مهدی ارجمند، مدرس بازیگری و مولف و مترجم، کتاب «چهرهشناسی» را در نوبت انتشار دارد. وی در این کتاب ضمن تحلیل دو مکتب «چهرهشناسی شرقی» و «چهرهشناسی غربی» به تحلیل تصاویر چهرههایی چون تولستوی، گاندی و صادق هدایت نیز پرداخته است.
وی افزود: بخش دیگر این کتاب تحلیل 90 چهره مشهور ایرانی و غیرایرانی در حوزههای ادبیات، هنر، تاریخ و سیاست است. در واقع من با استفاده از آموزههای چهرهشناسی مکاتب غربی و شرقی به رمزگشایی از تصاویر این چهرهها پرداختهام.
این مدرس بازیگری چهرههای مورد تحلیل قرار گرفته در این کتاب را به این شرح معرفی کرد: از میان نویسندگانی که چهرههای آنها در این کتاب مورد تحلیل قرار گرفته میتوانم به لئون تولستوی، آنتوان چخوف و صادق هدایت اشاره کنم. مهاتما گاندی، آدولف هیتلر، راسپوتین و آلکاپون نیز برخی شخصیتهای تاریخی و سیاسی هستند که چهرههای آنها در این کتاب تحلیل و رمزگشایی شده است.
نویسنده کتاب «تصویر ذهنی و جهان سینماتوگراف» اضافه کرد: در کتاب «چهرهشناسی» چهرههای برخی هنرمندان تئاتر و سینمای معاصر ایران از جمله دکتر قطبالدین صادقی، نیکی کریمی و رضا کیانیان نیز تحلیل شده است.
ارجمند درباره دیگر کتابهای در دست تالیف یا انتشار خود گفت: همچنین کتابهای «معجزه عشق» را در انتشارات پیکان و «در پیشگاه خالق» را نیز در انتشارات نقش و نگار در نوبت نشر دارم. این روزها نیز مشغول کار روی کتابی درباره مترونم در بازیگری با عنوان «انرژی، زمان و حرکت در بازیگری مدرن» هستم.
مهدی ارجمند، مدرس بازیگری سینما و مترجم و مولف کتابهای آموزشی در این حوزه است.
«الگوهای روایت در سینمای ایران»، «تصویر ذهنی و جهان سینماتوگراف»، «خلاقیت در بازیگری: گفتوگوی ابراهیم شهلایی با مهدی ارجمند»، «سلوک روحی بازیگر»، «تبدیل و تحول متن مذهبی به متن دراماتیک» و «درسهای بازیگری: بازی برای دوربین» نام تعدادی از کتابهای تالیفی مهدی ارجمند است.
همچنین از آثار ترجمهای این مدرس بازیگری میتوان به «كلاسهای بازيگری استلا آدلر» نوشته جوآنا روته، «بازيگری به شيوه متد: متداكتينگ از آغاز تا امروز» نوشته لی استراسبرگ و «كمدی عاميانه و مردمی در سينما و تلويزيون» نوشته استيو نيل و فرانک كروتينک، اشاره کرد.
نظر شما