یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۹
مزه مزه «بفرمایید شام» در فصلنامه جدید رسانه

جدیدترین شماره فصلنامه «رسانه»، نشریه علمی ـ ترویجی وسایل ارتباط جمعی با مقاله هایی از حسن خجسته، حسن بشیر و احسان پوری استادان حوزه ارتباطات و رسانه منتشر شد.

به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در این فصلنامه مجموعه مقاله های تخصصی کارشناسان حوزه رسانه در موضوعاتی مانند شناخت فناوری های رسانه ای، شبکه های اجتماعی، نشانه نشاسی، نمادها و ... درج شده اند.

در نخستین مقاله این فصلنامه با عنوان «مدل‌هاي تطابق با تکنولوژي در رسانه‌ها» که به قلم حسن خجسته باقرزاده و محسن فرامرزی نگاشته شده، درباره چگونگی یافتن محرک ها و موانع موجود برای تطابق با تکنولوژی در موسسه های رسانه ای نکاتی بیان شده است. در این مقاله عرصه تطابق با تکنولوژی به دو حوزه فردی و موسسات رسانه ای تقسیم بندی شده و بیان شده است که تطابق در سازمان رسانه ای مستلزم توجه به پارامترهای پیچیده تری نسبت به سطوح فردی است.

در مقاله دوم نیز که «ارتباطات شبکه‌اي و رهبري مخاطب در شبکه هاي اجتماعي مجازي» نام دارد نیز احسان پوری، نویسنده رفتار ارتباطی کاربران شبکه های اجتماعی مجازی و نحوه تعامل آن ها در شبکه های ارتباطی مبتنی بر بستر شبکه های اجتماعی توصیف شده است. همچنین نگرش کاربران در برابر منتشرکنندگان محتوا در این شبکه ها و الگوپذیری آن ها توصیف شده اند.

در بخشی از این مقدمه می خوانیم: «یک شبکه اجتماعی، یک ساختار متمرکز اجتماعی است که از گره هایی، اغلب به عنوان فرد یا سازمان تشکیل شده است. این گره ها، توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصل می شوند. مثال هایی از وابستگی ها می تواند اشتراکات، علایق، ایده ها، تبادلات مالی، دوستی، خویشاوندی، تجاری، لینک های وب، مسافرت یا سرایت بیماری ها باشد.

ساختارهای حاصل از شبکه های اجتماعی، اغلب بسیار پیچیده هستند. در تحلیل شبکه های اجتماعی گره ها، همان افراد درون شبکه ها هستند و رشته ها، روابط میان آن ها است و انواع زیادی از رشته ها، می تواند میان گره ها وجود داشته باشد.»

«نقش رسانه در پيشگيري از جرم» سومین مقاله این فصلنامه است که غلامحسین بیابانی، دانشجوی دکترای علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی آن را به رشته تحریر در آورده است. نویسنده در این مبحث غیر از کارکرد رسانه در حوزه های مختلف به نقش پیشگیرانه رسانه از طریق آموزش شهروندان و احساس سازی گروه ویژه و عموم جامعه پرداخته است.

همچنین در مقاله «بررسي شيوه‌هاي بازنمايي زن در شبکه تلويزيوني ماهواره‌اي «من و تو 1» به عنوان چهارمین مقاله این نشریه، بر رویکرد ساخت گرایانه بازنمایی استوارت هال، به چگونگی بازنمایی زن در شبکه من و تو 1 می پردازد و پیوند آن با برخی مولفه های سبک زندگی را به نمایش می گذارد.

در این تحقیق، یکی از برنامه های چهار قسمتی این شبکه با عنوان «بفرمایید شام» با روشی هدفمند، مورد تحلیل نشانه شناسی قرار گرفته است، از جمله مهم‌ترین یافته های این تحقیق، می توان به ارایه کلیشه های جنسیتی، تلاش برای سکولاریزاسیون زندگی روزمره از طریق ارایه سبک زندگی غربی، القا و طبیعی سازی مفاهیمی چون فردگرایی، مدگرایی، مصرف گرایی و تقدس زدایی از ارزش های بومی نام برد.

می توان مقاله «نشانه‌شناختي دين يهود (غيرصهيونيسم) در هنر مدرن» نوشته حسن بشیر و هدا کاسپور را به عنوان پنجمین مقاله این فصلنامه معرفی کرد که در آن نقاشی «من و روستا» اثر مارک شاگال به صورت موردی بررسی شده است. هدف این پژوهش کشف نمادهای قوم یهود در هنرهای تجسمی و به طور خاص در نقاشی است. مارک شاگال یکی از هنرمندان یهودی سده بیستم است که سبکی شخصی و خیال پردازانه دارد.

نقاشی من و روستا نیز از جمله آثاری به شمار می آید که در آن از نهادعا و نشانه های قوم یهود به طور آشکار و پنهان استفاده شده است. در این تحقیق معانی نهفته در ورای فرم ها و نشانه های نمادین اثر با در نظر گرفتن دو رویکرد دلالت صریح و دلالت ضمنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در ششمین مقاله کتاب نیز که «شبکه‌هاي اجتماعي؛ رسانه‌هاي هوشمند در راستاي برندينگ آن‌لاين» است، مباحثی درباره تحول استراتژی های سازمانی کسب و کارها، از وب 1 تا شبکه های اجتماعی مبتنی بر وب2 و وب هوشمند 3، استراتژی کسب و کار در محیط هوشمند ناشی از شبکه های اجتماعی مشارکتی بررسی شده اند.

«کاربست اينترنت در فعاليت هاي ياددهي- يادگيري» هفتمین مقاله این نشریه است که در آن نیز کاربردهای اینترنت در فعالیت های یاددهی ـ یادگیری توسط دانش آموزان و دبیران دوره متوسطه بررسی شده اند. در این مقاله سطح مهارت های اینترنتی و نوع استفاده از روش های اطلاع یابی توسط دبیران و دانش آموزان بررسی و مقایسه شده اند.

همچنین پایان بخش این فصلنامه، فهرست گزیده مقاله های ارتباطات جمعی در مطبوعات و نیز چکیده نوشتارهای همین شماره به زبان انگلیسی آمده است.

جدیدترین شماره نشریه فصلنامه در 134 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و بهای چهار هزار تومان روانه بازار نشر شده است.

نشریه رسانه هر فصل به صاحب امتیازی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرمسوولی و سردبیری دکتر محمد سلطانی فر منتشر می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها