مروری بر «زیرخاکی»
یکصدو چهلو یکمین برنامه «با هم بخوانیم» فرهنگسرای فردوس به مطالعه گروهی و خوانش داستان «باغبان» از کتاب «زیرخاکی» نوشته مجید قیصری اختصاص دارد.
در ابتدای نشست با هم بخوانیم، بخشی از این داستان به صورت گروهی خوانده میشود و در ادامه «جعفر توزندهجانی» نویسنده و منتقد ادبی به عنوان کارشناس به معرفی و بررسی ویژگیهای اثر میپردازد. مجموعه مجموعه داستان «زیر خاکی» شامل هشت داستان کوتاه است.
در سه داستان «پاپوش»، «جیرجیرک» و «درخت کلاغ» از مجموعه زیرخاکی، نویسنده تبعات و پیامدهای حاصل از جنگ را دستمایه قرار داده و در دیگر داستانها با اختصاص دادن فضا و مکان داستان به شهری که مورد حمله عراقیها قرار گرفته به مشکلات حین جنگ اشاره دارد.
این برنامه، یکشنبه 30 شهریور 1393، ساعت 17 در «فرهنگسرای فردوس» به نشانی فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهار راه مخابرات برگزار میشود.
معرفی «قاصد خندهرو»
همزمان با هفته دفاع مقدس، آگهی معرفی کتاب «قاصد خندهرو» از شبکههای یک، دو، سه، چهار، نمایش و تماشا در 50 نوبت پخش میشود و تا هفتم مهرماه 1393 ادامه دارد.
این کتاب از مجموعه «از چشمها» انتشارات «روایت فتح» زندگی شهید حجتالاسلام شیخ فضلالله مهدیزاده محلاتی را از نگاه چهارده راوی بازگو میکند. بخش اصلی این خاطرات به سالهای قبل از انقلاب باز میگردد و به چگونگی شکلگیری حلقه مبارزان توسط امام خمینی (ره) اشاره دارد.
«قاصد خندهرو» در 240صفحه به بهای 84هزار ریال از سوی انتشارات روایت فتح روانه بازار نشر شده است.
دومین «دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس»
کتاب «دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس» از انتشارات «کتاب فردا» با موضوع بررسی فضای فرهنگی ایجادشده در نتیجه جنگ تحمیلی، به چاپ دوم رسید.
این اثر، یکی از کتابهای مجموعه چهار جلدی فرهنگ پایداری است که با عنوانهای «ایستگاه آسمان»، «تا کوچههای آسمان»، «شب بیستاره» و «دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس و آفتهای تهدیدکننده آن» به قلم حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی بهداروند در زمستان سال 1390 به بهای 87هزار ریال منتشر شد.
کتاب «دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس و آفتهای تهدیدکننده آن» با دقت و تاملی نوین در آثار، برکات جنگ و دفاع مقدس، آفتهای تهدیدکننده آن را در سه سطح توسعه، کلان و خرد به بررسی دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس بررسی میکند.
بررسی چیستی ادبیات دفاع مقدس
کانون اندیشه جوان، سلسله نشستهای تخصصی شعر و ادبیات دفاع مقدس را با محورهای چیستی ادبیات دفاع مقدس، ادبیات جنگ در ایران و کشورهای غربی، ادبیات جنگ در ایران و در میان ملل در حال جنگ با استکبار و استعمار، ادبیات دفاع مقدس در امروز جامعه ایران، تطبیق و مقایسه شعر دوره 8 ساله و پس از آن، نسبت خاطره نگاری و داستاننویسی دفاع مقدس، تجربه دینی و نویسنده در داستان دفاع مقدس، همذاتپنداری؛ ماهیت، لوازم و مراتب آن در ادبیات داستانی دفاع مقدس و جایگاه شخصیت در ادبیات داستانی پشت جبهه دفاع مقدس برگزار میکند.
نشستهای کانون اندیشه جوان دو هفته یکبار و در هفته دفاع مقدس با حضور اسماعیل امینی، ظهیر توکلی و سید احمد نادمی برگزار میشود.
ساختمان شهدای رادیو سازمان صدا و سیما، دوشنبه این هفته از ساعت 15 میزبانی این نشست را بر عهده دارد.
نظر شما