دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶
ایمنی: به کتاب به‌عنوان رسانه‌ای مستقل و صاحب هویت نگاه شود/ نادری: جشنواره سوره مهر عاملی برای ترغیب مخاطبان به مطالعه است

امین نادری درباره جشنواره نوروزی سوره مهر گفت: جشنواره نوروزی سوره مهر برای ترغیب مخاطبان به کتاب و کتابخوانی است. این جشنواره با الهام و عاریه گرفتن هفت‌سین نوروزی طراحی شده و هفت بخش مختلف به مثابه هفت سین نوروزی دارد. حیدر ایمنی نیز گفت: امروز ما سعی داریم به کتاب مانند یک رسانه نگاه شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نادری در نشست خبری جشنواره نوروزی سوره مهر امروز دوشنبه 25 اسفند برگزار شد عنوان کرد: بخش اول این جشنواره «سوره نگار» نام دارد. در این بخش از علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی دعوت کرده‌ایم که در این جشنواره شرکت کنند و کاراکتری را با الهام‌ گرفتن از فضای کتاب‌هایی که در انتشارات ما وجود دارد برایمان طراحی کنند. این جشنواره در بخش‌های مختلف آیین‌نامه دارد و آن را در سایت جشنواره می‌توانند ببینند.
 
مدیر بخش کتاب‌های الکترونیک انتشارات سوره مهر ادامه داد: داوران بخش سوره نگار ما علی هاشمی شهرکی و مسعود کشمیری‌اند. ما در این بخش می‌خواهیم با الهام از کتاب‌ها طرحی را بکشند. این آثار داوری می‌شود و به بهترین طراح‌ها جوایز نفیسی اهدا می‌شود. به نفر اول یک سکه بهار آزادی، نفر دوم نیم سکه بهار آزادی و نفر سوم ربع سکه بهار آزادی دریافت خواهد کرد.
 
وی اضافه کرد: سین دوم جشنواره نوروزی سوره مهر «سوره ایده» است که با الهام گرفتن از مباحث «منچ مارک» این بخش پایه‌گذاری شده. خواست ما این است که جامعه دانشگاهی ایده‌های خودشان را در بحث ترویج کتاب و کتابخوانی به ما ارسال کنند و ما این ایده‌ها را در یک بانک اطلاعاتی جمع‌آوری کنیم و به بهترین ایده جایزه بدهیم. در واقع ما ایده‌ای می‌خواهیم که به ما بگویند چه کار کنیم تا کتاب بهتر ترویج شود و مردم بیشتر کتاب بخوانند و در بحث کتاب‌های الکترونیکی چه ایده‌ای دارند. همچنین در بحث صوتی و کتاب‌های اینترکتیک یا تعاملی که در این مدت زمینه فعالیت‌های سوره مهر بوده و سایر بحث‌هایی که به کتاب و کتابخوانی کمک می‌کند. این بخش نیز به همت داورانی قضاوت می‌شود که همه‌شان از فعالان حوزه دانشگاهی‌اند. خانم مهرنوش، عطاالله خلیلی و جواد سمنانی از پژوهشگران و فعالان فرهنگی داوری این قسمت از جشنواره را بر عهده دارند. جوایز این بخش نیز مشابه بخش نخست جشنواره است. حقوق معنوی این ایده‌ها حفظ می‌شود و امتیازش از سوی سوره مهر خریداری و سپس اجرایی و عملیاتی می‌شود.
 
نادری توضیح داد: سین بعدی ما «آوا» ست. رویکرد انتشارات سوره مهر در سال 93 تولید شکل دیگری از کتاب‌های الکترونیکی در قالب کتاب‌های گویا و تعاملی بود. در این بخش هدفمان این است که با مبحث کتاب‌های گویا را بیشتر آشنا و مردم را بیش از پیش با این کتاب‌ها آشنا کنیم. در این زمینه از مردم خواسته‌ایم آنهایی که توانایی گویندگی و ضبط صدا دارند و این قابلیت را در خودش می‌بینید که می‌تواند یک کتاب را با صدا بخواند کتاب را در قالب یک فایل به صورت اینترنتی در اختیار ما قرار ‌دهد. در این بخش بهترین صداها انتخاب می‌شوند. علاوه بر این‌که به سه نفر اول جوایزی تعلق می‌گیرد با آنها در بخش کتاب‌های گویا همکاری انجام خواهد شد. تفاهم‌نامه‌هایی با آنها امضا می‌شود و قراردادهایی با آنها می‌بندیم و از این به بعد آن‌ها در تولید کتاب‌های گویا همکاران ما هستند. برنامه ما در سال آینده تولید 100 عنوان کتاب گویاست. هیأت داوران در این بخش نیز سعید بیابانکی، علیرضا معینی و مجید قنبری هستند.
 
وی اضافه کرد: سین بعدی ما «سوره کتاب اولی‌ها»ست. این نوید را به همه علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی می‌دهیم که به دور از مشقت‌های فراوان ناشر کتاب خود باشند. این بحث با الگوبرداری از موضوع SELF PUBLISHING در دنیا به جشنواره اضافه شده. هر کس که احساس می‌کند قلم خوبی دارد و می‌تواند اثر تولید کند اثر خودش را به دبیرخانه ارسال می‌کند. این اثر از سوی زبدگان بررسی می‌شود و اگر قابلیت انتشار داشته باشد در بخش الکترونیکی سوره مهر آپلود و بارگذاری می‌شود و به فروش می‌رسد. در این بخش نیز مانند دیگر بخش‌ها جایزه اعطا می‌شود. بهناز ضرابی‌زاده، کیانوش راغب، حبیب احمدزاده از داوران این بخش جشنواره‌اند.
 
مدیر بخش کتاب‌های الکترونیک سوره مهر گفت: بخش دیگر جشنواره ما «سوره کتاب‌خوان» است. با نشر الکترونیک در سوره مهر در سال‌های اخیر آشنا شده‌اید. بیش از 18 هزار مخاطب را در این بخش داریم و بالاترین فروش را در بخش الکترونیک سوره مهر داشته‌ایم و بیشترین آمار کتاب‌های الکترونیکی با 600 عنوان کتاب مختلف در این بخش داریم. این بخش از جشنواره به علاقه‌مندان کتاب‌های الکترونیکی این امکان را می‌دهد که بتوانند بخش‌هایی از کتاب‌های الکترونیک ما را روی دستگاه‌های خود و با وسایلی از قبیل تبلت، گوشی همراه و ریکورد بشنوند و چکیده‌ای از کتاب را برای ما بنویسند. این چکیده توسط نویسندگان کتاب‌ها داوری می‌شود و به بهترین و زیباترین متنی که ارسال شده جوایزی از سوی انتشارات سوره مهر اعطا می‌شود. کتاب «آه باشین» نوشته محمد کاظم مزینانی «دختر شینا» نوشته بهناز ضرابی‌زاده و رمان «گرگ سالی» امیرحسین فردی و «نردبان جهان» محمدرضا سرشار برای این بخش در نظر گرفته شده است.
 
نادری ادامه داد: سین بعدی ما «سوره کودک» است. ما در این بخش کتاب‌های الکترونیکی را به چهار نوع کتاب‌های متنی، کتاب صوتی و کتاب گویا، کتاب تعاملی و کتاب چند رسانه‌ای تقسیم‌بندی کرده‌ایم. در این بخش با شعار کتاب را بازی کنیم و بازی را بخوانیم برای گروه مخاطبان کودک و نوجوان طراحی شده و نرم‌افزاری تعاملی روی سایت سوره قرار می‌گیرد که همه می‌توانند آن را دانلود کنند و در حین بازی کردن با این برنامه محتوای این کتاب و بازی به آن‌ها منتقل می‌شود. انتهای داستان باز گذاشته شده و کودک و نوجوان ما باید آخر داستان را حدس بزند و آن را با کمک پدر و مادر خودش در قالب یک متن می‌نویسد و ادامه داستان را برای ما ارسال می‌کند. کسانی که پایان داستان را به خوبی پیش‌بینی کرده باشند جوایز نفیسی را از سوی سوره مهر دریافت می‌کنند. مصطفی رحماندوست، رودابه حمزه‌ای و حسین فتاحی داوران این بخش جشنواره‌اند.
 
نادری اضافه کرد: سین آخر ما از هفت سین نوروزی «سوره نما» است. در این بخش خواسته‌ایم که کتاب محبوب خود را در یک فیلم یک یا دو دقیقه‌ای معرفی کنند. نخواستیم از تکنیک‌های خاصی در این بخش استفاده شود و مخاطب عام هم می‌تواند در این بخش شرکت کند. با معرفی خلاصه‌ای از کتاب آن را به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌کند که توسط محمدرضا خردمندان، رضا جمالی این آثار بررسی می‌شوند.
 
حیدر ایمنی مدیر روابط عمومی انتشارات سوره مهر نیز در این نشست خبری گفت: کتاب کاغذی با کتاب الکترونیک کاملاً متفاوت است و هر کدام راه خودش را می‌رود. امروز ما سعی داریم به کتاب مانند یک رسانه نگاه شود و باید به کتاب به عنوان یک هویت مستقل نظر داشت. هدف جشنواره ما ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.  

نشست خبری جشنواره نوروزی سوره مهر ظهر امروز در سالن کنفرانس ساختمان سوره مهر برگزار شد.
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها