شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸
مهدویت می‌تواند خلأهای روان‌شناسی غربی را تکمیل کند

خراسان‌رضوی - نویسنده کتاب «مهدویت و روان‌شناسی» با تأکید بر پیوند عمیق مهدویت با علم روان‌شناسی گفت: مهدویت نه‌تنها با نظریه‌های روان‌شناسی تعارضی ندارد، بلکه می‌تواند کامل‌کننده و جهت‌دهنده آن‌ها باشد، در واقع مهدویت می‌تواند کامل‌کننده تمامی نظریه‌های روان‌شناسی و مشاوره باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، نغمه احمدنیا در آیین رونمایی از کتاب «مهدویت و روان‌شناسی» در بنیاد مهدویت حضرت مهدی (عج) با تأکید بر پیوند عمیق مهدویت با علم روان‌شناسی گفت: مهدویت نه‌تنها با نظریه‌های روان‌شناسی تعارضی ندارد، بلکه می‌تواند کامل‌کننده و جهت‌دهنده آن‌ها باشد. در واقع مهدویت می‌تواند کامل‌کننده تمامی نظریه‌های روان‌شناسی و مشاوره باشد.

این نویسنده با بیان انگیزه خود از نگارش این اثر اظهار کرد: علت اصلی نوشتن این کتاب، تلاش برای تبیین رابطه میان روان‌شناسی، مشاوره و مهدویت بود. این دغدغه وجود داشت که نشان داده شود روان‌شناسی و مشاوره چگونه می‌توانند در چارچوب نگاه مهدوی معنا پیدا کنند.

وی افزود: اگر به هر رشته علمی از زاویه مهدویت نگاه شود، می‌توان ارتباطی معنادار میان آن رشته و مباحث مهدوی برقرار کرد. در واقع مهدویت می‌تواند کامل‌کننده تمامی نظریه‌های روان‌شناسی و مشاوره باشد، بدون آن‌که با آن‌ها تعارض یا تضادی داشته باشد.

مهدویت می‌تواند خلأهای روان‌شناسی غربی را تکمیل کند

احمدنیا با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر ترویج این نگاه بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم، فاصله میان مباحث مهدوی و برخی ساختارهای اجتماعی و حتی مسئولان است. بسیاری از مسئولان و حتی اساتید روان‌شناسی و مشاوره آشنایی دقیقی با ظرفیت‌های مهدویت در حوزه‌های کاربردی ندارند و این مسئله یک خلأ جدی در جامعه محسوب می‌شود.

وی هدف دیگر از تألیف این کتاب را آشنایی جامعه علمی، به‌ویژه اساتید و فعالان حوزه روان‌شناسی و مشاوره با مباحث مهدوی دانست و تصریح کرد: اگر این خلأ از طریق تألیفات علمی پر شود، می‌توان شاهد اثرگذاری بیشتر مهدویت در جامعه و تقویت همبستگی میان سازمان‌ها، نهادها و اقشار مختلف بود.

نویسنده کتاب «مهدویت و روان‌شناسی» ادامه داد: در روان‌شناسی خانواده نیز تأکید می‌شود که اصلاح افراد از اصلاح خانواده آغاز می‌شود، اما برای اصلاح خانواده، ابتدا باید جوامع بالادستی، از جمله جامعه اساتید، روان‌شناسان، مشاوران و مسئولان اصلاح و آگاه شوند. اگر این لایه‌های اثرگذار به مهدویت متعهد شوند، به‌مرور زمان سایر سطوح جامعه نیز اصلاح خواهد شد.

وی با اشاره به یکی از تصورات رایج در جامعه گفت: متأسفانه بخشی از جامعه تصور می‌کند روان‌شناسی کاملاً جدا از دین و حتی بی‌اعتقاد به خداست، در حالی که ریشه بسیاری از نظریه‌های روان‌شناسی غربی فاقد نگاه الهی است و مهدویت می‌تواند همان خلأ معنوی موجود در روان‌شناسی و مشاوره را جبران و تکمیل کند.

احمدنیا در پایان ابراز امیدواری کرد: با افزایش تألیفات در حوزه پیوند مهدویت با علوم مختلف، به‌ویژه روان‌شناسی و مشاوره، مهدویت از یک بحث صرفاً اعتقادی به یک مفهوم کاربردی در زندگی فردی و اجتماعی تبدیل شود و بسیاری از مشکلات و چالش‌های موجود جامعه از این مسیر برطرف گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها