شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۶
بررسی دو کتاب زیست محیطی آیت الله محقق داماد

نخستین نشست بین‌المللی اخلاق محیط زیستی، با محوریت دو کتاب«اخلاق محیط زیست» و«الهیات محیط زیست» اثر دکتر سید مصطفی محقق‌داماد دقائقی پیش در محل سالن بین‌المللی همایش‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست آغاز به کارکرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در این نشست که با حضور جمعی از چهره‌های برجسته محیط زیستی و دینی جهان از سوی دانشگاه محیط زیست دقایقی پیش آغاز شده است، دکتر «اصغر محمدی فاضل» رئیس دانشگاه محیط زیست گفت: این نشست از سوی سازمان محیط زیست ایران و دانشگاه محیط زیست و مرکز علوم محیط زیست اکو و برای ارج نهادن برتلاش‌های دانشگاهی در زمینه محیط زیست و امنیت حفاظت محیط زیست برگزار می‌شود.

فاضل در ادامه از توجه جهان به حفاظت از محیط زیست پرداخت و افزود: توجه به محیط زیست و حفاظت از سکونتگاه‌ها در مذهب، سنت و سابقه تاریخی ما ملحوظ شده است. اما یکی از زمینه‌های مشکل‌ساز امروز در محیط زیست گرمایش زمین است.

رئیس دانشگاه محیط زیست ادامه داد: با برگزاری این نشست به الزامات اخلاق و محیط زیست پرداخته می‌شود و اینکه چرا باید اخلاق را در حفاظت از محیط زیست به کار ببریم و باید چه ارزش‌هایی را به نفع طبیعت پاس بداریم.

گری لوئیس (هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد)، صلاح زواوی (سفیر فلسطین در ایران)، اچلاس (سفیر واتیکان در تهران)، دکتر دیمیترویچ از (بنیاد انرژی پکت سوییس)، پروفسور اساد پروهیچ (استاد دانشگاه زاگرب کرواسی)، پروفسور منظور سومرو (رئیس بنیاد علوم اکو از کشور پاکستان) حضور دارند.

کتاب «الهیات محیط زیست» را انتشارات «موسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه‌ ایران» منتشر کرده است. این کتاب برگرفته از برخی سخنرانی‌های محقق داماد در کنفرانس‌های بین‌المللی درباره‌ دیدگاه الهیات نسبت به محیط زیست بوده است.

معضلات و مشکلات زیست محیطی که با پیشرفت‌های صنعتی گریبان‌گیر جوامع و انسان‌ها شده است، ساخت و پرداخت نگرش‌های جدیدی را در اصلاح مسائل محیط زیستی می‌طلبد. این نگرش‌ها نه تنها باید در حوزه‌ی علوم زیستی و تجربی و تکنولوژیک به سامان شود بلکه باید از دیدگاه اخلاقی و ارزش‌های انسانی نیز به آنها پرداخت.

مسائل زیست محیطی ساختاری اخلاقی دارد و بی‌شک از بحران‌‌های فکری بشر کنونی محسوب می‌شود. از این رو باید از دیدگاه تربیت اخلاقی بشر امروز نیز به آن نگریست.

محقق داماد باور دارد که مشکلات زیست محیطی جهان جدا از بحث زیستی و تجربی، بدین دلیل است که آدمی خود را در احاطه‌ خداوند نمی‌داند و ذات لایتناهی الهی را به عنوان محیط زیست حقیقی باور ندارد. وی جدایی انسان و استقلالش از زیست بوم خود و در پس آن جدایی از محیط زیست الهی را سرچشمه‌ تباهی و بحران محیط زیستی حال حاضر جهان می‌داند.

گزارش تکمیلی منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها