شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴
هدف بنیاد بین‌المللی امام رضا رواج سبک زندگی رضوی در جامعه است/ انتشار 100 عنوان کتاب در دو سال

سید جواد جعفری، مدیر عامل «بنیاد بین‌المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع)» رواج فرهنگ رضوی در جامعه را از اهداف این بنیاد می‌داند و می‌گوید: این بنیاد از زمان تاسیس خود در سال 1391 تا سال جاری 100 عنوان کتاب منتشر کرده است و همچنین از نتایج برگزاری جشنواره امام رضا (ع) ماهانه سه عنوان کتاب منتشر می‌کند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ «بنیاد بین‌المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع)» در سال 1391 با تصویب هیات وزیران وقت تاسیس شد. اصلی‌ترین رسالت این بنیاد برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در داخل و خارج از کشور است. این بنیاد تا کنون کتاب‌های بسیاری شامل برگزیده‌های 11 دوره جشنواره امام رضا (ع) منتشر کرده است. خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت‌وگویی را به مناسبت دهه کرامت با سید جواد جعفری مدیر عامل اين بنیاد داشته است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

- لطفا در ابتدا درباره ضرورت تاسیس این بنیاد و چگونگی شکل‌گیری آن توضیحاتی بفرمایید.
یکی از نعماتی که خداوند متعال به کشور ایران داده وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) است. به تبع وجود نازنین امام رضا (ع)، امامزادگان زیادی به این سرزمین هجرت کردند و شرایطی را به وجود آوردند که مردم در کنار بارگاه امامان و امامزادگان با آرامش زندگی کنند. یکی از وظایفی که بر عهده تک‌تک آحاد مردم و نهادهای فرهنگی در ایران قرار دارد، این است که سیره و معارف امام‌ رضا (ع) را بشناسند و تلاش کنند که این معارف به دیگران نیز شناسانده شود. برای تحقق این رسالت نیازمند ساختار مناسبی هستیم تا به شناسايي ظرفیت‌های کشور بپردازد و متناسب با آن این رسالت را اجرایی کند. به همین منظور در سال 1391 هیات وزیران دولت وقت طرح تاسیس بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) را به منظور ترویج فرهنگ رضوی تصویب کرد.
 
از آن تاریخ تاکنون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رأس هیات امنای این بنیاد قرار دارد و هیات امنا نیز یک هیات مدیره دارد که مدیرعامل را تعیین می‌کند.
 
- چه وظایف اصلی برای بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) ترسیم شده است؟
 برای بنیاد وظایف مختلفی ترسیم شده که نخستین آن برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) است. این جشنواره از نخستین روز ماه ذی‌القعده تا یازدهمین روز آن که دهه کرامت نامگذاری شده برگزار می‌شود. دستگاه‌های فرهنگی در طول سال تلاش می‌کنند  برنامه‌های مختلفی را برای خود تعریف كنند و در این دهه به اجرا بگذارند. تاکنون بیش از 360 نهاد و ارگان‌ فرهنگی و نیز سازمان‌های علاقه‌مند در جشنواره بین‌المللی امام رضا شرکت کرده‌اند. امسال نیز که دوازدهمین دوره جشنواره فرهنگی امام رضا برگزار می‌شود 31 استان کشور و 75 کشور خارجی از نخستین روز دهه کرامت تا پایان در برگزاری این دوره دخیل هستند.
 
بعد از برگزاری جشنواره‌ها برگزیدگان توسط داوران بر اساس شاخص‌ها تعیین و در اختتامیه این جشنواره که همزمان در شب میلاد امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار می‌شود، از آنها تجلیل خواهد شد. 

- چه وظایفی برای ثبت آثار مکتوب و حمایت از نویسندگان و پدیدآورندگان دارید؟
شناسایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری که در جشنواره امام رضا تلاش می‌کنند یکی دیگر از اهداف بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) است. در هر دوره از برگزاری این جشنواره هشت چهره برجسته در حوزه فرهنگ و معارف در داخل کشور و هشت چهره خادم فرهنگ رضوی در خارج کشور تجلیل می‌شوند. در دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا (ع) دوازده استان با موضوعات فرهنگی و ادبی مانند شعر و داستان و کتابخوانی، هشت استان با موضوعات هنری مانند هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و خوشنویسی، سه استان با موضوعات سینمایی، سه استان با موضوعات دیجیتالی و 9 دانشگاه با محوریت اجرای برنامه‌های علمی و پژوهشی فعالیت می‌کنند. 

در مجموع برگزاری این جشنواره 300 برگزیده انتخاب مي‌شوند و در هر استان از برگزیدگان قدردانی خواهد شد. در نهایت در مراسم اختتامیه جشنواره امام رضا (ع) که در مشهد برگزار می‌شود، 16 چهره که در همان سال اثري خاص تولید کرده باشند، تجلیل خواهند شد.
 
- بنياد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) تاکنون چه کتاب‌هایی را منتشر کرده است یا می‌کند؟
دبیرخانه جشنواره امام رضا (ع)، از نتایج برگزاری آن ماهانه 3 عنوان کتاب منتشر می‌کند. به طور مثال در حوزه فرهنگی و ادبی کتاب‌های مختلفی در قالب داستان و شعر منتشر می‌شود. همچنین در حوزه هنری، در بخش هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، خوشنویسی، فیلمنامه‌نویسی و در حوزه علمی و پژوهشی آثار برگزیده کتاب می‌شوند. از تاریخ 26 مرداد سال 91 که بنیاد بین‌المللی امام رضا فعالیت‌های خود را آغاز کرده تاکنون بیش از 100 عنوان کتاب منتشر شده که در سطح جامعه نیز توزیع می‌شود. 

- آیا برای ترجمه کتاب‌های این بنیاد و البته جشنواره امام رضا (ع) کاری انجام شده است؟
یکی از چشم‌اندازهایی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براي فعاليت‌هاي اين بنياد در خارج از کشور ترسيم شده، ترجمه آثار با موضوع فرهنگ به تعداد سالانه 50 عنوان در سال است. براي شروع ما با ترجمه هر سال حداقل 10 عنوان کتاب آغاز كرده‌ايم. تاکنون کتاب «صحیفه رضوی» به چهار زبان زنده دنیا، کتاب «فرهنگ سخنان امام رضا (ع)» و کتابی با موضوع «راهنمای فرهنگی مشهد» در دست ترجمه و انتشار قرار دارد. همچنین با مجمع جهانی اهل بیت تفاهمنامه‌ای امضا کرده‌ایم تا تعدادی از این آثار برای ترجمه در اختیارشان قرار گیرد.
 
- چشم‌انداز نهايي که بنياد بین‌المللی فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) برای خود ترسیم کرده چیست؟
در نهایت این‌که بنیاد بین‌المللی امام رضا تلاش می‌کند که سبک زندگی رضوی که همان سبک زندگی علوی، فاطمی و اسلامی است در سطح جامعه رواج پیدا کند و بخش‌های مختلف فرهنگی جامعه باید در این راستا تلاش‌های خود را معطوف به رسیدن به این هدف کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها