سومین دوره جشنواره شکوفا کانون طراحان گرافیک برگزار شد
معرفی برترین آثار طراحان شهری در پایتخت تاریخی تهران / طراحان برتر جلد کتاب با موضوع مبلمان شهری معرفی شدند
در آیین اهدای جوایز سومین دوره جشنواره شکوفا که به همت کانون طراحان گرافیک و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 12 در مجموعه فرهنگی سرچشمه تهران برگزار شد طراحان برتر جلد کتاب با موضوع مبلمان شهری معرفی شدند.
جشنواره شکوفا در راستای حرکت در مسیر ایجاد یک شهر الکترونیک طراحی شده و به دنبال شناسایی استعدادهای شهروندان در حوزه فناوری اطلاعات و استفاده از آنها در حوزه مدیریت شهری است.
در این باره و با توجه به فرهنگ و تاریخچه غنی و باارزش موجود در منطقه 12 تهران، این منطقه به عنوان کانون تخصصی طراحان گرافیک جشنواره شکوفا، هدایت مناطق 22 گانه را در این رشته برعهده داشت.
منطقه 12، تاریخی ترین و مذهبی ترین منطقه شهر تهران است و محله هایی همچون ایران و میدان شهدا به عنوان مبدا آغاز انقلاب اسلامی، در این منطقه واقع شده اند.
به گفته ی محمد باصری، مدیر امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 12، تاکنون 180 بنای تاریخی منطقه 12 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده و 600 بنای تاریخی دیگر منطقه نیز در نوبت ثبت میراث ملی قرار دارند. باصری معتقد است، اگر تهران پایتخت ایران باشد، منطقه 12 نیز پایتخت تهران است.
میزبانی در پایتخت تاریخی تهران
به دلیل اهمیت و ویژگی های تاریخی منطقه 12 و تجربه موفق دو دوره برگزاری این جشنواره، مسوولیت دبیرخانه کانون تخصصی طراحان گرافیک جشنواره شکوفا به این منطقه سپرده شد و این کانون فعالیت خود را از تیرماه سال جاری آغاز کرد.
منطقه 12، میراث دار تاریخ تهران قدیم به عنوان کانون طراحان گرافیک سطح کلانشهر تهران قصد دارد با مشارکت هر چه بیشتر هنرمندان، علاقه مندان، نخبگان محلی علاقه مند به این رشته ضمن حفظ نشانه ها، احیاء و اصالت بافت تاریخی و آثار ارزشمند منطقه و تبدیل آن به محیطی مناسب برای بالا بردن کیفیت زندگی و ارتقا تعاملات اجتماعی، باعث افزایش تجربه حس تعلق، احساس امنیت و آرامش روانی، روح حیات، سلامت و سرزندگی، آسایش و صمیمیت را برای مردم شهر تهران به ارمغان آورد.
در این بین جشنواره شکوفا بهانه ای است که با ایجاد رقابتی سالم در بین شهروندان تلفیقی از هنر و اندیشه و فناوری را در کنار هم فرهنگ سازی کند.
نمایش آثار گرافیکی برگزیده در برج میلاد
هنر و زندگی بهم آمیخته است. یکی از اهداف مهم این جشنواره بالا بردن سطح سواد بصری، درک هنر زیبایی شناسی و استفاده از آن در زندگی است و دیگر اینکه هر کسی در جای خود نسبت به زیبایی محیط زندگی خود احساس وظیفه کند. و در راز مدت اینکه هر شهروندی اگر هنرمند نباشد در کنار شغل خود نگاهی به هنر داشته باشد.
با این دیدگاه، جشنواره کانون طراحان گرافیک در 5 شاخه که ارتباط بیشتر با موضوعات مورد استفاده شهری داشته باشد، هنرمندان شهر تهران را به رقابت فرا خواند. آثار در رشته های طراحی لوگو تایپ بوستان محله، طراحی بیلبورد با موضوع آب، طراحی پوستر با موضوع تکریم و احترام به سالمندان، طراحی جلد کتاب مبلمان شهری و نقاشی دیواری با موضوعات مذهبی مانند نماز، زکات، وقف و... به دبیر خانه جشنواره ارسال شد.
دبیرخانه علمی جشنواره همانند سال گذشته به دانشگاه هنر سپرده شد و هیأت داورانی متشکل از اساتید دانشگاه تشکیل شد.
همچنین اطلاع رسانی گسترده ای از طریق پرتال های محلات ، توضیع بروشور و پوستر در سطح تهران ، برگزاری جلسات توجیهی با رابطان کانون طراحان گرافیک در سطح مناطق 22 گانه انجام شد.
در مرحله اول جشنواره هنرمندان 374 محله شهر تهران در هر سن و هر مدرک تحصیلی با دیگر شرکت کنندگان رقابت کردند و در مرحله دوم، برگزیدگان هر محله با برگزیدگان دیگر محلات منطقه خود مسابقه گذاشتند.
در نهایت از بین آثار رسیده به محل دبیرخانه کانون طراحان گرافیک که تعداد آن ها به 5700 اثر می رسید ، تعداد ۷۰ اثر به انتخاب هیات داوران متشکل از دکتر کشتی آرا دبیر علمی کانون طراحان گرافیک، کامران افشار مهاجر عضو هیات علمی دانشگاه هنر، مصطفی اوجی پور عضو هیات علمی دانشگاه هنر، فهیمه پهلوان عضو هیات علمی دانشگاه هنر و فرزاد ادیبی مدرس دانشگاه از 27 تا 29 بهمن ماه سال جاری در نمایشگاهی واقع در برج میلاد تهران به نمایشگاه گذاشته شد.
به منظور ارتقاء سطح کیفی آثار، سه ورکشاپ توسط دکتر کشتی آرا دبیر علمی کانون طراحان گرافیک برگزار شد و علاقه مندان به طراحی در مورد طراحی بهتر آثار نکات مهمی فرا گرفتند .
در نهایت نیز صاحبان 15 اثر برگزیده شده در آیین اختتامیه کانون طراحان گرافیک سومین دوره جشنواره شکوفا مورد تقدیر قرار گرفتند.
طراحی جلد کتاب با مبلمان شهری
شرکت کنندگان در این رشته با توجه به تعریف و آموزش مفاهیم کلی مربوط به تجهیزات و امکانات شهری آثار خود را طراحی کردند.
هدف از طراحی شهری و مبلمان آن ایجاد محیطی خلاق و بالنده برای مردمی است که در آن زندگی می کنند. محیطی با گوناگونی بسیار، زمینه خلاقیت افراد جامعه را فراهم می کند و زمینه حداکثری ارتباط شهروندان و زیستگاه پیرامون شان را برقرار می سازد. تنها وسیله تأمین و تضمین تمامی این اهداف «امکانات مناسب شهری» است.
در این رشته نیز سه اثر در مرحله نهایی رتبه آوردند که صاحبان این رتبه ها به ترتیب فاطمه صادقی پور از منطقه هشت، محمد فیضی از منطقه دوازده و حمیدرضا حاجی از منطقه چهار بودند.
طراحی لوگو تایپ معرفی بوستان محله خود
شرکت کنندگان در این مسابقه برای یکی از بوستان های محله ی خود لوگو تایپ طراحی کردند.
لوگوتایپ ها بایستی علاوه بر خصوصیات و ویژگی هایی که از لحاظ بصری دارد از لحاظ خوانایی، زیبایی و مسائل گرافیکی را رعایت کرده باشد.
در این مرحله آثار بسیاری به دبیرخانه کانون رسید که در نهایت سه نفر برگزیده شدند. هادی شریف زاده از منطقه دوازده رتبه اول، الهام محمودی از منطقه پنج رتبه دوم و محمد ناطقی از منطقه بیست حائز مقام سوم این بخش شد.
طراحی پوستر با موضوع تکریم و احترام به سالمندان
وجود افراد سالخورده در خانواده، باعث افزایش رحمت خداوند است و هر کسی به آنها احترام بیشتری بگذارد بیشتر مورد رحمت خداست.
قدرشناسی از سالمندان، همان رفتار درست و محترمانه و شناخت نیازهای روحی آنان است. بدیهی است از ضروری ترین نیازهای سالمندان، محبت و توجه به آنها است. هر قدر آنها از نظر مادی بی نیاز باشند، نمیتوان نیاز آنها به محبت را نادیده گرفت. قدرشناسی از سالمندان، با احترام و سخن از روی مهر و محبت، مشاوره با آنان در امور مختلف و... بروز می کند.
با این دیدگاه هنرمندان تهرانی آثار خود را به کانون طراحان گرافیک ارسال کردند که با رای هیئت داوران در نهایت سه نفر برگزیده شدند.
معصومه حویزاوی از منطقه دوازده به رتبه اول دست یافت، مایده حسینی از منطقه بیست و یک دوم شد و سمیرا شیری از منطقه بیست و دو مقام سوم را کسب کرد.
طراحی بیلبورد با موضوع آب
بخش دیگری از این مسابقات در زمینه بیلبورد برگزار شد. بیلبوردی برای درست مصرف کردن و تشویق به صرفه جویی در مصرف آب؛ شعار این بیلبورد «قطره قطره آب، قطره قطره زندگی» بود که طراحان در آثار خود آورده و تأکید کرده بودند.
در این رشته، سعید زندی از منطقه چهارده، محمدهادی ابراهیم از منطقه دوازده و حمید جمشیدی از منطقه بیست به ترتیب نفرات اول تا سوم شدند.
نقاشی دیواری با موضوع فرهنگ دینی (نماز، زکات، وقف)
در هر محله ممکن است یک دیوار وجود داشته باشد که این دیوار قابلیت زیباتر کردن شهر و محله به وسیله یک پیام فرهنگی است. این پیام فرهنگی می تواند یک نقاشی خط، یک نقاشی یا اثر گرافیک باشد.
شرکت کنندگان یکی از این دیوارها را پیدا کرده از آن یک عکس تهیه کردند و با کامپیوتر طرح های خود را در زمینه نماز، زکات، وقف و سایر موضوعات دینی پیاده کردند.
هیأت داوران نیز با بررسی های دقیق سه اثر برگزیده را انتخاب کردند. در این مرحله نفیسه جابر انصاری از منطقه یک رتبه اول را کسب کرد، پردیس واهب زاده از منطقه چهار دوم شد و بهناز نادری از منطقه شش نیز به رتبه ی سوم دست یافت.
آیین اختتامیه کانون طراحان گرافیک سومین دوره جشنواره شکوفا در تاریخ 29 بهمن ماه در مرکز همایش های یادمان شهدای هفتم تیر با حضور چهره های برجسته مدیریت شهری برگزار شد و برگزیدگان رشته های مختلف معرفی شدند.
نظر شما