سیدعلی آلداوود در گفتوگو با «ایبنا» مطرح کرد
تهیه نمونه پیشنویس قراردادهای نشر کتاب/ حضور روزانه 3 تا 9 مراجعهکننده در دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم
سیدعلی آل داوود، رئیس دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران در گفتوگویی با خبرگزاری کتاب ایران با تشریح فعالیتهای این دفتر، به چگونگی ارائه خدمات، فعالیتهای انجام شده و برنامههای در دست اجرا پرداخته است.
رئیس دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران توضیح داد: دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران در حال حاضر دو نوع فعالیت متفاوت انجام میدهد؛ نخست، نشستهای تخصصی حقوقی برگزار میکند و دوم اینکه به برگزاری جلسات حقوقی با اصحاب نشر اقدام میکند.
رئیس دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم وی گفت: در این نشستها دو موضوع را رسیدگی میکنیم؛ نخست، به نقد و بررسی کتابهای حقوقی تازه انتشار یافته میپردازیم و دوم اینکه موضوعات حقوقی که به نحوی به موضوع کتاب و اهل قلم مربوط میشوند، مطرح و بررسی میکنیم.
آلداوود با بیان اینکه در طول ماه یک نشست از سلسله نشستهای تخصصی حقوقی را برگزاری میشود، عنوان کرد: تاکنون چندین نشست از سوی دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران برگزار شده است که از آن میان میتوان به نشست نقد و بررسی کتابی با موضوع «فقه حنفی» اشاره کرد؛ در این نشست دکتر صادق سجادی سخنرانی کرد. نشست دیگر، به نقد و بررسی کتاب «حقوق بشر» اختصاص داشت که دکتر عباس ایمانی، سخنران آن بود. در نشست دیگری نیز با حضور کارشناسان حقوق و نشر، درباره موضوع کپیرایت بحث شد.
وی با اشاره به دومین نوع فعالیت دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران (برگزاری جلسات حقوقی با اصحاب نشر ) گفت: روزانه حدود 3 تا 9 نفر به این دفتر برای رفع مشکلات حقوقی خود مراجعه میکنند؛ این افراد شامل مؤلفان، مترجمام، ویراستاران، ناشران و سایر دستاندرکاران حوزه نشر مانند صفحهآرا و لیتوگراف است.
رئیس دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران با بیان اینکه تاکنون این دفتر میزبان حدود 40 جلسه مشاوه حقوقی بوده است، گفت: این 40 جلسه به ترتیب تعداد مراجعان به ناشران، نویسندگان، مترجمان، ویراستاران، روزنامهنگاران اختصاص داشت که درباره مسائل مختلف مشورت کردند.
آلداوود ادامه داد: موضوع مشاورههای انجام شده را از نظر اهمیت و اولویت میتوان به موضوعاتی چون «اختلافات مؤلفان و ناشران با یکدیگر»، «سرقت آثار هنر»، «بررسی قراردادهای نشر کتاب»، «شراکت در امر نشر و شروع کار انتشارات»، «تجدیدچاپ آثار و انتقال حق نشر از یک ناشر به ناشر دیگر»، «درگذشت یک ناشر و تمدید پروانه نشر از سوی ورثه»، «بیمه نویسندگان و اهل قلم» و «برسی پیشنویس قرارداد نشر کتاب» طبقهبندی کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که «در نهایت نتایج این جلسات چه سرنوشتی پیدا میکنند؟» گفت: نتایج مجموع نشستها و جلسات برگزار شده از سوی دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران در اختیار فصلنامه حقوقی و فقهی موسسه خانه کتاب گذاشته میشود. این فصلنامه به سردبیری دکتر ابهری بهزودی منتشر خواهد شد.
رئیس دفتر مشاورتی حمایت از حقوق اهل قلم ایران گفت: یکی از وظایفی که این دفتر در پایان یک سال انجام خواهد داد، تهیه پیشنویس نمونه برای قراردادهای حقالتالیف، حق تصحیح، حق ترجمه و حقوق ویرایش است؛ این اقدام بعد از جمعآوری نظرات مراجعهکنندگان محقق خواهد شد. پیشنهاد میکنیم اصحاب نشر با هدف کاهش میزان اختلافات حقوقی، از این پیشنویس بهرهمند شوند.
نظر شما