این رمان دربرگیرنده 16 فصل است که «همسایهها»، «خیالبافی»، «رقص چاقو»، «سرمقالهها»، «راز خوشبختی»، «باغ لواسانات» و «میخ و طناب» نام فصلهایی از این رمان هستند.
مدرسصادقی این رمان را با زاویه دید من راوی (دانای کل نامحدود) روایت کرده است. «روزنامهنویس» از منظر درونمایه، شباهتهایی با «گاوخونی»، معروفترین رمان مدرسصادقی دارد و نویسنده برای هر دو داستان، درونمایهای اجتماعی برگزیده است.
داستان این رمان درباره روزنامهنگاران جوانی است که در یک روزنامه محلی فعالیت میکنند؛ روزنامهای که در واقع هفتهنامه است و گاهی هم دو هفتهنامه. بالاخره تغییر و تحولاتی در روزنامه ایجاد میشود و شماره جدید، اخبار و مطالبی با «دربرگیری» بیشتری منتشر میکند.
زمان داستان به گفته مدرس صادقی آینده است. او ابتدای این اثر و در مطلبی با نام «یادآوری» نوشته است:«همهی حوادث این داستان در زمان آینده اتفاق میافتد. هرگونه تلاشی در جهت تطبیق دادن حوادث این داستان با حوادثی که در زمان حال یا گذشتهی دور یا نزدیک اتفاق افتاده است و پیدا کردن نمونههای واقعی از آدمهای این داستان بیهوده است و راه به جایی نخواهد برد.»
در بخشی از این رمان میخوانیم:«سردبیر توی این سرمقالهها به جای این که به مسائل روز و به واقعیتها بپردازد، فقط خیالبافی میکرد و قصه تعریف میکرد. سردبیر به جای سرمقاله یادداشت روزانه مینوشت و خاطرات سالهای گذشته را تعریف میکرد. و چشم همسایهها کور. باید همه جزئیات ماجراهایی را که سالها پیش اتفاق افتاده بود و کم کم داشت یادشان میرفت از زبان جناب سردبیر میخواندند...» (ص 33)
«خاطرات اردیبهشت» دیگر رمان جعفر مدرس صادقی است که این کتاب هم قرار است به زودی از سوی نشر مرکز روانه بازار کتاب شود.
«نمايش» (۱۳۵۹)، «گاوخوني» (۱۳۶۲)، «سفر كسرا» (۱۳۶۸)، «بالون مهت» (۱۳۶۸) و «ناكجا آباد»(۱۳۶۹) برخی رمانهای معروف این نویسنده و مترجم معاصرند که از این بین «گاوخونی» جایزه 20 سال ادبیات داستانی ایران را برای مدرس صادقی به ارمغان آورد.
نشر مرکز رمان «روزنامهنویس» را در 136 صفحه، با شمارگان یکهزار و 600 نسخه و بهای 9 هزار و 900 تومان منتشر کرده است.
نظر شما