غلامرضا امامی، مترجم و نویسنده ایرانی در پنجمین دوره شبهای داستان، گفت: ما برای اینکه میخواهیم از واقعیتهای تلخ و سیاه دنیا فاصله بگیریم و به دنیای كودكان پناه ببریم، قصه میگوییم زیرا دنیای كودكان بر خلاف دنیای بزرگترها یكرنگ و ساده است وكودكان در دنیای امروز در رنج و ناراحتی هستند.
منوچهر اكبرلو،نمایشنامهنویس و مدرس دانشگاه گفت: اگر میخواهیم بچهها شناخت بهتری درباره آینده خود کسب کنند و شهروندان قانونمداری شوند، باید توجه بیشتری به ادبیات و تولید شعر و داستان داشت تا از این رهگذر به تقویت هر چه بیشتر خلاقیت و ایجاد روحیه پرسشگری كه متاسفانه آموزش و پرورش ما به آن بیاعتنا بوده پرداخت.
قصهگویی فرصتی برای بیان ناگفتههاست
غلامرضا امامی در این مراسم گفت: نویسندگان و مترجمان، تمام حرفهایشان، حتی حرفهای ناگفتهشان را در داستانها و قصههایشان گفتهاند و «شبهای داستان» فرصت خوبی را در اختیار نویسندگان قرار داده است.
وی افزود: ما برای اینکه میخواهیم از واقعیتهای تلخ و سیاه دنیا فاصله بگیریم و به دنیای كودكان پناه ببریم، قصه میگوییم زیرا دنیای كودكان بر خلاف دنیای بزرگترها یكرنگ و ساده است وكودكان در دنیای امروز در رنج و ناراحتیند.
امامی در ادامه بخشی از یك داستان بلند با عنوان «رویای شبانه» و داستان كوتاهی با عنوان «هدیه عید» از كتاب «قندیل كوچك» نوشته غسان کنفانی را برای حضار خواند.
مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده نیز در این مراسم اظهار کرد: تصور من بر این بود که در چنین مراسمی فقط كودكان و نوجوانان حضور داشته باشند نه ادبا و فضلا؛ به همین منظور شعرها و قصههایی برای کودکان با خود آوردهام که میخوانم.
حمیدرضا شاهآبادی نیز در این مراسم گفت: من بیشتر رمان مینویسم تا داستان كوتاه و بهزودی رمانی برای نوجوانان با عنوان «هیچ كس جراتش را ندارد» منتشر خواهم کرد. همچنین رمانی هم با عنوان «جیغ» در دست نوشتن دارم كه برای بزرگسالان است و از مدتها پیش درگیرم كرده است.
شهلا انتظاریان داستان کوتاه «مترسک» از گرگور مک لنان و آتوسا صالحی شعر «میدان» را از كتاب «دلم برای تو تنگ است» و داستانك «سیمرغ و آدمیزاد» را از مجموعه «یكی نبود، یكی بود» برای مخاطبان روخوانی كردند.
بخش داستان مخاطب در این دوره نیز، به سنت چهار دوره گذشته شبهای داستان برج میلاد برقرار بود. در این دوره، خود نوجوانان یا كودكان شعرها یا داستانهایشان را برای حضار و نویسندگان مدعو میخوانند. در اولین شب از پنجمین دوره شبهای داستان، علیرضا رسولی، 15 ساله، داستانش را برای حضار خواند و مورد تشویق قرار گرفت.
احمد اکبرپور، طاهره ایبد، ناصر کشاورز، مرجان فولادوند و بیوک ملکی در شب دوم شبهای داستان (یکشنبه 16 آذر) آثار خود را برای علاقهمندان روخوانی میکنند. این برنامه تا 20 آذر هر شب ساعت 18 در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
نظر شما