«فرهنگ جامع زبان فارسی» واژهنامه فرهنگی تاریخی است و بر پایه پیکرهای بزرگ از متنهای معتبر فارسی، دربرگیرنده بیش از هزار عنوان متن، از سده چهارم هجری تا دوره کنونی و حتّی نوشتههای وبگاهها، نوشته شده است. برای هر یک از معنیهای واژههای این فرهنگ، به جز برخی واژههای علمی و فنّی، از هر سده جملههایی، که دربردارنده آن واژه هستند، آورده شده است.
جلد اول «فرهنگ جامع زبان فارسی – حرف آ» هنگام برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب (اردیبهشت 1392) به چاپ رسید. پس از انتشار جلد نخست این فرهنگ بود که علی اشرف صادقی در همایش ملی زبان و ادبیات فارسی در بجنورد (12 آبان 1392)، اظهار کرد تدوین فرهنگ جامع زبان فارسی بسیار دشوار است و با توجه به کم شدن بودجه فرهنگستان زبان و ادب فارسی، انجام کار با مشکلات مالی مواجه شده و انتشار مجلدات دیگر این فرهنگنامه بلاتکلیف مانده است.
پس از گذشت یک سال از انتشار و مشکلاتی که برای تألیف فرهنگ جامع زبان فارسی وجود به وجود آمده است، صادقی از انتشار جلد دوم این فرهنگ در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر میداد.
وی در این باره به ایبنا میگوید: جلد دوم «فرهنگ جامع زبان فارسی» که بخشی از حرف الف است تا بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منتشر خواهد شد. جلد سوم این فرهنگ به بخشی دیگر از حرف «الف» و جلد چهارم آن به حرف «ب» اختصاص دارد.
صادقی توضیح میدهد: این جلد از فرهنگ جامع زبان فارسی حدود یکهزار و 100 صفحه است و هم اکنون مشغول ویرایش مجدد آن هستیم. این مجلد به دلیل کمبود بودجه با مشکلاتی مواجه شد که با حل آنها امیدواریم این مجلد در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شود.
به گفته مدیر گروه فرهنگ نویسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی طرح فرهنگ جامع زبان فارسی در زمره طرح های کلان ملی پذیرفته شده و باید بودجه لازم برای ادامه کار و اتمام آن در اختیار مؤلفان قرار گیرد.
نظر شما