجیده و با استفاده از پیشفرضهای غربی به سراغ هنرهای غیرغربی نرفتهاند.
ایزدی جیران همچنین درباره کتابهای در دست ترجمه خود گفت: در این چند سال اخیر از میان کتابهای بسیار دکتر مایکل جکسون، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا و بنیانگذار «انسانشناسی وجودی» مقالههایی را انتخاب و ترجمه کردم. از این مقالهها دو کتاب با عناوین «مردمنگاری به شیوههای معاصر» و «صورتبندی نظریههای انسانشناسی وجودی» منتشر میشوند.
«انسانشناسی هنر» نوشته روبرت لیتون و ترجمه اصغر ایزدی جیران با شمارگان هزار نسخه، 240 صفحه و بهای 14 هزار و 500 تومان از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر روانه کتابفروشیها شده است.
اصغر ایزدی جیران دارای مدرک دکترای جامعهشناسی از دانشگاه تهران است و هماکنون با درجه استادیار در گروه انسانشناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تدریس اشتغال دارد.
«تجسم فرهنگ در هنر: مردمنگاری ورنیهای قرهداغ آذربایجان» عنوان رساله دکتری و «سرمایه اجتماعی و وضعیت آن در ایران» دیگر کتاب منتشر شده ایزدی جیران است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «انسان شناسی هنر» به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما