سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
مسجد‌جامعی: شعرمشفق، نماد ایران و انقلاب است/ انسانی که زندگی و مرگش روایتی شاعرانه داشت

پیکر مشفق کاشانی، شاعر پیشکسوت انقلاب، صبح امروز با حضور چهره‌های فرهنگی و سیاسی از تالار وحدت به سوی بهشت زهرا تشییع شد. احمد مسجد‌جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم، شعر مشفق کاشانی را نماد ایران و انقلاب دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) احمد مسجدجامعی صبح امروز 30 دی‌ماه در مراسم تشییع پیکر استاد مشفق کاشانی در تالار وحدت گفت: استاد مشفق کاشانی در زندگی خود شاعرانه زیست و در هنگام مرگ نیز شاعرانه جان به جانان تسلیم کرد.

مسجدجامعی، مرگ و زندگی مشفق کاشانی را دارای یک روایت دانست و افزود: نگاه پاک و دل بی‌ریای استاد همه را مجذوب خود می‌کرد، وی در نوشته‌ای از سهراب سپهری به‌عنوان شاعر جوان یاد کرده است که این امر نشان می‌دهد استاد در همه حال در کنار جوانان بوده است.

وی با اشاره به انتشار مجموعه شعر این شاعر در بیست سالگی گفت:  استاد درهمه حال وجه معلمی خود را حفظ کرده بود و در همه حال با خلاقیتی مثال‌زدنی در کنار جوانان قرار داشت، چان‌که هنگام مرگ نیز در کنار شاعران جوان بود.

مسجد جامعی در ادامه سخنان خود به حضور و فعالیت استاد مشفق کاشانی در بخش موسیقی و شعر پرداخت و اظهار کرد: در برنامه گلها بسیاری از اشعار و ترانه‌های وی با صدای خوانندگان اجرا شده بود و در طول سال‌هایی که بنده نیز مسئولیتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم استاد زمینه حضور شاعران جوان و عرضه آثار آنها را در وزارتخانه فراهم آوردند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه مراسم تشییع پیکر استاد مشفق کاشانی، وی را یکی از تاثیر‌گذاران در موسیقی و شعر سال‌های اخیر دانست و افزود: مرحوم مشفق کاشانی از آثار جوانان به خوبی حمایت می‌کردند و ما نیز شاهد ظهور زبان جدید در شعر و موسیقی بودیم.



ساعد باقری: چتر محبت مشفق گسترده بود

ساعد باقری، شاعر و پژوهشگر دیگر سخنران مراسم تشییع پیکر استاد مشفق کاشانی، در ابتدای سخنان خود، استاد مشفق کاشانی را شاعری معرفی کرد که چتر محبتش برای همه گسترده بود.

وی ادامه داد: خدا را سپاس می‌گویم که یک‌بار توانستم سنت او را ببینم که گفته بود هرکس آن‌طور می‌میرد که زندگی کرده است و من امیدوارم که مرگ آسان استاد سرآغاز قرار گرفتن او در ملکوت آرامش باشد.

این شاعر با یادآوری لحظات مرگ مشفق کاشانی گفت: استاد در حین سخن گفتن، ناگهان سر ادب به پرودگار خود خم کرد و ما احوالاتی از استاد دیدیم که نشان از پیوند وی با ملکوت داشت.

باقری با قرائتی شعری از مشفق کاشانی اظهار کرد: استاد نشان داد که چگونه می‌توان با مهر زیست و خارج از خط و خطوط بود و تنها مرز را مردی و نامردی قرار داد.

موسوی گرمارودی: مشفق غزلسرای نئوکلاسیک ایران بود

 علی موسوی‌گرمارودی، شاعر پیشکسوت در ادامه مراسم تشییع پیکر استاد مشفق کاشانی در تالار وحدت عنوان کرد: تخلص استاد (مشفق) ترکیبی است که نشانگر وجود شریف و عزیز استاد بوده است.

این شاعر با اشاره به قصیده بلند مشفق با عنوان «آفتاب» اظهار کرد: استاد مشفق‌کاشانی بی‌گمان یکی از چهار شاعر و غزلسرای نئوکلاسیک ایران است.

 فرماندار شهرستان کاشان نیز در  سخنان کوتاهی مشفق کاشانی را فرزند دارالمومنین کاشان دانست و گفت: شعر استاد در راستای اهداف انقلاب و اسلام بود و از وی می‌توان به عنوان «استاد اخلاق» یاد کرد.



دکتر سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حجت‌الاسلام سید محمود دعایی، حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی، عبدالجبار کاکایی، فاطمه راکعی، سهیل محمودی، علیرضا قزوه از  چهره‌های سیاسی و فرهنگی حاضر در مراسم تشییع پیکر مرحوم مشفق کاشانی بودند. در این مراسم پیام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد قرائت شد.

استاد مشفق کاشانی شامگاه یک‌شنبه 28 دی ماه 1393 بر اثر عارضه قلبی درگذشت.

مراسم تشییع پیکر استاد مشفق کاشانی صبح امروز از محل تالار وحدت به سوی بهشت زهرا برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها