مدیر تولید موسسه انتشارات دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایینا)، درباره حضور دانشگاه تهران در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: یکی از دلایل استقبال خوب دانشگاهیان، برگشت بخش دانشگاهی به مکان دو سال گذشته بود.
جهانی با انتقاد از متراژ پایین غرفه دانشگاه تهران افزود: دانشگاه تهران، 500 متر فضا را درخواست کرده بود، اما نه تنها این میزان عملی نشد، بلکه فقط 120 متر به نخستین ناشر دانشگاهی کشور اختصاص داده شد. در این شرایط در مدت برپایی نمایشگاه، بازدیدکنندگان برای خرید کتاب و غرفهداران برای ارایه خدمات دچار مشکل بودند.
تعداد آثار چاپ نخست، معیار تخصیص متراژ غرفه
وی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل اختصاص این میزان متراژ به دانشگاه تهران گفت: انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی که وظیفه تعیین متراژ و تخصیص غرفه به ناشران را دارد، تعداد آثار چاپ نخست را دلیل این اقدام اعلام کرد، در حالیکه دانشگاه تهران با 130 عنوان اثر چاپ نخست در نمایشگاه امسال حاضر شد، کتابهایی که منبع دانشگاهی هستند. پیگیریهای دانشگاه تهران از مسوولان نمایشگاه مانند آقایان کمالینژاد و الهیاری نیز نتیجهای نداشت.
مدیر تولید موسسه انتشارات دانشگاه تهران ادامه داد: بعد از تماسهای مکرر فقط محمدرضاحاتمی، مديرمسوول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی، پاسخگوی ما بود که البته نتیجهای هم نداشت. وی ارسال نامه درخواست فضای بیشتر از سوی غرفه همجوار دانشگاه تهران را دلیل کاهش متراژ غرفه ما اعلام کرد. مشکل متراژ غرفه، مساله همیشگی دانشگاه تهران است و ادامه این روال، انصراف دانشگاه تهران از عضویت در انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی را به دنبال خواهد داشت، چراکه بهنظر میرسد تصمیمگیران دید فرهنگی ندارند.
جهانی عنوان کرد: دانشگاه تهران، بهعنوان نخستین ناشر دانشگاهی کشور و 65 سال سابقه در این حوزه، باید جایگاهی شایسته در نمایشگاه کتاب تهران داشته باشد. معیار فعلی تخصیص متراژ و مکان غرفه مناسب نیست و تعداد آثار چاپ نخست در تعیین متراژ غرفه، معیار کیلویی است. باید سابقه فعالیت مدنظر باشد.
حوزه معماری در صدر فروش دانشگاه تهران
وی در پایان با اشاره به پرفروشترینهای دانشگاه تهران در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: پرفروشترینها به ترتیب به حوزههای معماری، شهرسازی، کشاورزی، علوم انسانی، فنی و مهندسی، پزشکی و دامپزشکی اختصاص داشت. کتاب «شهرسازی و درک رفتار سازنده» نوشته دکتر محمود گلابچی در حوزه معماری و شهرسازی و «مبانی استنباط اصول فقه» در حوزه علومانسانی بیشترین میزان فروش را در نمایشگاه کتاب داشتند.
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲
نظر شما