چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶
انتشار «درسنامه طب اورژانس» با ویراست جدید

انتشارات تیمور‌زاده، دومین ویراست کتاب «درسنامه طب اورژانس» را در هفت بخش منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «درسنامه طب اورژانس (براساس سرفصل‌های برنامه ضروری کارورزی مصوب وزارت بهداشت)» به همت دکتر هومان حسین‌نژاد ندائی، استاد‌یارطب اورژانس دانشگاه تهران بیمارستان امام خمینی (ره)،‌ دکتر آرش صفائی، استاد‌یار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان سینا، دکتر مرتضی طالبی دولوئی، استاد‌یار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیمارستان امام رضا (ع)، دکتر مرضیه فتحی، متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی و دکتر جواد مظفری،‌ استاد‌یار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و با مقدمه دکتر محمد جلیلی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر گروه طب اورژانس از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار کتاب عرضه شده است.

ویراست دوم کتاب «درسنامه طب اورژانس (براساس سرفصل‌های برنامه ضروری کارورزی مصوب وزارت بهداشت)» در هفت بخش مقدمات، رویکرد به برخی شکایات و تظاهرات شایع در بخش اورژانس، مسمومیت‌‌ها،‌ بیماری‌های محیطی، پروسیجر‌ها و ملحقات تدوین شده است.
       
در نخستین بخش کتاب مؤلفان درباره رویکرد اورژانس نسبت به بیماران آورده است: «‌در ابتدای برخورد با هر بیماری در بخش اورژانس باید یک ارزیابی مختصر ار راه‌های هوایی، وضعیت تنفس،‌ وضعیت گردش خون، ناتوانی‌های بیمار و وضعیت هوشیاری او به‌عمل آید. این ارزیابی‌های مختصر اجزای ABCD معروف اورژانس را تشکیل می‌دهند. آموزش‌های لازم درباره نحوه استفاده از دارو‌هایی که برای او تجویز شده است، مراقبت‌های مورد نیاز در منزل، آموزش در زمینه علایم خطر و شرایطی که در صورت رخداد آن‌ها لازم است فوراً به بخش مراجعه کند چگونگی پی‌گیری‌های بعدی را که به آن‌ها نیازمند است، دریافت کند.»
 
احیای پایه، از موضوعات مهم دومین بخش کتاب است. نویسندگان در این بخش با اشاره به موضوع غرق‌شدگی نوشته‌اند که شدت و زمان هیپوکسی ناشی از غرق‌شدگی مهم‌ترین علت تعیین کننده پروگنوز نهایی است.

در ادامه در تشریح اقدامات در مواجه با غرق‌شدگان آمده که ناجیان غریق هر چه زودتر قربانی را از آب خارج کنند و در سریع‌ترین زمان ممکن، عملیات احیاء آغاز شود. مؤلفان توصیه می‌کنند که بعد از خارج کردن غریق از آب اگر تنها هستید، قبل از اطلاع به اورژانس پنج سیکل (حدود دو دقیقه) احیاء انجام دهید.
 
در سومین بخش کتاب مؤلفان در مطلبی با عنوان «بررسی و مدیریت وضعیت‌های تهدید‌کننده تاکید کرده‌اند که نخستین اولویت بررسی در بیمار دچار کاهش هوشیاری، بررسی وضعیت راه‌ هوایی، تنفس و گردش خون بیمار است.

«مسمومیت» موضوع چهارمین بخش کتاب است که در آن مواردی همچون رویکرد کلی به بیمار مسموم، مسمومیت با استامینوفن، مسمومیت با عوامل روانگردان و مسمومیت با الکل بررسی شده است.

در بخش پنجم با عنوان «بیماری‌های محیطی» نکاتی درباره مواردی همچون گزش و گازگرفتگی، سوختگی حرارتی، سوختگی‌های الکتریکی، مسمومیت با منوکسید کربن و مواد سوزاننده ارائه شده است.

ششمین بخش کتاب با عنوان «پروسیجرها» به بررسی موضوعاتی درباره تعبیه راه هوایی، تهویه با ماسک، انتوباسیون، اخذ نوار قلب، ماساژ قفسه سینه و کنترل خونریزی محیطی پداخته است.

«ملحقات» عنوان هفتمین فصل کتاب است که به سلاح‌های کشتار جمعی و فهرست برخی پارامترهای مهم اختصاص دارد. 

نخستین چاپ از دومین ویراست کتاب «درسنامه طب اورژانس (براساس سرفصل‌های برنامه ضروری کارورزی مصوب وزارت بهداشت)» با شمارگان پنج هزار نسخه در 324 صفحه، به بهای 19 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمور‌زاده به بازار کتاب عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها