شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۲
اجازه ورود کتاب‌های ما به شبکه جهانی داده نمی‌شود / چاپ کتاب 60 جلدی درباره احادیث مشترک شیعه و سنی

آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهاني تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا در تشریح فعالیت های این مرکز در حوزه نشر کتاب گفت: متاسفانه ما تنها در محاصره اقتصادی نیستیم بلکه محاصره فکری نیز بر ما تحمیل شده است. اجازه ورود کتاب‌های ما به شبکه جهانی داده نمی‌شود و استکبار می‌‌خواهد تولیدات علمی ما را محصور و منزوی کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهاني تقریب مذاهب اسلامی در نشستی که امروز 19 مهرماه به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد تاسیس این مجمع برگزار شد، با تشریح فعالیت‌های این نهاد طی شش ماهه نخست سال جاری گفت: مجمع وارد فاز جدیدی از فعالیت‌های خود شده و طی آن گسترش کارهای تقریبی و تبدیل این کارها به پروژه‌های عملیاتی مورد توجه قرار گرفته است. از جمله خروجی‌های عملیاتی در شش ماهه گذشته راه‌اندازی نشست‌های گفت‌وگو بین علمای مذاهب بوده که برای نخستین بار نشست بین علمای مذاهب در چارچوب گفت‌وگوی بین مذاهب منعقد شد.

وی ادامه داد: این نشست ماه گذشته در حوزه علمیه قم تشکیل شد و تعدادی از علمای بزرگ اندونزی و حوزه علمیه قم در آن شرکت کردند.

وی با اشاره به تشکیل اتحادیه علمای مقاومت نیز اظهار کرد: ما انتظار داریم همه علمای اسلام، علمای مقاومت باشند. با این وجود شکل‌گیری چنین اتحادیه‌ای با تشکیلات منسجم سخت است. در نخستین نشستی که کمیته مرکزی علمای مقاومت در بیروت خواهد داشت اساسنامه این اتحادیه تصویب خواهد شد.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری نشست‌های درون‌کشوری اشاره کرد و گفت‌: در داخل کشور نیز بین علمای مختلف در استان‌هایی مانند کرمانشاه، کرمان، ارومیه، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی اجلاس‌هایی بین علمای شیعه و سنی برگزار شده است. همچنین در حال برگزاری نشست‌های دیگری با هدف آموزش طلاب با روش‌های تقریبی هستیم. دانش‌آموزان و دانشجویان ما باید با فعالیت‌های تقریبی آشنا شوند و باید فرهنگ تقریب را در جامعه گسترش دهیم و با وجود اختلاف مذهبی یک جامعه یکدست داشته باشیم.

آیت‌الله اراکی همچنین به زمینه‌سازی‌های لازم برای برگزاری هفته وحدت و کنفرانس وحدت اسلامی اشاره کرد و افزود: امسال هفته وحدت متفاوتی خواهیم داشت و در هر روز برنامه‌ی‌ ویژه متناسب با نامگذاری آن تدارک دیده خواهد شد. علاوه بر آن نمایشگاه‌های فرهنگی گوناگون، شبهای شعر نبوی و عرضه دستاوردهای علمای تقریب و هنرمندان این حوزه برگزار می‌شود. کنفرانس احزاب اسلامی و بازرگانان و فعالان تقریبی، کنفرانس بانوان جهان اسلام، کنفرانس علمای تقریبی، کنفرانس ویژه دانشگاهیان و فرهنگیان از دیگر فعالیت‌هایی است که در این هفته برگزار می‌شود.

تجلیل از امام موسی صدر و فتحی یکن
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از تکریم دو شخصیت  با عنوان امام موسی صدر و فتحی یکن خبر داد و گفت: امام موسی صدر به عنوان شخصیت تقریبی در جهان تشیع در کنفرانس وحدت تکریم خواهد شد و نقش این عالم در ایجاد وحدت به‌ویژه در منطقه شامات بررسی می‌شود. همچنین از استاد متفکر اسلامی فتحی یکن از علمای سنی اهل لبنان نیز تکریم خواهد شد.

به گفته اراکی، مشارکت در اعطای جایزه المصطفی که برای نخستین بار از سوی معاونت فناوری ریاست جمهوری و به ارزش 500 هزار دلار برگزارمی‌شود و نیز اکران فیلم محمد رسول‌الله به کارگردانی مجید مجیدی از دیگر برنامه‌هایی است که در هفته وحدت برگزار خواهند شد.

چاپ کتاب 60 جلدی درباره احادیث مشترک شیعه و سنی 
آيت‌الله محسن اراكي در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر فعالیت‌های تقریبی این سازمان درحوزه نشر کتاب گفت: در حوزه نشر و پژوهش، مجمع جهاني تقریب مذاهب اسلامی دو بخش تشکیلاتی دارد. معاونت فرهنگی در حوزه چاپ و نشر و تولید محصولات تقریبی داراي امکانات بسیار گسترده‌ای است و بیش از 300 پروژه علمی تقریبی به زبان‌های مختلف عربی، انگلیسی و اردو در اين بخش تولید شده است.

وی ادامه داد: بخش دوم تشکیلاتی ما پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی در قم است که فعالیت‌های بسیار گسترده‌ای را داشته است. به طور مثال این پژوهشگاه پروژه 60 جلدی کتابی را در دست تولید دارد که براساس آن احادیث مشترک بین شیعه و سنی گردآوری شده است. این یکی از کارهای علمی گسترده‌ای است که در پژوهشگاه صورت گرفته است.

به گفته آیت‌الله اراکی، کتاب «قواعد اصولی براساس اصول فقه مشترک» یکی دیگر از مجموعه کتاب‌هایی است که توسط این پژوهشگاه تولید شده و اکنون تعدادی از مجلدات آن به چاپ رسیده است. همچنین چاپ کتاب «قواعد فقهی مشترک» یکی دیگر از محصولات این پژوهشگاه است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: اکنون در پژوهشگاه گروههای مختلفی در حال پژوهش هستند و در راستای اهداف تقریبی، مجموعه «موسوعه فقه مقارن» در حال انجام است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت‌های انتشارات مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: متاسفانه ما تنها در محاصره اقتصادی نیستیم بلکه محاصره فکری نیز بر ما تحمیل شده است. اجازه ورود کتاب‌های ما به شبکه جهانی داده نمی‌شود و استکبار می‌‌خواهد تولیدات علمی ما را محصور و منزوی کند.

وی افزود: آنها تولیدات علمی جمهوری اسلامی و همچنین مجمع جهاني تقریب مذاهب اسلامی را محاصره کرده‌اند و اجازه عرضه کتاب‌های ما در نمایشگا‌ه‌های بین‌المللی داده نمی‌شود چرا که بسیاری از این کشورها سیاست‌های آمریکا را اعمال می‌کنند.

اراکی تاکید کرد: این کشورها از واژه تقریب رنج می‌برند و نمی‌خواهند که فرهنگ تقریب گسترش داده شود. بنابراین ما مبارزه سختی را در این باره داریم.

وي در ادامه از برگزاری اجلاسی علیه جریانات تکفیری خبر داد و گفت: این اجلاس در آذرماه سال جاری با مدیریت آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله سبحانی برگزار خواهد شد.

این مقام مسئول علاوه بر این به فعالیت‌های انتشاراتی دانشگاه مذاهب اسلامی هم اشاره کرد و گفت: این دانشگاه نیز در عرصه پژوهش‌های تقریبی و تولید کتاب کارهای بسیاری را انجام داده است. مرکز این دانشگاه در تهران واقع است و شعب مختلفی در استان‌هایی مانند کردستان، هرمزگان و گلستان دارد.

وی تاکید کرد: این دانشگاه نقش موثری در تربیت کادر تقریبی و نشر اندیشه تقریب در قالب کتاب داشته است و در کنار معاونت فرهنگی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی مجلات مختلفی را به زبان‌های عربی، انگلیسی و اردو منتشر می‌کند.

اراکی در بخش پایانی سخنانش از تکریم آیت‌الله واعظ‌‌‌ زاده در کنفرانس وحدت امسال خبر داد و گفت: در سال‌های گذشته نیز از شخصیت‌های تقریبی مختلف در کشور تجلیل شده که از آن جمله می‌توان به تکریم آیت‌الله تسخیری اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها