«مرد یخی چرچیل: داستان واقعی جفری پایک: نابغه، فراری، جاسوس» نوشته «هنری همینگ»
پایک مخترع انگلیسی بود که در جریان جنگ جهانی دوم تبدیل به قهرمان بریتانیا شد. او پس از تحصیل در کمبریج تخصص فوقالعادهای در بهکارگیری روشهای غیرمتعارف در مواجهه با مسائل علمی کسب کرد. پایک در زمان جنگ جهانی اول با گذرنامه جعلی آمریکایی بهصورت مخفیانه به برلین سفر کرد اما دستگیر و به بازداشتگاه فرستاده شد، سپس فرار کرد و از خاک تحت نفوذ آلمانها گریخت. درواقع او نخستین مرد انگلیسی بود که موفق به فرار از بازداشتگاه آلمانها شد.
سپس متوجه شد که وقوع جنگ جهانی دوم اجتنابناپذیر است و یک نظرسنجی ترتیب داد تا مشخص شود که مردم آلمان واقعاً تا چه حد از جاهطلبی فزاینده هیتلر حمایت میکنند و به همین دلیل از ترس دستگیری توسط گشتاپو مدام فراری بود.
در جنگ جهانی دوم پس از حمله به لهستان او پیشنهاد کرد تا برای غلبه بر دشمن چریکهای مجهز شده به پشت خطوط دشمن در نروژ فرستاده شوند و این ایده توسط چرچیل تأیید شد.
سپس او به دلیل کمبود شدید فلز ابتکار دیگری به خرج داد و آن ساخت ناوهای هواپیمابر غولپیکر از یخ بود و چرچیل این ایده را نیز تأیید کرد. اما رفتار عجیبوغریب و طرحهای شرورانه او باعث شد که درنهایت برکنار شود و به همین دلیل در سال 1948 خودکشی کرد. کتاب همینگ قهرمان فراموششده جنگ جهانی دوم را دوباره در یادها زنده کرد.
«در جستوجوی زمان ازدسترفته: زندگینامه سی.کی اسکات مانکریف، سرباز، جاسوس و مترجم» نوشته «ژان فیندلای»
این کتاب به داستان زندگی نخستین مترجم رمان معروف مارسل پروست یعنی اسکات مانکریف پرداخته است. فیندلای در کتاب خود توضیح داده که چگونه مانکریف در جریان جنگ جهانی اول فعالیتهای جاسوسی علیه دولت موسولینی در ایتالیا انجام داده است.
«ام.آی 5 در جنگ بزرگ» نوشته «نایجل وست»
این کتاب به دستور مدیر «ام.آی 5» (سازمان جاسوسی انگلستان) در مورد نقش این سازمان در خنثیسازی شبکه جاسوسی آلمان در بریتانیا و عوامل نفوذی در سرتاسر اروپا گردآوریشده است. مطالب این کتاب که بر اساس اسناد این سازمان نوشتهشده احساس ماجراجویی تخیلی را به خواننده القا میکند.
«منفجرکنندههایزندان: داستان سریام.آی 6 مقاومت فرانسه و عملیات جریکو» نوشته «رابرت لیمان»
این کتاب داستان حمله هوایی جنگنده بمبافکنهای متفقین در جنگ جهانی دوم برای انفجار زندان آمین و آزاد کردن اعضای مقاومت فرانسه در سال 1944 است. گرچه این کتاب ماهرانه نوشتهشده اما این حادثه بهخودیخود در حد و اندازه طرح یک کتاب نیست.
«واترگیت: تاریخ پنهان مانده؛ نیکسون، مافیا و سی آی ای» نوشته «لامار والدرون»
این کتاب توسط یک مورخ و بر اساس اسناد افشاشده «سیآیای» و «افبیآی» نوشتهشده است. والدرون در کتاب خود اطلاعات جدیدی درباره درگیری مافیا و سوءقصد به فیدل کاسترو ارائه کرده و آنها را به ریچارد نیکسون در دوره معاون نخستوزیری گرهزده است. انتشار این مطالب حتی باوجود گذشت زمان بسیار میتواند فتنهانگیز و دردسرساز باشد.
نظر شما