پنجشنبه ۱۳ تیر ۱۳۸۷ - ۱۰:۲۰
نمايش نسخ خطي نفيس در کتابخانه آستان قدس رضوي

نمايشگاهي از نفايس خطي و چاپ سنگي کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي براي علاقه مندان برگزار شد. در اين نمايشگاه، گنجينه‌اي ارزشمند از هنر کتابت، خوشنويسي، کاغذسازي و کتاب‌آرايي در تمدن اسلامي و ايراني به نمايش گذاشته شده که در آنها سير تحول خطوط اسلامي و ايراني همراه با هنر تذهيب به خوبي نمايان است.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، رئيس اداره مخطوطات مركز اسناد آستان قدس رضوي(ع) با بيان اين مطلب گفت: کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي، گنجينه‌اي منحصر به فرد از آثار خطي و چاپ سنگي مورد توجه بسياري از علاقه‌مندان است.

سيدمحمدرضا فاضل هاشمي، افزود: در اين نمايشگاه، علاوه بر مصاحف شريفه اهل بيت(ع) قرآن‌ها و جزوه قرآني‌هاي خطي، گزيده‌اي از نهج البلاغه‌ها و کتاب‌هاي خطي پزشکي، نمونه‌هايي از دستخط علما و گزيده‌اي از نفايس کتاب‌هاي چاپ سنگي در معرض نمايش قرار گرفته است. 

وي تاكيد كرد: در اين نمايشگاه، گنجينه‌اي ارزشمند از هنر کتابت، خوشنويسي، کاغذسازي و کتاب‌آرايي در تمدن اسلامي و ايراني به نمايش گذاشته شده که در آنها سير تحول خطوط اسلامي و ايراني همراه با هنر تذهيب به خوبي نمايان است.

رئيس اداره مخطوطات خاطرنشان كرد: آنچه در اين نمايشگاه جلوه معنوي دارد، قرآن‌ها و جزوات قرآني‌هايي است که در قرن‌هاي سوم و چهارم وقف روضه منوره شده است. از آن جمله‌اند جزوه قرآن‌هاي کشوادبن املاس، ابوالقاسم‌بن سيمجور، ابوالقاسم‌بن محمد کثير.

فاضل هاشمي، همچنين با اشاره به نمونه دستخط علماي بزرگ نظير علامه حلي، شهيد ثاني، علامه مجلسي، شيخ بهايي، شيخ حر عاملي و شيخ مرتضي انصاري(رحمة‌عليهم)، گفت: در بخش کتاب‌هاي پزشکي، آثاري ارزنده‌ از طب اسلامي نظير "القانون" ابن‌سينا و در بخش کتاب‌هاي چاپ سنگي نيز آثار نفيسي مانند "حيوة القلوب" و "حديقة الشيعه" در معرض نمايش قرار گرفته است.

اين نمايشگاه تا 20 تيرماه در مدخل ورودي اداره مخطوطات سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها