سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
افسانه‌ها از دنیای درون انسان پرده برمی‌دارند

گردآورنده کتاب «افسانه‌های ملل» افسانه‌ها را جهان درون انسان دانست وگفت: افسانه‌ها از دنیای درون انسان پرده برمی‌دارند. برای مثال گرگی که در«بز زنگوله‌پا» بچه‌ها را می‌خورد بخش پنهان مادر است؛ بخشی که به تعبیر یونگ به سایه، رانده شده است.

محمدرضا شمس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بازآفرینی و به‌روزکردن قصه‌ها و افسانه‌ها را ضروری ارزیابی کرد و افزود: اگر چه افسانه‌ها از نسلی به نسل ديگر منتقل می‌شوند اما هر قوم و ملتی، در هر زمان و مکان، به ويرايش قصه‌ها و افسانه‌ها و به روز كردن آن پرداخته‌اند و اين مساله، موجب ماندگاری این میراث ارزشمند شده است. امروزه با توجه به رشد روزافزون صنعت و تكنولوژی، ما ناچار به مكتوب كردن و انتشار افسانه‌ها، علاوه بر انتقال سينه به سينه هستیم.

به گفته نویسنده کتاب«افسانه روباه حیله‌گر»، قصه‌ها به هیچ گروه سنی خاصی تعلق ندارند و همه افراد از شنیدن قصه لذت می‌برند.قصه‌ها و افسانه‌ها با انسان به دنیا می‌آیند و در طول زندگی با او همراه هستند.

شمس، افسانه‌ها را جهان درون انسان دانست و افزود: قصه‌ها با «یکی بود یکی نبود» شروع می‌شوند و ماجرایشان در بی‌مکانی و بی‌زمانی می‌گذرد. از سوی دیگر افسانه‌ها از دنیای درون انسان پرده برمی‌دارند.

گردآورنده«افسانه‌های ملل» در پاسخ به این‌ پرسش که آیا نظر بعضی که معتقدند افسانه‌ها، خرافه‌پرستی را رواج می‌دهند درست است یا خیر؟گفت: افسانه‌ها، باور و دانش مردم هر زمان را به ما نشان می‌دهند. در افسانه‌های جن و پری ، «جن» یا عناصر جادوگری، نیروی شر و «پری» نیروی خیر است و همواره خوبی بر بدی پیروز می‌شود. افسانه‌ها به بچه‌ها یاد می‌دهند که خیر و شر را بشناسند و با تضادهای خود کنار بیایند و این همان چیزی است که باید به کودکان آموزش داده شود.

محمد رضاشمس متولد سال ۱۳۳۶  تهران است. وی فعالیت حرفه ای خود را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرد و تا کنون۴۰ اثر در حوزه کودک و نوجوان به بازار نشر ارائه داده است.از میان آثار این نویسنده می توان به کتاب هایی چون «خورشید مال كیه؟»، «كلوچه خانم»، «دختره خل و چل»، «دزدى كه پروانه شد» و «صبحانه‌ خیال» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها